X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza dla mnie też bez większych problemów, ale ta... żylaki na jednej nodze mi wyszły, teraz ta przepuklina ... myślę ze może jednak organizm obciążony,bo jednak karmilam jeszcze. No trudno ;) trzeba pocierpiec żeby potem być szczęśliwym ;). Mam nadzieję jednak na poród sn bo cc tylko w ostateczności.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem to dobrze ze masz już bliżej niż dalej. Zbieraj siły na malensto :)
    Mnie napewno czeka cesarka juz. I oby nie zagrożona ciąża bo z ta blizna to roznie jest. Każda jedna może się rozejsc podczas ciąży :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i chciałam zakomunikować ze wczoraj przed i na całej imprezie mnie nogi nie bolaly. Wiec to chyba jakiś problem w głowie u mnie :p na tle nerwowym czy coś. Nir wiem już sama. Bo dziś mnie nogi bolą. Wczoraj cały wieczór o tym nie myślałam w ogóle i zero bólu. Teraz siedze z filiżanka kawy i mnie znowu bolą :/ nie przejmuje się tym juz.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam sen :). Byliśmy całą rodziną na wycieczce... z jeszcze jednym małym bobaskiem, był to braciszek naszego synka :)

Ja również całą ciążę "kwitłam" :) bardzo dobrze się czułam, oprócz sporego bólu pleców pod koniec :)

Dziewczyny jakie macie patenty na odparzoną pupę dziecka? Ja wyczytałam że clotrimazolum ładnie sobie z tym radzi. Kończy mi się maść synka a apteki pozamykane, użyłabym tej wspomnianej.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Ale miałam sen :). Byliśmy całą rodziną na wycieczce... z jeszcze jednym małym bobaskiem, był to braciszek naszego synka :)

Ja również całą ciążę "kwitłam" :) bardzo dobrze się czułam, oprócz sporego bólu pleców pod koniec :)

Dziewczyny jakie macie patenty na odparzoną pupę dziecka? Ja wyczytałam że clotrimazolum ładnie sobie z tym radzi. Kończy mi się maść synka a apteki pozamykane, użyłabym tej wspomnianej.
    Maka ziemniaczana ;) ja używałam tylko bepanthen maść. Ale po umyciu pupy woda suszylam ja suszarka i młody nue miał nigdy odparzen :)

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tą biegunkę pupa jest okropnie czerwona. Nigdy takiej nie miał i okropnie płacze jak Mu myję wodą. Szczepionka od rotawirusów nie zabezpiecza dziecka przed biegunką?

Pojawiły mi się biedronki w domu już.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zabezpiecza. Co najwyżej dziecko lżej przechodzi i często unika się szpitala. Kurcze to biedny złapał jakieś paskudztwo. Zdrówka dla synka

Paula_shells lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sypie mąką ziemniaczaną.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula możesz posmarować ta maścią. Nasza córka miała kiedyś też taki problem i sama lekarka to zaleciła, także smialo.

Paula_shells lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bepanthen masc, ta i tylko ta. Wyprobowalam wiele i zadna nie pasowała. I mimo ze moja ma 5,5 roku to nadal mala tubka jest bo roznie bywa, szczegolnie jsk sama die obsluguje w przedszkolu.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka przykro mi :(

Ja też się już zastanawiam udało się czy się nie udało....ehh ten czas po owu jest straszny

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym przestrzec jezzcze raz, zeby nie brac pod uwage testow po czasie wskazanym w ulotce. Przedwczoraj nordtest 10 po czasie pokazal cieniutenka kreske. Wczoraj kolejny nord juz nic nie pokazal, nawet po czasie, ale test plytkowy z allegro taki z duzym niebieskim napisem HCG pokazal calkiem widoczna, rozowa kreske po 1,5h. Oczywiscie troszke zaczelam sie ludzic. Zrobilam kolejny ten sam test z wody, a nie z moczu i uwaga po jakis 2 h rowniez widoczny cien drugiej kreski. Do tej pory bylam zadowolona z tych testow (obie wcześniejsze ciaze wykryl najwczesniej ze wszystkich testów i to w przepisowym czasie).

Bobo test bialy. Rowniez po czasie.

Takze dziewczyny, testujemy, czekamy ile trzeba i wyrzucamy testy do kosz

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam bepanthen

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tak jak piszą dziewczyny, mąka ziemniaczana i wietrzenie pupci. My uzywalismy Sudocremu, Linomag tez w porzadku bo bardzo natluszcza.
    A przy biegunce pamietaj o probiotyku i nawodnieniu. My przy rota trafiliśmy do szpitala, masakra :(

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Pierwsza dla mnie też bez większych problemów, ale ta... żylaki na jednej nodze mi wyszły, teraz ta przepuklina ... myślę ze może jednak organizm obciążony,bo jednak karmilam jeszcze. No trudno ;) trzeba pocierpiec żeby potem być szczęśliwym ;). Mam nadzieję jednak na poród sn bo cc tylko w ostateczności.
    Ja też pierwszą przechodzilam bez żadnych dolegliwości, ale ta od początku coś mi "wymyśla", mdłości, okropny ból w pachwinie praktycznie od początku, ból biodra, chociaż najgorsze są i tak częste spadki ciśnienia przez które muszę bardzo często siadać lub kłaść się chociaż na chwilę, a w piątek jak wyszłam z synkiem na spacer to ledwo wróciłam, myślałam że brzuch mi się urwie, dzisiaj już boli mnie cała pitka, a jeszcze parę tygodni zostało, nie wiem jak ja będę rodzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 09:56

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka przykro mi :(
    Szok z tymi testami.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dawaj malemu smecte, nawet po lyzeczce co jakis czas przez caly dzien i elektrolity. Ja jak moj mual 1.5roku wyladowalisny w szpitalu na rotawirusa. Po tym sobie powiedzialam ze jesli jeszcze raz cos takiego sie przytrafi yo na sile bede mu wszystko wciskala strzykawka do buzi, bo wtedy nie chcial nawet pic. A po szpitalu mial traume u bal sie przez jakis czas lekarzy jak mieli fartuchy zalozone.

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dłuuuugo mnie tu nie było, ale jakoś tak ostatnio sytuacja w pracy, ogólne przemęczenie i brak czas na wszystko....U mnie dziś 20 dc na dupku i dong quai...hmmm niby już po owu według temperatur ale poza tym nic na nią nie wskazywało....już raczej zaliczam te cykl jako kolejny nieudany...ale cóż nie dziwi mnie to...:) w najbliższych dniach spróbuję Was chociaż częściowo nadrobić także miłego dnia a ja zaraz znowu do pracy się szykuję

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to testujemy podobnie. U mnie dzisiaj 7dpo. Ale w nosie to mam. Sikam za tydzień jak @ nie będzie. 43 miesiące ludzenia sie i rozczarowań na koncu. Juz mi się nie chce.
    W ogóle to sobie postanowiłam, że idę do tej kliniki jutro i zobaczę co powiedzą. Ewentualnie mogę spróbować iui jeśli wynik męża będzie słabszy. Na in vitro mnie nie stac. A potem odpuszczam kompletnie. I niech się dzieje co chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 11:49

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przed owulacja i jestem kompletnie zrezygnowana, do tego stopnia ze nawet mam ochote odwolac wizyte u gina.

‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ