X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka sikaj za pare dni jeszcze raz :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sorki miało byc Hugolina sikaj jeszcze raz :P cos moje mysli wokol agulineczki kraza :P

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Hugolina przykro...
    Ja zaczynam swój pierwszy cykl z duphastonem.
    PaUla a dupka będziesz brać po owu ?? Ja może pójdę prywatnie na wizytę i się spytam o wspomagacze jakieś

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, po owulacji przez 10 dni.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko znow chore, takiego paskudnego kaszlu to już dawno nie miala. Ale poszla do przedszkola bo nie mialam z kim jej zostawic, mąż w pracy, z tesciowa z samego poniedzialku zdazylismy sie poklocic, wpie... sie w nie swoje sprawy i jeszcze podwaza moje zdanie przy dziecku ze szkoda dla mnie, do tego uwaza ze z mojej corki to histeryczka i wariatka sie robi i tesciowa sobie poszla a ja za chwile wychodze do kardiologa. Nie dosc ze córka mnie lekcewazy to jeszcze przez takie akcje innych tym bardziej bedzie mnie miała za nic.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też był mój pierwszy cykl z duphastonem i do tego acardem. Moze przez to się bardziej nakręciłam.

Piękne temperatury, książkowy śluz (bralam wiesiolek i piję siemię), sliczne testy owulacyjne w terminie, w którym się spodziewałam, serduszkowanie trafione niesamowicie w punkt. No i dupa

Paula_shells lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina trzymam jeszcze kciuki za Ciebie.

U mnie dziś 13dpo, temp już poszła w dół, od wczoraj dupek odstawiony, więc czekam na @. Niech już przyłazi jak ma przyjść.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza współczuję teściowej. Nie daj się, to Ty jestes matką, ona powinna jedynie pomagać, ale nie wtrącać się. Nic mnie tak nie denerwuje jak podważanie decyzji rodzica.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka u mnie dziś tez spadek tempki. Oby tylko @ była w terminie. Choć jak by przyszła szybciej to by mi może dali tego dupka..umowie się po @ do gina i coś może wymusli jeszcze.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nadzieja jest, dopóki @ nie ma. Ale pamiętam swoje rozczarowanie jak najpierw wyszła 1 kreska. Mam nadzieję, że i u Was to nie koniec tej historii :)

Jutro mam wizytę u nowego lekarza, ma certyfikat FMF, więc i genetyczne zrobie na miejscu. Daj Boże, że będzie jakis normalny i pomocny, bo do tamtego łapówkarza w zyciu juz nie pojde...

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Kochane, nadzieja jest, dopóki @ nie ma. Ale pamiętam swoje rozczarowanie jak najpierw wyszła 1 kreska. Mam nadzieję, że i u Was to nie koniec tej historii :)

Jutro mam wizytę u nowego lekarza, ma certyfikat FMF, więc i genetyczne zrobie na miejscu. Daj Boże, że będzie jakis normalny i pomocny, bo do tamtego łapówkarza w zyciu juz nie pojde...
    Dzidziuś musi mieć przynajmniej 45mm żeby zrobić genetyczne. Ja byłam w 11+5 i mieliśmy 48cm więc tak na styk.
    Mam nadzieje, że trafisz już do dobrego lekarza ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba się zapisze do kliniki nieplodnosci przyszpitalnej. :(

• aLunia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove trzymam kciuki. Daj znać jutro. Ja idę w środę wychodzi 11tydz i 6 dni ale tak myślę że dalej jest ciąża, już nie wierzę tym lekarzom z lux medu.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczmy co jutro powie lekarz, bo ostatnie USG mialam miesiąc temu...jestem zapisana na genetyczne w klinice w następnym tygodniu, ale może uda sie je u tego lekarza jeszcze przesunąć i zgra sie wizyta z nastepnym zwolnieniem. Pożyjemy, zobaczymy. Może dzidziuś nadgonil (z OM mam tydzień do przodu).

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    DoveLove trzymam kciuki. Daj znać jutro. Ja idę w środę wychodzi 11tydz i 6 dni ale tak myślę że dalej jest ciąża, już nie wierzę tym lekarzom z lux medu.
    Dam znać :) no właśnie, trafic na dobrego lekarza i obdarzyc zaufaniem jest bardzo trudno. Do tego inny termin z USG i OM też miesza w glowie...

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po biopsji.. ledwo oddycham tak mnie zabandażowaly... Nawet zabieg w niektórych momentach bolał.. masakra ..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ojej współczuję ale dobrze,że już po. A wyniki tylko dobre będą.

Mi odwołali czwartkową wizyte u gin i muszę czekać do wtorku. Najgorsze,że ta przepuklina się przypaletala już pachwina boli. Więc w Walentynki idę do ogólnej może da mi skierowanie do chirurga albo co. A potem endokrynolog. Więc 14.02 spędzam na wizytach :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 15:55

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele musza tak mocno zabandazowac. Mnie zabieg w ogole nie bolal, bo dostalam dobre znieczulenie. Pozniej tez nie bolalo tak mocno jak sobie wyobrazalam. Jaka mialas biopsje? Gruboiglowa? Ja mialam mommotomiczna, ale prywatnie robilam. Trzymam kciuki za wyniki!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, współczuję bólu przy okazji biopsji, ale mam nadzieję, że wyniki będą dobre. Mocno trzymam kciuki!

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huligonia sikaj jeszcze

ja nie sikam nie mam po co bo chlopa brak ;)

dużo do czytania...u nas ferie...kujawsko-pomorskie,a moje dziecko Grypa dziś bylam u lekarza dostała jakies tabsy na grype i leży goraczka podbija 39,5,robie jej okłady dodatkowo.miałam tak pięknie zaplanowany pierwszy tydzień aquapark,kinder park i kręgle a pozostaje nam łózko,dobrze że chodziasz za dużo nie marudzi.
    w tym roku wybitnie mi choruje zastanawiam się nad szczepionka przeciw grypie,wiem opinie podzielone,napewno nie uchroni nas przed choroba ale będzie łagodniej przechodzić,raz już ją szczepiłam i jakoś lżej przeszła.a teraz na maxa.

życze wam dużo kresek w tym miesiącu.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ