X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Adele musza tak mocno zabandazowac. Mnie zabieg w ogole nie bolal, bo dostalam dobre znieczulenie. Pozniej tez nie bolalo tak mocno jak sobie wyobrazalam. Jaka mialas biopsje? Gruboiglowa? Ja mialam mommotomiczna, ale prywatnie robilam. Trzymam kciuki za wyniki!

Albo gruboiglowa albo mommotimiczna mówiła mi ost ale nie zapamiętałam.. ale czułam jakby mi tak wysysała coś więcej raczej ta druga. A Ty też miałaś podejrzenie jakieś ? Co Ci wyszło bo biopsji ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się naczytałam o raku boże.. jeszcze wyczytalam,że guzek w górnej części piersi od mostka budzi największy niepokój a właśnie tam mam.. zejde na zawal przez te czekanie na wyniki...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele będzie dobrze. A kiedy wyniki ? Ma ktoś u Ciebie w rodzinie raka ?

Czytać jest najgorzej..
    Wyniki będą dobre. :)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :* Podobno moja babcia od strony mamy miała ale jajników. Nie znam jej więc nie wiem dokładnie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele trzymam kciuki za dobre wyniki. Ale masz ten miesiąc...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda gadać.. wybralam się z usunięciem włókniaka a wykryto jeszcze coś dodatkowo..sorki,że tak smece ale wiadomo jakieś czarne mysli czasem mi przez głowę przejdą..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja non stop mialam czarne mysli i durne sny. Wrzesień wyjety z zyciorysu, doslownie. Tak mnie nastraszyla lekarka wykonujaca pierwsze usg. Gdybym od razu trafiła do lekarza, który wykonywal mi biopsje, pewnie bylabym sporo spokojniejsza. Choc prawda jest taka, ze póki nie masz wynikow czarno na bialym to i tak sie czlowiek stresuje.
    Przez ten miesiac schudlam (nie zajadam stresu, wrecz odwrotnie), strasznie popsula mi sie cera. Wszystko przez stres. Na szczescie gruczolakowlokniak. W marcu mam kontrole tej zmiany i dwoch torbieli z drugiej piersi.

Trzymam kciuki za Twoje wyniki i błagam nie czytaj informacji na necie!!!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej spadek tempki. Ten cykl juz na straty. Szkoda. Bo z cyklu na cykl jestem coraz bardziej zrezygnowana. :/

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki agulineczka <3 <3 ta lekarka też mnie trochę nastraszyła właśnie.. ja niestety mam jeszcze do wycięcia w drugiej piersi wlokniaka. Oby to co pobrała tez byl wlokniak

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzaja mnie tzcy lekarze co niepotrzebnie strasza. Mnie tak wybila z rytmu neurolog w listopadzie jesli chodzi o serce, tarczyce i ciaze i leki na tarczyce. I jeszcze chciala wymusic zrezygnowanie ze staran na min.pol roku zeby leczyc migrene. Oczywiscie endokrynolog rozwiala moje obawy, wczoraj na echu serce ok, do tej neurolog wiecej nie poszlam, mąż byl jeszcze raz i tez wiecej nie idzie. Moje to byly blahe problemy ale nerwow i niepokoju jeden czlowiek zasial.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to inna opinia i chyba w każdej dziedzinie tak jest.. mi też w głowie namieszali teraz

jangwa coś wiadomo z kredytem ?

Luci,Kat co u was?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się wydaje jednak że nie wypali niestety :( . muszę zadzwonić do babki i podpytac o kilka rzeczy. Chyba,że po 6 miesiącach byśmy znów zaczęli załatwiać. No zobaczę co powie ta doradczyni.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Adele ten mój lekarz np, tak jak Ci kiedyś pisałam, nie jest za usuwaniem włokniaków. Jest to zmiana lagodna, która się nie uzłośliwia. No chyba, że boli, czy powoduje spory dyskomfort albo cały czas rośnie.

Zobaczysz, że bedzie dobrze :*

U mnie dzisiaj poważny spadek temp. Czekam na @. Powinna być dzisiaj wg obliczeń, ale w tym miesiącu miałam dupka więc może mi się coś przestawi. Czekam na nowy cykl.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spadek temp ale cycek jakby urósł ;) powoli spada ten progestero :) mój M będzie się mógł pocieszyć jeszcze w walentynki ;)

Agulineczka trzymam kciuki za kolejny cykl Twój i mój ;) ;p

agulineczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez dzis temp zladowala tyle ze ja przed owulacja jestem. I nie widze wplywu na temperaturę tego ze wstaje w nocy czy czesto sie budze. Bo na ogol pisza ze kazda aktywnosc podnosi temperature, wczorsj spalam a temp. 36,64 a dzis czesto sie budzilam, wstalsm na kilka minut przed pomiarem i 36,26

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja temp mierze nie o stałej godzinie. Dziś i wczoraj mierzyłam dwie godz szybciej niż zwykle. Ale się nie ludze. Bardziej się boje ze jutro będzie juz @ ;/ bo tak jakoś się czuje ze mnie już bOli brzuch pomału nogi plecy :/ ;/
    w sumei dobrze ze dziś sobie robimy walentynki bo jutro może być już różnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas bieda z walentynkami, ani dzis ani jutro, chyba przelozymy na weekend. Mąż mial chec na jakiegoś drinka, winko a dzis nie mozemy bo jutra idziemy razem upuscic troche krwi a jutro Popielec to nie wypada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to jak mierzylas az 2 godz.wczesniej to moze jednak jest nadzieja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wątpię.
    Pójdę do gina i spytam o stymulacje. Może jednak dobrze jest trochę podkrecic jajeczka skoro tak nie wychodzi. Jeśli jutro będzie spadek temp dale to nie ma się co łudzić.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po moich złych doświadczeniach, chyba w koncu trafiłam na fajnego lekarza. Bardzo sympatyczny, wypytywal o wszystko, zapytał jak sie czuje, czy cos chciałabym wiedziec. Dostałam skierowanie na test obciążenia glukoza. Wróciłam taka spokojna jak nigdy dotąd :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ