Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hugolina87 wrote:Meridian a w pierwsza ciaze zaszłas bez większych problemów ? Jeśli wstajesz to mierzenie temp jesy trochę nie miarodajne a na tym wykresie jest tak dużo wszystkiego ze ciężko go ogarnać ;p robiłaś jakieś badania ppordzie horonalne czy jest wsio ok ? Nie wiem czy karmilas długo czy w ogóle. Mozna by sprawdzić prolaktyne tsh itp te podstawy.
Było trochę problemów. Staraliśmy się rok. Pierwszą ciążę poroniłam. W następną zaszłam w drugim cyklu po. Przeszłam ją strasznie. Dużo leżałam w szpitalu z takimi bólam, że myślałam że poroniłam, a żaden lekarz nie wiedział co mi jest. Była diagnoza wyrostka, kamieni na woreczku, skracającej się szyjki, itp. A karmiłam tylko miesiąc, bo najpierw ropień piersi i tydzień w szpitalu po nacięciu, a potem operacja, której ledwie uniknęłam w ciąży. Okazało się że to torbiel ciałka żółtego i przy okazji ten wyrostek wycieli. W tym cyklu miałam straszne mdłości i to od owulacji. Strasznie się czułam. Z badań tylko morfologię i tsh. Wszystko ok. Cukier tylko 100.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Meridian -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeridian wrote:Było trochę problemów. Staraliśmy się rok. Pierwszą ciążę poroniłam. W następną zaszłam w drugim cyklu po. Przeszłam ją strasznie. Dużo leżałam w szpitalu z takimi bólam, że myślałam że poroniłam, a żaden lekarz nie wiedział co mi jest. Była diagnoza wyrostka, kamieni na woreczku, skracającej się szyjki, itp. A karmiłam tylko miesiąc, bo najpierw ropień piersi i tydzień w szpitalu po nacięciu, a potem operacja, której ledwie uniknęłam w ciąży. Okazało się że to torbiel ciałka żółtego i przy okazji ten wyrostek wycieli. W tym cyklu miałam straszne mdłości i to od owulacji. Strasznie się czułam. Z badań tylko morfologię i tsh. Wszystko ok. Cukier tylko 100.
Ja mam cukier ok a lekarz skierował mnie teraz na krzywą cukrowa i insulinowa trzy punktowa. A u lekarza byłaś wszytsko okej na usg ? -
DoveLove wrote:Alunia, dopiero widze, ze przesunelas suwaczek
bo wcześniej dzieliły nas chyba trzy dni a tu teraz taka przepaść
Tak zmieniłam bo wcześniej była strasznie duża rozbieżność pomiędzy om a usg, ale wydaje mi się że z powodu kiepskiego sprzętu. Fakt dalej jest różnica ale akurat to mi się zgadza. Jutro mam wizytę i zaczynam powoli odczuwać stres. Ale idę przede wszystkim po l4, wątpię zebym miała usg. A ty teraz w tym tyg prenatalne tak? -
KlaudyŚ wrote:W końcu temperatura spadła 2 dni spóźnienia. Tylko ten sluz dzisiejszy mnie nie pokoi jest go bardzo dużo i kremowy a powinien być raczej wodnisty albo sucho. Albo jakaś infekcja Sue zrobiła i mi pomieszało w cyklu albo to jeden z cykli który nie pasuje do pozostałych
-
aLunia wrote:Tak zmieniłam bo wcześniej była strasznie duża rozbieżność pomiędzy om a usg, ale wydaje mi się że z powodu kiepskiego sprzętu. Fakt dalej jest różnica ale akurat to mi się zgadza. Jutro mam wizytę i zaczynam powoli odczuwać stres. Ale idę przede wszystkim po l4, wątpię zebym miała usg. A ty teraz w tym tyg prenatalne tak?
Ja mam wizytę i USG prenatalne we wtorek i tez juz myślę jak będzie...
-
nick nieaktualny
-
DoveLove wrote:I zawsze to bliżej do Maleństwa w ramionach
Ja mam wizytę i USG prenatalne we wtorek i tez juz myślę jak będzie...
Trzymam kciuki i wcale się nie dziwie, to ważne badanieUSG w 3/4d?
-
DoveLove wrote:Gin na pewno ma do tego sprzęt, wiec jest szansa że takie właśnie będzie to USG. Dowiem się we wtorek
chyba tak jak mi. :p 12.03 mam już połówkowe u pana doktorka co robił mi usg genetyczne ( z córką też na takie do niego chodziłam) i on ma fajny sprzęt taki 3d/4d. Już na genetycznych nam pokazywał
Kurczę, nie mogę uwierzyć że za chwilę połowa ciąży już. Jakaś abstrakcja dla mnie...
DoveLove lubi tę wiadomość
-
Witam mam na imię Agnieszka mam 28 lat i jestem mamą rocznej córeczki i od 4 cykli staramy się z mężem o drugiego maluszka ale póki co bez rezultatów. Robiłam badania tarczycy wszystko jest w porządku w badaniach ginekologicznych też a mimo to narazie nam się nie udaje i chciała bym dołączyć do waszego forum. Pozdrawiam
Katsu lubi tę wiadomość
-
Witaj Aguś, w grupie raźniej
który masz dc?
Urszulka nooo cały czas pamiętam jak miałaś 12* tydzień w suwaczku bo sobie myślałam, że masz już bezpieczny okres a tu już 18! Prawie 19
Mi połówkowe wyznaczył gin 4-9.04 i też tak myślę że to przecież za chwilę.