Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej ho. U mnie dzis chyba 24dc i temp dalej 36,9 ale patrzac na poprzedni miesiac to wlasnie do 24dc mialam 36,9 a w 25 i 26 spadek i w 27przylazla małpa wiec dzis powstrzymalam swoją chec zrobienia testu ( juhuuu jak ja to zrobilam to nie wiem) -cwiczę cierpliwosc i obiecalam sobie do srody patrzec tylko na temp to wtedy bede wiedziala co i jak. Pamietam,ze jak zaszlam w ciaze z synkiem to juz po temp wiedzialam a test tylko to potwierdzil.
Wiec do srody cwicze swoja cierpliwoscSzymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
mi tez jest wszystko jedno ale jedna z tych dziewczyn mozna powiedziec ze nie miala innego wyjscia jak po ptostu celowac w corke. pierwszy syn urodzil sie bardzo chory i kazdy kolejny tez hy taki byl, nie znam szczegolow ale ma jakis gen czy cos takiego ktory przekazuje tylko chlopcom a dziewczynki sa zdrowr
-
wisieninka_89 wrote:mi tez jest wszystko jedno ale jedna z tych dziewczyn mozna powiedziec ze nie miala innego wyjscia jak po ptostu celowac w corke. pierwszy syn urodzil sie bardzo chory i kazdy kolejny tez hy taki byl, nie znam szczegolow ale ma jakis gen czy cos takiego ktory przekazuje tylko chlopcom a dziewczynki sa zdrowr
Nie wiem czy wiecie, ale są mężczyźni mający prawie 99% plemników X (robiących dziewczynki) :p U mojej znajomej jest 6 córek choć od trzeciej celowali w dziewczynkę i bardziej douczonej kobity na temat płci to chyba nie znam :p zresztą ona swój cykl to znała od podszewki a i tak ma 6 córek hihi :pmagdis lubi tę wiadomość
-
Hej
Długo mnie nie było...
Miałam dużo do załatwiania ale dopadła nas grypa najpierw moja córkę a potem mamusie, takiej grypy to my nie mieliśmy nigdy 2 tyg w łóżku pierwszy tydzień to myślałam że umrę a 2 tydzień antybiotyk bo powikłania po grypie mnie dopadło.
Do pracy idę od czwartku muszę dojść do siebie mam męża w domu jeszcze tydz ale mój książę nie poszedł zrobić badań nasienia poprostu miał lenia, powiedziałam mu ze go prosić nie będę bo to dwie strony powinny chcieć. On chce ale najlepiej żebym ja wszystko za niego załatwiła. A teraz to ja głowy do tego nie miałam jak taka chora. Okres dostałam w 26 dc nie mam pojęcia czemu? Brałam cataguntas i biorę dalej ale powiem wam że bynajmniej nie miałam boli brzucha piersi przyszło i poszło sobie. -
Urszulka89 wrote:Można celować w daną płeć ale jeśli facet ma uszkodzonych wiele plemników z chromosomem Y to nawet jakby celować całe życie to może się nie udać.
Nie wiem czy wiecie, ale są mężczyźni mający prawie 99% plemników X (robiących dziewczynki) :p U mojej znajomej jest 6 córek choć od trzeciej celowali w dziewczynkę i bardziej douczonej kobity na temat płci to chyba nie znam :p zresztą ona swój cykl to znała od podszewki a i tak ma 6 córek hihi :p
Nie ma żadnej "właściwej" teorii o płaci. Mój mąż przeczytał zagranicznej opracowania naukowe, poświecił na to kilka dobrych dni i konkluzja jest jedna: każda teza ma swoją antytezę. Nie ma żadnych metod na poczęcie dziecka danej płci.
Ja miałam zaplanowane urodzenie pierwszego dziecka na wakacje - udało się, kolejne miało być 3 lata później na wakacje - byłoby, ale niestety poroniłam.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej witam nowe dziewczyny
Hugolina schodzisz od jutra na ziemie? haha od jutra to się dopiero zacznieczas po owu wiadomo najlepszy
Kat a Ty kiedy wynki jakies bedziesz miala?
Iza nadzije trzeba miec kto wiem moze akurat sie teraz uda
pap ja tez juz tak robie,że patrze na temp one m pokazuja czy jest sens robic test...
Katsu Tobie to zazdroszcze dzieciaczkow tak prawie jedno po drugimteraz na pewno tez sie szybko uda
A u mnie dopiero 7dc jeszcze z tydzien do owu aaaaaaaaaaa
Ale w tym miesiacy faszeruje sie konkretnie ziolami,witaminami no i lutka po owu. Z takim zestawem musi zaskoczyc qrde noooo !
Katsu, Hugolina87 lubią tę wiadomość
-
gibonek wspolczuje choroby ... nas tez tak rozlozylo ale w listopadzie. To bylo okrutne.. ja po casta kiepskosie cuzlam ale fakt cycki mniej bolaly. Ale przy wikeszych dawkach niepokalanka lepiej sie czuje
-
nick nieaktualnyAdele27 zależało mi na małej różnicy wieku aby się bawli ze sobą. Mój mąż chciał za 5l ale no taki mały waruneczek mu dałam że albo teraz albo wcale. Jak jest duża różnica wieku to kiedy dziecko starsze ma 10 l a młodsze 5 l to juz nie chce starsze sie tak bawic z dużo młodszym . Dlatego nasze starania o drugie dziecko poszły szybko do realizacji po roczku synka i nie żałuję tej decyzji wiadomo róznie mogło to się skończyc wiadomo też że mogłam nie zaskoczyć od razu ale jakimś cudem się nam udało z czego się ciesze. Bywało bardzo cieżko na początku z dwójką maluszków ale teraz pomalu już synek pamieta o mamie tylko jak chce jesc albo siusiu
Tak to ogolnie zajmuje się sobą lub z siostrą sie bawi.Córka chociaż jeszcze malutka to i tak naśladuje brata wiec mama i tata tylko jak coś chca ... i tak z moim mężem siedzimy i patrzymy jak te nasze maluszki szybko rosną i że nim się obejrzymy a bedziemy siedziec sami w 4 scianach bo dzieci będą miały swoje sprawy.Ogólnie nie mieliśmy w planach trzeciego dziecka... chcieliśmy mieć max dwójkę no ale jakos tak ostatnio siedzieliśmy i stwierdziliśmy że będzie tak nam pusto za jakiś czas bo dzieciaki bynajmniej ten starszy zamknie sie w pokoju i tyle bedzie z syna hehe. Dzieci tak szybko rosną że chciałoby sie zatrzymać czas.
-
nick nieaktualnyNoo Adele bo wiadomo się nakręciła trochę po wizycie u gina. Choć nie myślałam jakoś dużo o staraniach bo kurs, dziecko i jakoś tak głowa była spokojniejsza. Dziś jeszcze chyba wykorzystam mojego i starczy
i niech się dzieje.
Ja w tym cyklu tez sobie biorę magnez selen ten inofolic no i dupka musze wykupic. Jak zdaze yo podskocze do gina może mi da skierowanie na krzywe. Zawsze to stowka w kieszeni.
Jak myślicie rodzinna by mi dala skierowanie na to badanie ? Powiem ze zemdlalam w sklepie bo cukier spadł hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 08:58
-
Oooj też uwielbiam teksty o parce. Mi teraz każdy mówi że na pewno druga córka bo nikt w rodzinie "nie trafil" z parka. Ogólnie naprawdę jest mi obojętnie ale jak to słyszę to czasem na złość bym chciała mieć chłopca, jakkolwiek to brzmi
Mnie poronienie też nauczyło pokory, wcześniej dziecko w wakacje było niedopomyslenia a teraz dziękuję Bogu.
Byłam dzisiaj na wizycie, nie miałam USG ale wszystko ok . Mówiła gin że macica duża i jest już kawał człowieczka:)
Paap trzymam kciuki. Dobrze w sumie, że sienpowstrzymalas. Jakby wyszedł negatywny to co to da i tak dalej się wierzy. A tak przynajmniej będziesz miała pewność. Mam nadzieję że pozytywną
Adele27, Katsu, magdis lubią tę wiadomość
-
Adele ja juz pewnie mam wyniki, ale w klinice. Czekam az maz bedzie mial wolne jakies i dorobi test nasienia i z krwi. Mial isc dzisiaj, ale go wezwali pilnie do pracy wrrrr60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Hugolina87 wrote:Noo Adele bo wiadomo się nakręciła trochę po wizycie u gina. Choć nie myślałam jakoś dużo o staraniach bo kurs, dziecko i jakoś tak głowa była spokojniejsza. Dziś jeszcze chyba wykorzystam mojego i starczy
i niech się dzieje.
Ja w tym cyklu tez sobie biorę magnez selen ten inofolic no i dupka musze wykupic. Jak zdaze yo podskocze do gina może mi da skierowanie na krzywe. Zawsze to stowka w kieszeni.
Jak myślicie rodzinna by mi dala skierowanie na to badanie ? Powiem ze zemdlalam w sklepie bo cukier spadł haha
-
Podpowiedzcie jeszcze jak krowie na rowie - co poleca sie na wydluzenie 2fazy cyklu? Castangus czy jakis tam niepokalanek? Mowie o czyms bez recepty bo jak bede u gina w polowie marca to pogadam z nim o moich cyklach no i sprawdze ta prolaktyne.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Co do planowania płci to uważam, że jak ktoś chce próbowac to czemu nie. Wiadomo, że priorytet to zdrowie maluszka. Moja teściowa powiedziałam mi " ja mam trzech synów i żaden z nich nie bedzie miał córki, bo to dziedziczne". Hmmm... Na razie ma dwóch wnuków i trzeci w drodze.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Meridian -
Moja teściowa ma też trzech synów i każdy myślam że oni będą również mieli samych synków a tu proszę brat męża ma córkę i syna i my mamy też córkę chociaż mąż był pewny że pierwsze dziecko będzie syn i każdemu tak mówił a tu psikus mamy córeczkę Nadię która jest oczkiem w głowie taty teraz na początku stran o drugie dziecko chcieliśmy żeby był syn ale jak nic już nie wychodziło przez 4 cykle to teraz płeć już nie gra roli oby jak się uda mi zajść w ciążę maluszek był zdrowy
Meridian lubi tę wiadomość