X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • magdis Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Oooj też uwielbiam teksty o parce. Mi teraz każdy mówi że na pewno druga córka bo nikt w rodzinie "nie trafil" z parka. Ogólnie naprawdę jest mi obojętnie ale jak to słyszę to czasem na złość bym chciała mieć chłopca, jakkolwiek to brzmi :P
    Mnie poronienie też nauczyło pokory, wcześniej dziecko w wakacje było niedopomyslenia a teraz dziękuję Bogu.
    Byłam dzisiaj na wizycie, nie miałam USG ale wszystko ok . Mówiła gin że macica duża i jest już kawał człowieczka:)

Paap trzymam kciuki. Dobrze w sumie, że sienpowstrzymalas. Jakby wyszedł negatywny to co to da i tak dalej się wierzy. A tak przynajmniej będziesz miała pewność. Mam nadzieję że pozytywną :D
    Ja tez nienawidze tekstow o parce,jak zaszlam w ciaze i wszyscy zaczeli mi zyczyc chlopca to tak mnie to zaczelo wkurzac ze zaczelam wszystkim odpowiadac ze marze i snie o drugiej coreczce. I bardzo dobrze sie zlozylo bo bedzie druga coreczka. Wkurzaja mnie ludzie dla ktorych posiadanie parki to cos lepszego niz rodzenstwo jednej plci. Wrrr

Meridian, Urszulka89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Co do planowania płci to uważam, że jak ktoś chce próbowac to czemu nie. Wiadomo, że priorytet to zdrowie maluszka. Moja teściowa powiedziałam mi " ja mam trzech synów i żaden z nich nie bedzie miał córki, bo to dziedziczne". Hmmm... Na razie ma dwóch wnuków i trzeci w drodze.

szwagier ma tylko 2 braci wiec ta droga dedukcji tez nie masz szans na wnuczke :-) pierwsza 4ka to faktycznie chlopcy a potem jeszcze doszly 2 dziewczynki tak ze tego :-)

Meridian lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś 90 wrote:
    Moja teściowa ma też trzech synów i każdy myślam że oni będą również mieli samych synków a tu proszę brat męża ma córkę i syna i my mamy też córkę chociaż mąż był pewny że pierwsze dziecko będzie syn i każdemu tak mówił a tu psikus mamy córeczkę Nadię która jest oczkiem w głowie taty teraz na początku stran o drugie dziecko chcieliśmy żeby był syn ale jak nic już nie wychodziło przez 4 cykle to teraz płeć już nie gra roli oby jak się uda mi zajść w ciążę maluszek był zdrowy

Ja też tak sobie pomyślałam. Spróbujemy przez cztery cykle trafić, a jak nic nie wyjdzie to wtedy pojdziemy na całość. W lipcu powinnam wrócić do pracy i super by było gdyby do tego czasu udało mi się zajść w ciążę, bo wtedy nie byłoby mnie jednym ciągiem w pracy, co dla szefa też byłoby korzystne. Zobaczymy jak wyjdzie :-)

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pisalam jak moj tesc byl niezadowolony ze dziewczynka u nas bedzie, nie kryl sie z tym, mowil glosno nawet jak już sie urodziła a jak u mojego brata urodzil sie chlopiec to tesciowie malo co nie pekli z zachwytu ze syn. Wiec ten tego pomyslcie co czulam zwlaszcza ze jakby nam udalo sie na poczatku staran to moje dziecko i dziecko brata byli by rówieśnikami, maks. 3 mies. roznicy. Mąż wolalby chlopca ale w tej sytuacji co bedzie to bedzie, dla niego najlepiej bliźniaki, ha ha bo ja bym nie chciala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż tez mudi wybrac sie na badanie nasienia, to warunek lekarza do laparoskopii. Ale narazie poczekamy na @. A nóż po co biedaka stresowac i mnie bo powiedzial ze mam isc z nim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam tego dupka kupić. Zdzierwstwo ;) 38 zł za opakowanie. Oby cos z tego było. Żałuję że dziś z rana nie było ♡. Jajnik mnie dalej boli dziś. Ale nie tak mocno jak wczoraj. Wiec nie wiem czy wczoraj była owy czy raczej dziś jest. I jak dopiero wieczorem będą ♡ to nic z tego i tak nie bedzie.
    Jak po tym sluzie poznać kiedy owu ? Bo wczoraj było go mega duzo ale wewnątrz , mój M powiedział ze nie lubi jak jest tam aż tak ślisko bo się czuł jak w basenie jakimś ;)
    Iza życzę żebyś nie musiała iść na laparo.
    Ja bym chciała córeczkę wiadomo ale jak by się drugi chłopiec trafił tez było by super:) w rodzinie same chłopaki, także wszyscy by chcieli chociax jedna dziewczynkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 10:57

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja w gemini płace jakoś 28 zl za opakowanie. I cała ciąża poprzednia i ta na dupku. Brałam po 3 tabletki na dzień więc idzie jak woda teraz dalej mi zostawiła 2x1. Więc trochę się na dupka wykosztowałam .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja juz pisalam jak moj tesc byl niezadowolony ze dziewczynka u nas bedzie, nie kryl sie z tym, mowil glosno nawet jak już sie urodziła a jak u mojego brata urodzil sie chlopiec to tesciowie malo co nie pekli z zachwytu ze syn. Wiec ten tego pomyslcie co czulam zwlaszcza ze jakby nam udalo sie na poczatku staran to moje dziecko i dziecko brata byli by rówieśnikami, maks. 3 mies. roznicy. Mąż wolalby chlopca ale w tej sytuacji co bedzie to bedzie, dla niego najlepiej bliźniaki, ha ha bo ja bym nie chciala.
    Iza domyslam sie zs takie zachowanie tescia musialo byc bolesne, czlowiekowi sie orzykro robi jak mu sie wydaje ze ktores z wnukow jest bardziej faworyzowane a co dopiero takie jawne wyrazanie swojego (chorogo bo kto ka wplyw na plec i w czym chlopiec jest lepszy od dziewczynki?) zdania

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Oooj też uwielbiam teksty o parce. Mi teraz każdy mówi że na pewno druga córka bo nikt w rodzinie "nie trafil" z parka. Ogólnie naprawdę jest mi obojętnie ale jak to słyszę to czasem na złość bym chciała mieć chłopca, jakkolwiek to brzmi :P
    Mnie poronienie też nauczyło pokory, wcześniej dziecko w wakacje było niedopomyslenia a teraz dziękuję Bogu.
    Byłam dzisiaj na wizycie, nie miałam USG ale wszystko ok . Mówiła gin że macica duża i jest już kawał człowieczka:)

Paap trzymam kciuki. Dobrze w sumie, że sienpowstrzymalas. Jakby wyszedł negatywny to co to da i tak dalej się wierzy. A tak przynajmniej będziesz miała pewność. Mam nadzieję że pozytywną :D
    Ostatnio tekst mojej cioci - myślałam, że zabiję. Dosłownie...
    Pytałaś się o płeć a ja jej mówię, że jeszcze nie wiemy. A ona, że napewno chcielibyśmy mieć chłopca żeby parka była. I to mówiła z takim politowaniem? Że co? Jak będzie druga dziewczynka to nie będzie fajnie? Uświadomiłam jej, że mój mąż nie ma parcia na syna (choć wszyscy tak myślą, bo ma dwóch braci księży a po stronie jego nazwiska - bracia teścia mają same córki). Mój mąż nigdy nie dał mi do zrozumienia, że musi być syn. Wręcz szaleje na punkcie córki. :)

magdis lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Hugolina ja w gemini płace jakoś 28 zl za opakowanie. I cała ciąża poprzednia i ta na dupku. Brałam po 3 tabletki na dzień więc idzie jak woda teraz dalej mi zostawiła 2x1. Więc trochę się na dupka wykosztowałam .

A masz recepty od lekarza na nfz ? Bo mi dał prywaciarz wiec bez zadnej zniżki. No chyba ze tez trafiłam do drogiej apteki :/ następnym razem się zorientuje jak coś. Gemini nie mam pod nosem i tam zawsze da kolejki ;) ale porozgladam się w okolicy :D

On chyba jednak nie rwefundowany w ogOle. Jeśli będę kupować jeszcze to w innej kupie bo ceny od 26 zł się zaczynają a to zawsze jest różnica jeśli miałabym go stosować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 11:18

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam za 30 tab luteiny ok 30zł. Potem już w ciąży (choć chodziłam prywatnie) miałam już zniżkę na luteinę i za 100szt płaciłam ponad 11 zł :p

Hugolina87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole napisałam do M żeby się z pracy zwolnił i na seksik przyjechal hahah ;D

Paula_071, Urszulka89, Kat83 lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Jak po tym sluzie poznać kiedy owu ? Bo wczoraj było go mega duzo ale wewnątrz , mój M powiedział ze nie lubi jak jest tam aż tak ślisko bo się czuł jak w basenie jakimś ;)
    Iza życzę żebyś nie musiała iść na laparo.
    Ja bym chciała córeczkę wiadomo ale jak by się drugi chłopiec trafił tez było by super:) w rodzinie same chłopaki, także wszyscy by chcieli chociax jedna dziewczynkę ;)

Jak znika śluz - znika płodność :)
    ja też chciałam córkę, teraz byle zdrowe dziecko :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi również płeć juz obojętna. Juz tyle czasu się staramy ze będę się cieszyć ze jestem w ciąży jeśli się kiedyś uda i żeby zdrowie dopisywalo.

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A stosujecie może testy owulacyjne? Jak sie one mają do faktycznej owulacji?

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    A stosujecie może testy owulacyjne? Jak sie one mają do faktycznej owulacji?
    ja mam kupuone ale nie uzywam. one podobno wykrywaja jedynie poziom lh a on moze byc wysoki nawet w cyklu bezowulacyjnym, wiec przyblizony czas moze i pokaza ale gearancji ze owu wystapila nie daja

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Iza domyslam sie zs takie zachowanie tescia musialo byc bolesne, czlowiekowi sie orzykro robi jak mu sie wydaje ze ktores z wnukow jest bardziej faworyzowane a co dopiero takie jawne wyrazanie swojego (chorogo bo kto ka wplyw na plec i w czym chlopiec jest lepszy od dziewczynki?) zdania

Powiem tak- ja i mąż musielismy przywyknac ze starszy syn i jego dzieci są ważniejsze niz my i moja wnuczka a nierowne traktowanie jest ze strony tesciowej. A teść to cos ma w głowie nie tak bo dla niego w jego rodzinie nie powinno byc zadnej dziewczynki, przez niego, jego durne slowa jego kuzyn pobil swoja zone bo mu 2 corki urodzila bez jego zgody. Nie chore to? Jeden glupi i drugi tez. Wiecie wieś ma swoje glupie prawa bo kto zostanie na gospodarce jak nie syn?
    Najbardziej zadowolonie wyraża moja babcia, mama taty bo ma 5 prawnukow i tylko 1 prawnuczke - moja córkę i bardzo sie cieszy ze chociaz jedna jest. Ale ta babcia zawsze i ze wszystkiego byla zadowolona.

• Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu starań zaczęłam zażywać olej z wiesiołka, kwas foliowy, witaminy dla kobiet planujących ciążę i w ciąży i nawet zakupiliśmy żel conceive plus, testy owulacyjne też mam ale ostatnio robiłam je trzy dni pod rząd i za każdym razem pokazywało owulację więc nie wiem czy są wiarygodne

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku chyba 2-3 cykle celowałam w chłopca ale potem jakoś mnie olśniło, że nie to w życiu najważniejsze. Co zapisane to tak będzie, byleby było i zdrowe się urodziło :) U nas na 90% będzie druga córka, ale na połówkowym się okaże bo dzidziuś tak był ustawiony, że sama Pani gin zgłupiała :p
    co do testów używałam takie paskowe z allegro, u mnie się sprawdzały.
    Hugolina, też pisałam takie eski do męża. Ale potem już mu nie mówiłam nawet kiedy mam płodne bo czułam się głupio co do niego, że kochamy się wtedy jak mam owu i cały czas myślę o tym. Potem było kiedy było a w tym cyklu co zaszłam to dojże że chyba było 3-4 razy do owulacji to jeszcze miałam największe przeczucie ze wszystkich, że napewno nic z tego nie wyszło i nawet co do tej myśli zaczynałam się przyzwyczajać.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 dni pod rząd test owulacyjny pokazywał 2 grube krechy, a owulacja była dopiero 7 dnia.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ