X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    moj nie wiem czy by zauwazyl :-D

Nie noo mam o połowę krótsze włosy :P

Mąż jest w lekkim szoku ale mu się podoba ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie. nie wyglada to na nowa ciaze wiec poprzednia miesza prawdopodobnie (podejrzenie bylo ze to pozamaciczna) na wywolanie nic nie dostalam bo to niby droga na skroty a chodzi o to zeby zobaczyc jak to sie bedzie rozwijac. powtorka bety za tydz. jesli urosnie to dostane jakis lek metro cos tam (to chyba jakis poronny) a jak spadnie ponizej 5 to leki na leczenie pcos i od czerwca pewnie monitoring i jakies wspomagacze.
    znacie jakies domowe-bezpieczne sposoby na przyspieszenie okresu? oprocz goracych kapieli?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • aLunia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston niestety nie jest refundowany. Ja płacę 30zl ale dzisiaj ginka mi powiedziała że w apteka Silesia jest za 18zl.

Ja używałam testow owulacyjnych w sumie cały czas ale i tak mi nie wychodziło. Chociaż z drugiej strony jak są przesunięcia w owu to może warto dla informacji ;)

Moja córka ma już 4 lata i chodzi do przedszkola. Więc myślę że nie będzie tak źle. Meghan ty masz malutkie jeszcze dziecko to się nie dziwię. Ja się trochę obawiam jedynie że córka będzie zazdrosna.

Iza aaach teście i ich poglądy. Ogólnie współczuję że masz ich na codzien bo ciężko nie myśleć o tym co gadają.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka a robiłaś w tym samym lab betę?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Pytanie do tych dziewczyn, ktore maja juz dwie pociechy lub sa w drugiej ciazy. Jak sobie radzicie? Troche sie tego obawiam. Wstawanie do dwojki dzieci, karmienie ich, dzwiganie starszego, bedac w ciazy... Jak to ogarniacie?
    Ja bede miala 7lat różnicy miedzy dziećmi i termin porodu szykuje sie na początek września, czyli czas kiedy pierworodny zacznie przygode ze szkołą. Bardzo mnie to martwi, jak to poukladamy i jak Młody odnajdzie sie w nowej sytuacji, czy go nie przerosnie ta rzeczywistość.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Wisienka a robiłaś w tym samym lab betę?

mozna tak powiedziec. otworzyli nowy punkt i w tym bylam poraz pierwszy ale z obu ida do analizy do tego samego lab i wyniki wszystkie sa w tym starym tylki

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Pytanie do tych dziewczyn, ktore maja juz dwie pociechy lub sa w drugiej ciazy. Jak sobie radzicie? Troche sie tego obawiam. Wstawanie do dwojki dzieci, karmienie ich, dzwiganie starszego, bedac w ciazy... Jak to ogarniacie?
    Meridan, dasz rade. siostra ma 5l 3l i 5miesieczniaka. nie raz jest wesolo, ale kladzie sobie duzo obowiazkow domowych i daje rade (ja z jednym nie raz polowe ich bym olala a ona nie), gosci bardzo czesto maja i zapraszaja wiec na rozryqke tez znajduja czas :-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    mozna tak powiedziec. otworzyli nowy punkt i w tym bylam poraz pierwszy ale z obu ida do analizy do tego samego lab i wyniki wszystkie sa w tym starym tylki

Rozumiem, no dziwna sytuacja że ci rośnie :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Właśnie, Twoja pociecha jest jeszcze dosyć mała. Mój będzie miał akurat 3lata, ale już od samego początku ciąży przestałam go brać na ręce i jak chce żeby go wziąć to przyklekam na jedno kolano sadzam go na drugie i przytulam :) Śpi jeszcze w łóżeczku, ale też od początku nauczyłam go żeby wchodził i wychodził sam, wyjmuję mu tylko szczebelki :) A co do wstawania to od kiedy przestał pić mleko w nocy to przesypia całe noce. Drugi maluch będzie spał z nami na łóżku ok. pół roku, tak jak pierwszy bo mi wygodniej i mąż nawet nie zdąży się obudzić jak zakwili bo od razu przykladam do piersi :) Obawiam się jedynie tego żeby starszy nie zrobił przypadkiem coś małemu, ale już pozyczylam sobie od siostry drugi wózek, żeby swojego nie targac po schodach jak bym chciała iść na spacer. Mam nadzieję, że jakoś ogarne ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Nic się nie bój. :) co prawda moja córa ma już 7 lat ale też muszę wstać rano, odszykować do szkoły, ogarnąć dom i zadania oraz zajęcia dodatkowe. A do tego jeszcze niedawno do pracy pędziłam ;) Też zastanawiam się jak będzie ale skoro inni dawają radę to ja też dam. grunt, to pozytywne myślenie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam koleżankę która ma dzieci rok po roku tzn zaszła w ciążę jak syn skończył rok. I ma co robić cały czas ;p większość jej koleżanek w podobnej sytuacji oddały dzieci do żłobków żeby z dwójką nie być w domu. Ona poszła na żywioł :D ten starszy jest teraz barziej zazdrosny niż wcześniej. A są jux we dwójkę 9 miesięcy. Wiadomo że lekko nie jest mieć dwoje małych dzieci w domu ale wszysko do ogarnięcia bo jak nie my kobiety to kto ;)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy wszystko od wieku dziecka. U mnie 2 latka i dajemy radę. Umie się zająć sama zabawą to ja wtedy mogę odpocząć. W nocy jak potrzeba to wstaje,ale na ogół takiej potzeby nie ma. Dźwigać czasem i tak muszę niestety. Jest to niekiedy nie do uniknięcia. Na początku ciąży było jeszcze karmienie piersią,ale sama się już odstawiła. No jak jest pomoc mężczyzny to idzie latwiej. Mój wyjeżdża więc wtedy sama z małą daje radę. Kąpiel itd. ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie rade dziewczyny. Nasze babki mialy dzieci rok po roku i to ile! i daly rade.

wisieninka a co to sa te leki na pcos w tej sytuacji?

Ej sluchajcie szlag mnie trafi dzisiaj. Doktory w UK taka ich mac :P Sluchajta! Moj maz musi zrobic badania hormonow z krwi. Wiec dostal list specjalny z prywatnej kliniki do lekarza pierwszego kontaktu (GP). Z tym listem popylal pol miasta. Kazali zostawic w recepcji. Umowili wizyte z gp na za 2 tygodnie, zeby sie umowic na pobranie krwi (buhahaha), ktora to wizyta miala byc dzisiaj, ale go porwali znienacka do roboty telefonem z rana. Wiec ja dzwonie, zeby sie zapytac po co te wszystkie ceregiele i czy on sobie nie moze po prostu przyjsc i krwi upuscic. A oni nie, lekarz zadzwoni do meza we czwartek, zeby sie umowic na pobranie AAAAAAAAA!!!!! Na wyniki czeka sie tu minimum tydzien. Ja juz zdazylam caly miesiac testow zrobic a oni sie tak piernicza. Rece opadaja.
    W Polsce sie pyta lekarza co trzeba zrobic, leci do pierwszego lepszego lab po drodze do roboty i wieczorem sa wyniki na necie. No rece opadaja.

P.S. List z kliniki curwy zgubily.

P.P.S "Pizgam zlem" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 20:51

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Dacie rade dziewczyny. Nasze babki mialy dzieci rok po roku i to ile! i daly rade.

wisieninka a co to sa te leki na pcos w tej sytuacji?

Ej sluchajcie szlag mnie trafi dzisiaj. Doktory w UK taka ich mac :P Sluchajta! Moj maz musi zrobic badania hormonow z krwi. Wiec dostal list specjalny z prywatnej kliniki do lekarza pierwszego kontaktu (GP). Z tym listem popylal pol miasta. Kazali zostawic w recepcji. Umowili wizyte z gp na za 2 tygodnie, zeby sie umowic na pobranie krwi (buhahaha), ktora to wizyta miala byc dzisiaj, ale go porwali znienacka do roboty telefonem z rana. Wiec ja dzwonie, zeby sie zapytac po co te wszystkie ceregiele i czy on sobie nie moze po prostu przyjsc i krwi upuscic. A oni nie, lekarz zadzwoni do meza we czwartek, zeby sie umowic na pobranie AAAAAAAAA!!!!! Na wyniki czeka sie tu minimum tydzien. Ja juz zdazylam caly miesiac testow zrobic a oni sie tak piernicza. Rece opadaja.
    W Polsce sie pyta lekarza co trzeba zrobic, leci do pierwszego lepszego lab po drodze do roboty i wieczorem sa wyniki na necie. No rece opadaja.

P.S. List z kliniki curwy zgubily.

P.P.S "Pizgam zlem" :D
    A my narzekamy na polską służbę zdrowia :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat strasznie to skomplikowane w UK :/ kurde kto by pomyślał że może być w jakiś sposob gorzej niż w PL tam :p
    Przesada żeby krew pobrać taki cyrk.

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sié martwie tym , bo ciąże zniosłam źle. Parę razy trafiałam z potwornymi bólami do szpitala i w sumie to cud że oboje jesteśmy cali i zdrowi. A połóg zniosłam tragicznie. Mąż nawet myslal ze mam depresję, bo tylko chodziłam i płakałam ( przez dobre trzy miesiące). Karmienie to był horror od pierwszych chwil. Tak jakby ktoś żywcem mi rozrywał ciało, a pokarmu miałam malutko. W drugiej dobie gdzie miał być nawał ściągnełam laktatorem w potwornym bólu 20 ml. po miesiącu karmienia zrobił mi się ropień piersi, którego lekarze nie potrafili zdiagnozować, bo nie miałam gorączki. Potem operacja. Ehhh... Trochę boję sie powtórki z rozrywki.

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego widziałam wczoraj jak moj mały był zazdrosny jak wzielam na rece jego trzyletnia kuzynke. Nawet za wlosy próbowal ciagnac. A ze nie dal rady to wyciagnal rece zebym jego wziela a ją puścila

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Ja sié martwie tym , bo ciąże zniosłam źle. Parę razy trafiałam z potwornymi bólami do szpitala i w sumie to cud że oboje jesteśmy cali i zdrowi. A połóg zniosłam tragicznie. Mąż nawet myslal ze mam depresję, bo tylko chodziłam i płakałam ( przez dobre trzy miesiące). Karmienie to był horror od pierwszych chwil. Tak jakby ktoś żywcem mi rozrywał ciało, a pokarmu miałam malutko. W drugiej dobie gdzie miał być nawał ściągnełam laktatorem w potwornym bólu 20 ml. po miesiącu karmienia zrobił mi się ropień piersi, którego lekarze nie potrafili zdiagnozować, bo nie miałam gorączki. Potem operacja. Ehhh... Trochę boję sie powtórki z rozrywki.

Meridian to rzeczywiście nie za ciekawie to wyglądało. Może to i marne pocieszenie ale ja też nie miałam lekko. Poród masakrycznie ciężki z synem. Wykrwawiłam się na maksa. Skończyło się przetaczaniem krwi. Przez miesiąc, dwa po porodzie poporodowy baby blues. Mały na cycu się nie najadał. Pokarmu na początku miałam mało. On od razu w darcie. Ja też mam obawy jak to by było jakbym drugi raz zaciążyła, ale z drugiej strony myślę sobie, że nie może być znowu tak źle.
    Musi być lepiej

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem oaza spokoju...
    Przyzwyczajam sie do burdelu w brytyjskiej sluzbie zdrowia.
    Pyskuja ciagle ze nie maja kasy a kolejki za dlugie. A do pobrania krwi sie trzeba umawiac najpierw z doktorem (2 tygodnie), a pozniej z pielegniarka (pobieraja raz czy dwa razy w tygodniu, jakies 2 godziny). A pozniej znow do doktora, zeby mi jak jelopowi przeczytal wynik.
    I tak miesiac leci nam i sie powoli konczy a mysmy mezowi nawet krwi nie pobrali.
    Jestem jak chrzaniony wagon medytujacych tybetanskich ku**a mnichow...

Paula_shells lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to co napisze bedzie egoistyczne, pamietam jak bylam na innym forum jak bylam w ciąży i dziewczyna napisala prawie to samo co ja teraz i okropnie inne ja zrugaly za to. A mianowicie ze nie chce karmic piersia, jak bedzie pokarm i dziecko bedzie sie najadac to owszem (bratowa na taką mleczarnie). ale jak bedzie jak za pierwszym razem ze dziecko sie nie najadalo, miala kolki czy alergie, ciort wie co bo pani dr zbagatelizowala problem wycia dziecka po kazdym karmieniu, ja juz niewiele co jadlam, jeszcze troche to chleb i woda bo za rada poloznej odstawialam coraz to kolejne produkty, walczylam ale się poddałam. Jeszcze moja kochaniutka tesciowa stwierdzila ze dziecko placze po kazdym karmieniu bo ja je dusze bo karmic nie umiem, przychodzila, gapila sie na mnie, komentowała i jeszcze troche to by lapska w moje piersi pchala. Teraz nie bede sie zarzynac, to bylo dla mnie okropnie stresujące. Zdrowsza piers niz butelka ale jak wyrosla na nutramigenie (zmienilismy lekarza, pani dr od razu dala tamto mleczko i problemy z placzem sie skonczyly bo po zwyklym mm tez byl placz) to i teraz z butla damy rade.

‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ