X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się wykoncze... Jest to strasznie uciążliwe dziś od rana już 10 razy byłam a jeszcze z 5 razy pójdę mam tylko taka nadzieje ze przejdzie mi szybko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek to może zbadaj sobie mocz? Nie wiem czy masz problemy z cukrem ale przy cukrzycy się też chodzi częściej do toalety. Ja miałam parę cykli w których w nocy musiałam chodzić, trwalo to jakiś tydzień nawet ale minęło na szczęście.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huligonia o właśnie odstawilam metę na miesiąc bo miałam grypę a z racji tego że miałam mega grypę i powikłania do tego antybiotyk i biorę leki przeciwpadaczkowe nie chciałam sobie obciążyć zbytnio żołądka bo bym wysiadla wkoncu. Dziś już wrócę do mety tylko najgorsze te skutku uboczne znowu będę ktorge przechodzić dzięki za dobrą rade

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka w drugiej ciąży i to wpadka , dalsza znajoma tez w drugiej. I na około jakoś tak się mnożą te brzuszki. Smutno mi. Naprawdę tracę nadzieje ze będę w ciąży kiedyś

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się za mocno u mnie to samo ja już dawno odpuściłam i powiem Ci ze jak wkoncu kiedyś zajde będę się cieszyć a jeżeli nie to zostanie moja córka jedynaczka i też będzie dobrze.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki nic a niv nie bolą ani się nie powiekszyly :/ od 5 dni biorę dupka, myślała ze może jakoś urosną a tu taka lipa :p aż dziwnie

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam krwawic, czyli tak jak sie spodziewalam, ciaza biochemiczna. Wszystko mnie potwornie boli...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina u mnie też same ciążę... Odkąd się zaczęłam strać to w ciążę zaszly moje 3 przyjaciolki i 2 koleżanki.. ehh mnie z kolei cycki od kilku dni bolą.. a owu dzis lub jutro myślę więc też to normalne nie jest żeby bolały kilka dni przed...

Paula przykro mi :( tule bardzo mocno <3

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a jednak :( bardzo mi przykro, współczuję Ci bardzo...
    Trzymaj się jakoś :*

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula naprawde bardzo mi przykro :-( trzymaj sie :-(

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przykro mi :(

gibonek ja tak sikam jak pije herbate ziolowa. Wypijam 1 kubek a latam potem co chwile caly wieczor.

Maz mowi, ze doktorka dzwonila do niego. Od zlozenia listu z kliniki (ktory zgubili) do wynikow bedzie... 7-8 tygodni. To jest jakies nieporozumienie normalnie :/ Pobieraja krew raz w tygodniu, gdzie albo on pracuje, albo maja komplet. A co mnie to obchodzi, skoro oni spieprzyli??

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat śmiech na sali...ehhh lykasz niepokalanka ?

Ja od wczoraj czytam dlaczego bolą mnie cycki przed owu.. znów ból jest nie do zniesienia rozumiem po owu ale przed... Ehh wyczytalam,że mastopatia która mam spowodowana jest przez za wysoki estrogen. Za mało jest progesteronu w stosunku do estrogenu stąd ból piersi. I nie jest to normalne,że bolą na 2tyg przed @. Normalne jest jak bolą 1-3 przed. Mastopatie za kilka lat może doprowadzić do raka piersi. Znalazłam fajny artykul gdzie to opisali. Przez ten wysoki estrogen w drugiej fazie powstaja zwłóknienia w piersiach. Wystarczy brać proga który unormuje nierównowagę hormonalna.

Jeżeli okarze się,że dwa lata nie mogę zajść w ciążę przez to właśnie i wsytraczylo brać proga,który zaden lekarz mi nie zapisał to walne sobie w łeb

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat jak czytam to nie wierze ze takie cyrki u Was z pobraniem krwi.. szok normalnie.

U mnie najlepsze koleżanki juz odchowaly prawie że drugie a ja się staram dalej choć zaczęłam jak były na początku ciąży . U nich w pierwszym czy drugim podejściu zaskoczylo. Reszta się mnoży ale jak widać każdej wychodzi :(

Koleżanka która teraz niespodziewanie zaszła bo jej się płodne przesunely nie ma żadnych objawów prócz braku okresu. Ja się doszukuje standardowo. Ale nie czuje ze się udało. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele same plamienia które masz przed @ jux mogą świadczyć o niedomodze lutealnej. I się dziwię ze lekarz nie przepisał żaden u dla każdego to nic :/
    Fajnie by było gdybyś zaczęła brać juz od tego cyklu proga.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina z tymi objawami wiesz jak jest..jedne mają inne nie. Nie ma co się doszukiwać. Ja w nocy miałam chyba owu bo bolało okrutnie ale już mi się wydaje,że się nie udało że względu na ten ból cycków.. :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie do tych co brały lub biorą luteine bo już nie pamiętam. Ile mg dziennie mam brać ?? Mam podjęzykowa 50mg

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nogi bolą. Wiec tez pewnie się nie udało :D hahah tylko niewiem czy to na serio nie choroba psychiczna bo jak mam zajęcie to mnie nogi nue bolą. Tylko jak usiade ;p i o tym myślę

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina z tymi nogami twoimi to też zagadka..:p na ten cykl mam luteinę więc na pewno ja wezme. Czekam aż temp mi skoczy i zaczynam. Jest też krem z progesteronem do wcierania na pms myślę czy go nie kupić sobie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

gibonek moze zapalenie pecherza cie dopadło? zurawine w tabletkach moze kup?
    jaka masz dawke Gluckophage? ja dostalam jedna na wieczor- xr o przedluzonym uwalnianiu.

Adele ja mialam 3 x dziennie luteine albo 2 x dziennie dupka
    ten ciagnacy sie plodny sluz tez pewnie masz przez wysoki estrogen ;)

Paula przytulam :* ale zaskoczyłaś, to dobry znak, w nastepnym cyklu sie uda :*

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci ale 3 x po 50mg luteiny ? Mam jeszcze dopochwową 100mg. właśnie też tak skojarzyłam odrazu ten śluz... Ale jak badałam estriadol w 3dc to byl bliżej dolnej normy ..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ