X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove nie wuem czy dobrze pamietam ale chyba twoj mąż robil badania nasienia w Novum w Warszawie? A jak wyniki, chodzi mi czy odbieral osobiscie czy przeslali na e-mail czy jeszcze inaczej?

Bo my wybieramy sie w piatek. Ostatnio czekalismy na wyniki i odebralismy osobiscie, mieliśmy ten komfort ze córka muala impreze na dzien babci i dziadka i mial kto ją odebrac z przedszkola a teraz musimy zawiezc ja do przedszkola, jechac do Warszawy (jakies 1,5godz.), zrobic co tam nalezy i na 15 wrocic do przedszkola a wyniki osobiscie jak pytalsm tez po 15.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a juz nie pamietam czy 50 mg, ale na pewno 3 razy dziennie

estrogen rosnie stopniowo aż do owulki ;)
    kiedys taki fajny wykres znalazłam:
    http://4.bp.blogspot.com/-St6mIa3ZbMI/U9JFjRImVGI/AAAAAAAAIpY/CE0RIwdSP78/s1600/1.jpg

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    DoveLove nie wuem czy dobrze pamietam ale chyba twoj mąż robil badania nasienia w Novum w Warszawie? A jak wyniki, chodzi mi czy odbieral osobiscie czy przeslali na e-mail czy jeszcze inaczej?

Bo my wybieramy sie w piatek. Ostatnio czekalismy na wyniki i odebralismy osobiscie, mieliśmy ten komfort ze córka muala impreze na dzien babci i dziadka i mial kto ją odebrac z przedszkola a teraz musimy zawiezc ja do przedszkola, jechac do Warszawy (jakies 1,5godz.), zrobic co tam nalezy i na 15 wrocic do przedszkola a wyniki osobiscie jak pytalsm tez po 15.
    Tak, badanie robił w Novum. Na recepcji zaznaczył opcje wysłania wyników na maila.
    Wyniki byly po paru godzinach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 09:19

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki DoveLove

DoveLove lubi tę wiadomość

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dobre wyniki :)

Iza34 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Kat jak czytam to nie wierze ze takie cyrki u Was z pobraniem krwi.. szok normalnie.

U mnie najlepsze koleżanki juz odchowaly prawie że drugie a ja się staram dalej choć zaczęłam jak były na początku ciąży . U nich w pierwszym czy drugim podejściu zaskoczylo. Reszta się mnoży ale jak widać każdej wychodzi :(

Koleżanka która teraz niespodziewanie zaszła bo jej się płodne przesunely nie ma żadnych objawów prócz braku okresu. Ja się doszukuje standardowo. Ale nie czuje ze się udało. :/

Hugolina mam takie same myśli. Moje koleżanki też już mają drugie na świecie, kolejna stara się o trzecie... Poszło im w 1-2 cyklu starań. A ja wiszę w jakieś przestrzeni i mam dosyć. Oczywiście juz sobie wmawiam, że nici z tego cyklu choć to dopiero 5dpo. W tych cyklach, w których się udało, a przecież w ciąży byłam 3 razy, temperatura już 3 lub 4dpo szybowała prawie pod 37 i tak sie utrzymywała, no i mialam jakiś wodnisty śluz. Teraz temp mizerna i w dodatku sucho...
    Celowo zostalam na wychowawczym, bo nie chciałam wracać do pracy, skoro po roku od urodzenia synka chciałam się starać o drugie. Syn skończył 2 latka, a ja nadal nie jestem w ciąży. I nie mam dochodów. Dupaaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 10:23

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka u Ciebie chociaż dochodzi do zaplodnienia a jak już wiesz co mogło być przyczyną poronien to jak zaskoczy będzie wszytsko dobrze i lada chwila będziesz w ciąży.
    Trzymam kciuki a ze teraz jest innaczej to nie znaczy ze nie zaskoczyło. Jeszcze jest trochę czasu. Niech się dzieje :)

Ja najchętniej bym już poleciała na betę. Tylko ze później będę i tak głupiec do terminu @..
    Niby nic ie nie dzieje bez przyzny ale mnie już to wykańcza. U nas znowu pod górkę, mój M został bez pracy z dnia na dzień . Z głodu nie pozdychamy bo chyba coś nowego zaraz będzie mial ale jednak znowu nie po naszej myśli. Ja na wychowawczym szukam roboty ale póki co cisza aaa..

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a czemu uważasz,że u Ciebie nie dochodzi do zapłodnienia? może doszło i to nie raz ale się np.nie zagnieździło...

Luci tak jak na tym wykresie estrogen po owu powinien spadać to mi się wydaję,że u mnie jest dalej na wysokim poziomie. Ciekawe czy jakbym sobie zbadała proga i estriadol 7dpo to dałoby mi to jakiś obraz

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę bo tyle czasu się nue udaje :( ten dupek pomaga z zagnieżdżeniem ponoć. Gdzieś tam w głowie mam ze te plemniki mają jednak trochę utrudniona ta drogę. Ten tydzień się ciagnie juz. Do sb mam dupka. W ogoke nir widzę żadnej różnicy jak go biorę. No może tylko mnie ten jajnik kluje częściej z którego miała być owulacja. W test się zaopatrzyć trzeba żeby nie żyć w tej nadziei do końca tygodnia ;D ;p

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina wiesz dla mnie to marne pocieszenie, że dochodzi do zapłodnienia. Straciłam w zeszłym roku dwie ciąże. Zwłaszcza ta z maja była dla mnie ogromnie cięzkim przeżyciem. Szpital, łyżeczkowanie, kiedy na sali obok lezały kobiety w wysokiej ciąży... Dół psychiczny i jeszcze ten strach wewnętrzny, którego się już nigdy zapewne nie pozbędę. Wiem o co Ci chodziło tak pisząc, ze przynajmniej wiem, że mogę w te ciążę zajść, ale wcale nie jest mi z tym lżej. Ja już po ujrzeniu dwóch kresek kocham te nowe życie we mnie, a co dopiero jak widzisz je na usg, widzisz kształt małego czlowieczka, a lekarz Ci mówi przykro mi, nie widać akcji serca...
    Niestety też nikt nie da mi gwarancji, że leki sprawią, że sytuacja się nie powtórzy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka no wszystkie mamy pod górkę :(

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 11:36

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Nie wiem czy mnie pamiętacie ale byłam tutaj z Wami jakiś czas temu, jak starałam się o drugiego maluszka no i udało się, dzięki Bogu według OM już leci 11 tydzień, według USG ciąża młodsza o tydzień. Czyje się średnio miło, mam mdłości, najgorzej jest wieczorami, no i ten ból piersi, czasem aż paraliżuje.
    Podczytuję Was czasami i wszystkim bez wyjątku życzę jak najszybciej II kreseczek! :)
    Całuję :*

Hugolina87, Adele27, Paula_071, Aguś 90, karolcia87, Urszulka89, Paula_shells lubią tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinkowa gratuluje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz trace nadzieje.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też tracę nadzieję ... Dwa lata poszły w d***

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( mnie tak palą kolana ze wytrzymać nie idzie.
    Nir wiem o co chodzi ale ma to związek z hormonami i ewentualna woda która się chyba zatrzymuje w organizmie.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknijcie moze tutaj, pisze to dziewczyna z innego watku. Moze akurat ktoras z Was tez ma przez to problem z zajsciem.

http://problemyzplodnoscia.blogspot.com/?m=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 16:02

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam dzis na becie. 2.9 czyli spadla. mam powtorzyc za miesiac i wtedy da mi leki na owulacje ale nie wiem czy nie zaczac pic inofoliku bo mam. mam 3 cykle sie nie starac ale bez zadnych wspomagaczy cykle po 60 dni jak ostatnio to mi sie z pol roku odwlecze, to ja dziekuje :-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    hej,

gibonek moze zapalenie pecherza cie dopadło? zurawine w tabletkach moze kup?
    jaka masz dawke Gluckophage? ja dostalam jedna na wieczor- xr o przedluzonym uwalnianiu.

Adele ja mialam 3 x dziennie luteine albo 2 x dziennie dupka
    ten ciagnacy sie plodny sluz tez pewnie masz przez wysoki estrogen ;)

Paula przytulam :* ale zaskoczyłaś, to dobry znak, w nastepnym cyklu sie uda :*
    Dziś byłam u lekarza dokładnie zapalenie pęcherza dostałam antybiotyk i furalgine

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000xr na noc mam ale biorę teraz 500 bo miesiąc nie brałam.

‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ