X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    .

Dziewczyny, tak wogóle w poniedziałek zmarł mój tata.

Bardzo mi przykro :(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam test. Jutro będę sikać :D tez trzymam kciuki za wszystkie Nas ;)

Wydebilam skierowanie na krzywą cukrowa, za drugą zapłacę bo nie mogła mi dać. Także jutro będę siedzieć dwie h w przychodni.

Urszulka bardzo mi przykro z powodu Taty. Trzymaj się :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka wyrazy współczucia. Twoj tata chyba chorowal? Tak pomyslalam o twojej córce jak to przyjela. Trzymajcie się.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Urszulka wyrazy współczucia. Twoj tata chyba chorowal? Tak pomyslalam o twojej córce jak to przyjela. Trzymajcie się.
    Tak chorował i wiedzieliśmy że kiedyś tak to się skończy ale nic nie wskazywało na to, że tak szybko. Dosłownie w weekend go rozłożyło. Chorował na szpiczaka, ponad miesiąc temu przekształcił się on w białaczkę. Tata idąc do szpitala na chemię dwa tygodnie temu jeszcze kilka dni wcześniej lepił z wnuczkami bałwana i zjeżdżał z nimi na sankach... A zmarł na wirusowe zapalenie płuc. Dla niego było ono śmiertelne... Pociesza mnie fakt, że długo nie cierpiał bo całą niedziele - zdążyliśmy się z nim pożegnać, był jeszcze świadomy bo pokazywał na mój brzuch i pytał jak tam - co prawda już trudno było go zrozumieć. Potem był już respirator...
    Moja córka bardzo to przeżywa, choć dużo jej tłumaczymy, że dziadka już nic nie boli i nie będzie już musiał jeździć do szpitala.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    W ciąży też można jak nie ma przeciwwskazań :) Ja brałam w ciązy do 16tc ale szyjka i z dzidzią było ok więc co do <3 nie było zakazu.

Dziewczyny, tak wogóle w poniedziałek zmarł mój tata.
    urszulka bardzo Ci wspolczuje :-(

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka bardzo, bardzo mi przykro :( Szkoda, ze akurat w tak pieknym dla Ciebie okresie życia odeszła bliska osoba. Wyrazy współczucia, trzymaj się :* Tata na pewno patrzy na Was z góry i się już nie męczy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Czuję się super. Może to brzmi głupio, ale jestem szczęśliwa, że dostałam okres. Miałam okropne bóle ponad tydzień i wraz z okresem odpuściło. Zanim zaczęłam teraz krwawić dostałam bóli takich jak przed poronieniem w 11tc.
    to fajnie ze czujesz, jakie macie teraz plany? lekarz cos proponowal czy nie bylas po poronieniu?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    A ja mam dość tego cyklu.. 16dc a skoku temp dalej nie ma.
    Mam dokładnie tak samo. Chyba u mnie nici. Cykle mam krotkie bo 23 dniowe.
    http://static.pokazywarka.pl/2/k/7/fe38bbc0d24306dfd20e92bcaa98d818_orig.jpg

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka przykro mi :( trzymaj się kochana <3 <3 moja przyjaciółka ost też straciła tatę i to nagle..jej córa 5 letnia również strasznie to przeżyła ale dzieci mimo,że są małe to dużo rozumieją <3

Meridian jak dla mnie to wczoraj miałaś owu o ile jutro też będzie taka temp jak dziś :) nie każdy cykl musi być taki sam ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    to fajnie ze czujesz, jakie macie teraz plany? lekarz cos proponowal czy nie bylas po poronieniu?

Nie byłam, może jutro-pojutrze uda mi się dostać od mojego lekarza, a nie takiego z przypadku.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maridan tak w ogóle mamy podobne temp

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea92edfd1734.png

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka strasznie mi przykro:( wyrazy współczucia dla ciebie i całej rodziny.
    Córka na pewno długo będzie o tym mówić, jeśli mogę ci poradzi dużo mówicie otwarcie. Moja córka mimo, że młodsza zrozumiała to i teraz czasem mówi do dziadka kierując się w stronę nieba.
    Przykre, że w ciąży musisz przechodzić tak wielka stratę:(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Urszulka strasznie mi przykro:( wyrazy współczucia dla ciebie i całej rodziny.
    Córka na pewno długo będzie o tym mówić, jeśli mogę ci poradzi dużo mówicie otwarcie. Moja córka mimo, że młodsza zrozumiała to i teraz czasem mówi do dziadka kierując się w stronę nieba.
    Przykre, że w ciąży musisz przechodzić tak wielka stratę:(
    Moja córka przeżyła już pogrzeb jednego dziadka 3 lata temu - miała wtedy 4 lata i bardzo wszystko pojęła. Teraz posyła dziadkom buziaki do nieba a jak idziemy na cmentarz to opowiada ciekawostki co np dziś robiła.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka współczuję bardzo ja też w tamtym tygodniu miała pogrzeb wujka miał raka na jelicie o którym nie wiedział przez trzy lata i w niespełna pół roku po zdiagnozowaniu i operacji zmarł ale strasznie się męczył miał 65 lat więc jeszcze mógł pożyć tym bardziej że dopiero co syna pierwszego ożenił i nawet wnuków nie doczekał ani wesela drugiego syna ale co zrobić takie życie jest okrutne.

A tak poza tym u mnie też d..a dziś dwa dni wcześniej dostałam @ więc zaczynamy kolejny cykl stran o drugiego maluszka może w kwietniu wkoncu będą dwie kreseczki na teście

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Meridian jak dla mnie to wczoraj miałaś owu o ile jutro też będzie taka temp jak dziś :) nie każdy cykl musi być taki sam ;)
    Jezeli faktycznie byla wczoraj to i tak nici, bo dawno przytulanek nie bylo.
    Rzeczywiście podobne :-) . ciekawe czy istnieją przypadki ze temp nie pokazała owukacji a ona faktycznie byla?

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś 90 wrote:
    Urszulka współczuję bardzo ja też w tamtym tygodniu miała pogrzeb wujka miał raka na jelicie o którym nie wiedział przez trzy lata i w niespełna pół roku po zdiagnozowaniu i operacji zmarł ale strasznie się męczył miał 65 lat więc jeszcze mógł pożyć tym bardziej że dopiero co syna pierwszego ożenił i nawet wnuków nie doczekał ani wesela drugiego syna ale co zrobić takie życie jest okrutne.

A tak poza tym u mnie też d..a dziś dwa dni wcześniej dostałam @ więc zaczynamy kolejny cykl stran o drugiego maluszka może w kwietniu wkoncu będą dwie kreseczki na teście
    Mój tata miał 60 lat...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulko - współczuję :( .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka mój też miał 60 :(
    My to inaczej już jednak przeżywamy bo nie mieszkamy naszym rodzinnym domu, najgorzej mają nasze mamy :(
    Mądra masz córeczkę.
    A ty jak się czujesz?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam lekarki rodzinnej o te moje nogi. Trochę się posmialysmy ;) :p nie wiedziała do czego to można przypisać bo to się zdarza tylko w drugie fazie cyklu. I w 50% może to by na tle psychosomatycznym poprostu..plus hormony. Bo gdyby to było caly czas to mogłoby świadczyć o chorobie żył itp. Ale tak to ciezko cokolwiek stwierdzić. Musze zapomnieć o tym najlepiej.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Urszulka mój też miał 60 :(
    My to inaczej już jednak przeżywamy bo nie mieszkamy naszym rodzinnym domu, najgorzej mają nasze mamy :(
    Mądra masz córeczkę.
    A ty jak się czujesz?
    My też nie mieszkamy razem ale d rodziców mam 5km więc niedaleko. W domu jeszcze jest brat 17 lat i drugi ma 21. Młodszy mieszka w internacie a starszy studiuje. Ten starszy jest w złym stanie ogólnie, zamknął się w sobie. Chyba nie do końca zdawał sobie ze stanu zdrowia taty...
    A ja? Hm, przez ostatnie trzy dni byłam jak w transie. Najpierw niedziela, poniedziałek byliśmy u taty cały dzień a we wtorek cały dzień załatwialiśmy z mamą papiery bo tata umarł w szpitalu w Krakowie a do Krk mamy 150km w obydwie strony. Dobrze, że mój mąż jest taki obrotny to ze wszystkim pomógł. Staram się nie płakać i stresować bo to szkodzi maleństwu i wiem, że napewno tata też tego by nie chciał.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ