X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele trzymam kciuki żeby to był ten szczęśliwy cykl ;) .

Adele27 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:59

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Testy robiłam od 11dc do 21. Wszystkie ujemne. Przy tym cyklu 24dniowym owu albo była wcześniej albo nie było wcale.

Temp nie mierze.
    Czy trzeba mieć specjalny termometr?

Nie ale żeby była taki co 2 miejsca po przecinku pokazuje. Ja mam taki biały elektroniczny z rossmana za 10zł może spróbuj w tym cyklu pomierzyć na pewno się coś wtedy rozjaśni

water lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Temp poszła w górę a test 12dpo negatyw .. :/ a bóle brzucha i jajników to miałam wczoraj takie,że szału dostawałam jakbym zaraz miała powitac @.. No nic odstawiam luteinę i ide dziś na RTG zębów a w śr usuwanie ósemki ehhh
    U mnie ostatnio siostrzenica męża pojechała na klinikę do Krakowa (umówiona wizyta) usuwać ósemkę. Miała @ i lekarz jej powiedział, że w żadnym wypadku nie usunie jej zęba w czasie okresu a tym bardziej ósemki. Ja też nie spotkałam się jeszcze z usuwaniem zęba podczas okresu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    ale mam rozkmine czy kombinować kogoś do opieki i iść na bete ehhh a może jutro pójdę na rtg.. zobacze jaka bedzie temp z rana
    Jakbyś zrobiła betę dziś albo jutro to napewno już byłoby coś wiadomo ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja jednak bym z tym rtg poczekała do @. Kto wie tak naprawdę, może się udało. Czego bardzo Ci życzę :)

Test o czułości 25 może nie wyjść. U mnie po terminie nawet nie wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 10:45

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U mnie ostatnio siostrzenica męża pojechała na klinikę do Krakowa (umówiona wizyta) usuwać ósemkę. Miała @ i lekarz jej powiedział, że w żadnym wypadku nie usunie jej zęba w czasie okresu a tym bardziej ósemki. Ja też nie spotkałam się jeszcze z usuwaniem zęba podczas okresu.

Na prawdę ? ja się zapisywałam w styczniu i akurat termin mi tak wyskoczył.. kiepsko żeby teraz to odmawiać bo znów będę musiała czekać kilka miesięcy i kto wie kiedy wtedy będę miała termin @ .. ogólnie łudzę się,że jak dziś odstawię lutkę to @ przyjdzie jakoś czw-pt... to może nie będę miała jej w śr... zawsze mogę przedłużyć branie lutki to może jeszcze opóźnie jej przyjście

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może lepiej przedluz sobie o dzień jak ja dupka i zobacz jutro jaka będzie tempka. :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Na prawdę ? ja się zapisywałam w styczniu i akurat termin mi tak wyskoczył.. kiepsko żeby teraz to odmawiać bo znów będę musiała czekać kilka miesięcy i kto wie kiedy wtedy będę miała termin @ .. ogólnie łudzę się,że jak dziś odstawię lutkę to @ przyjdzie jakoś czw-pt... to może nie będę miała jej w śr... zawsze mogę przedłużyć branie lutki to może jeszcze opóźnie jej przyjście
    Poważnie. Ja tam bym o jeden dzień przedłużyła sobie luteinę. Co do rtg to idź kup porządny test albo zrób bętę. Rtg zęba nie zaszkodzi bo nawet w ciązy robiłam ale jakbyś wiedziała to byś była spokojniejsza ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zobaczę jaka jutro będzie temp jak będzie wysoka to pójdę na bete. Tylko przez lutkę może być wysoka.. a chciałam zobaczyć jaka będzie bez..choć dwa dni mi na niej spadała... poplątanie z pomieszaniem...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ta temperatura :/ a czujesz się trochę innaczej niż w poprzednich cyklach ? Ja myślę że będę wiedzieć że jestem jak zajde kiedys tam.
    Dziś mi się śniło ze jestem w ciąży i się mega zdziwiłam ;D

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina cycki mnie o wiele bardziej bolały teraz niż w poprzednich cyklach. No i wczoraj te skurcze/kłucia bo bokach..dzis rano też bolało w 1 ciąży miałam podobne. Ja ogólnie nie mam mocnych boli na @ czasem nawet nic nie czuję więc jak ból się pojawił od 10dpo to mnie też zastanowiło troche

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To leć na betę będzie wiadomo :) albo bobo test z rana ; )

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina cycki mnie o wiele bardziej bolały teraz niż w poprzednich cyklach. No i wczoraj te skurcze/kłucia bo bokach..dzis rano też bolało w 1 ciąży miałam podobne. Ja ogólnie nie mam mocnych boli na @ czasem nawet nic nie czuję więc jak ból się pojawił od 10dpo to mnie też zastanowiło troche
    Ale zrobiłaś napięcie, aż nie mogę się jutra doczekać ;) Bo ja Ci tak kibicuję :) czyżby wystarczyło przepłukać odrobinę rurki i nareszcie się uda ? Ogromne kciuki :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak kibicuje. Na wątku o poronieniu posypały się teraz trzy ciążę. Tak czekam aż tutaj tak będzie :*

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kotastrofa Znajoma

Wysłany: 19 marca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, idź na betę. U mnie test o tej samej czułości pokazał cień kreski 2 dni po terminie @, ale dopiero jak go wygrzebałam ze śmieci na drugi dzień (tak, wiem że tak się nie robi :P), dwa dni później wyszła mi niziutka beta 21, ale jednak. Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 14:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja tez ci kibicuje. Pora na ciebie.

A ja od rana wisze na telefonie, do Warszawy ni ciorta nie idzie sie oddzwonić, podzwonilam w inne miejsca ale tam albo gin albo endo. W koncu zapisalam sie na piątkę do tej gin.-endo. co bylam u niej kiedys. I tak teraz mysle, chyba pojde z tym co mam, niewazne jak stare, jak bedzie chciala to powie jakie badania zrobic. No i akurat bede w tym samym dc co u mojego gina bylam w lutym. No i mam namiary na urologa dla męża, niech sam decyduje kiedy chce iść, bo moze isc juz jutro.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj dziewczyny sorki,że takie poruszenie przeze mnie hehe :P coś czuje,że i tak sie skończy jak zwykle. Postanowiłam nie brać już dziś lutki bo chce zobaczyć jaka będzie jutro temp bez niej i wtedy zdecyduje czy pójdę na betę. Będzie co bedzie... W ogóle od owu mam katar i codziennie czuje się jakby miało mnie zaraz rozłożyć ale na wieczór już jest ok heh co za cykl ..

Iza dobrze,że coś działasz ;) wez wszystkie wyniki jakie masz do niej

Kasia Ty już prawie na finiszu jak ten czas leci maskara ;)

aLunia noo mogłyby się posypać tu w końcu jakieś pozytywy :) niektóre już za długo tu siedzą :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, trzymam kciuki!
    Mi pozytywny test wyszedł późno,bo w 17dpo, a robiłam w 13dpo i było biało, odstawilan lutke ale @ nie przyszła :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ojjj dziewczyny sorki,że takie poruszenie przeze mnie hehe :P coś czuje,że i tak sie skończy jak zwykle. Postanowiłam nie brać już dziś lutki bo chce zobaczyć jaka będzie jutro temp bez niej i wtedy zdecyduje czy pójdę na betę. Będzie co bedzie... W ogóle od owu mam katar i codziennie czuje się jakby miało mnie zaraz rozłożyć ale na wieczór już jest ok heh co za cykl ..

Iza dobrze,że coś działasz ;) wez wszystkie wyniki jakie masz do niej

Kasia Ty już prawie na finiszu jak ten czas leci maskara ;)

aLunia noo mogłyby się posypać tu w końcu jakieś pozytywy :) niektóre już za długo tu siedzą :P
    Oby to było to :D mnie też rozkładało przed testem. Ogólnie gdy testowałam to byłam już trochę rozłożona. I moje pierwsze tygodnie ciąży były pod znakiem przeziębienia.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ