X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie nerw i wku...wzial na corke i meza, on bo przynosi ziemie w skarpetkach i cala lazienka jest usypana az trzeszczy pod kapciami, ona za cholere myc sie nie chce i sposobu nie ma, dzis ze 27 st.,byla w przedszkolu, później do cuemnego na podworku, umawiamy sie ze po kolacji idzie sie myc, czas kolacji a ona spie...do dziadków a jak przychodzi to ani kolacja, ani kąpiel, ani mycie zebow tylko darcie. I tak co wieczór.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacja jak w zegarku ale chłopa brak za to przyjedzie w te dni bo stwierdził i upał się że będzie tylko w płodne dni zjeżdżal.
    No ale mamy w planach ślub wziąść kościelny za rok w czerwcu mamy ślub ale cywilny a obiecalismy sobie ze weźmiemy przed Juli komunia że się wyrobimy i tak 8 lat zleciało a 12 jesteśmy razem.
    U mnie bocian na podwórku siedzi i jakoś tak nic nie pomaga.
    A po zakończeniu szkoły wyjeżdżamy z Jula do Holandii do taty.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja ci współczuję naprawdę. A co to będzie dalej...

Zjadłam pomidora kupiłam w biedronce i mnie wysyłali na twarzy wyglądam okropnie. Masakra

Moja już śpi... Uspokoiła się ostatnio bo wie że ja już ultimatum stawiam.

Mój brat wczoraj zjadł jabłko i wylądował na sorze tak mu oko spuchlo... Chyba też przestanę kupyeac poczekam na swoje owoce kurde a człowiek kupuje bo zdrowo chce zjeść ja już nie wiem co kupywac aż strach...

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawilam wszystko od tego miesiąca nic nie biorę zero wspomagaczy

• Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Rozczarowana 14mm na 11dzien to ladnie. Pecherzyk rosnie chyba cos ok2mm na dobe a taki dojrzaly ma ok20mm (poprawcie jesli zle mowie). To ty moze jednak masz owu tak okolo 14-15-16dc?

Nie wiem jak będzie wyglądał ten cykl bo jest to mój pierwszy stymulowany.

I dlatego nie wiem czego się spodziewać i kiedy. Hahahah

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie owu to mam po 20dc.

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ale mnie nerw i wku...wzial na corke i meza, on bo przynosi ziemie w skarpetkach i cala lazienka jest usypana az trzeszczy pod kapciami, ona za cholere myc sie nie chce i sposobu nie ma, dzis ze 27 st.,byla w przedszkolu, później do cuemnego na podworku, umawiamy sie ze po kolacji idzie sie myc, czas kolacji a ona spie...do dziadków a jak przychodzi to ani kolacja, ani kąpiel, ani mycie zebow tylko darcie. I tak co wieczór.
    Musisz być twarda. Bo ona ma 6 lat a co dalej będzie... U nas tak było ze spaniem. Miała ulubioną bajkę i wie, że przed nią idzie się myć i kolacja. Po bajce zęby i do łóżka. Wystarczył weekend i trochę luzu. Masakra. Myślałam, że nie dojdziemy do ładu a tu rano my do pracy, ona do przedszkola - wstać nie może. Kilka dni trwało aby wróciła do rytmu. Jak nie było tak jak w rytuale, to bajki też nie było. A na drugi dzień już kumała, że jak coś to nie będzie i kropka. Ale tu trzeba być konsekwentnym. Bo dziecko naszą słabość szybko wychwyci. Izka, twoja córka nie jest zła ani ty napewno nie jesteś złą matką! :) Ona potrzebuje waszej konsekwencji i granic. Nie może Cię widzieć bezsilną. Pomimo wtrącania się teściów.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja przy clo w 10 dc mialam pecherzyki juz 16, 19 i 21 mm

No u mnie tylko jeden pęcherzyk 14mm i śluzówka jak to określił gin. taka sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 22:34

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina sikasz ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się nie chce a muszę wstać.

Huligonia skaj i daj znac

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny standard biel vizira :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina szkoda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis cd nerwa na męża. @ przychodz, tak sie zyc nie da.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety. Meta nie pomogła..
    I wątpię że coś pomoże ;/

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina kurcze nooooo :/ :/ przykro mi. Planujesz ta stymuakcjie w nowym cyklu ?

Za 2tyg będziecie mnie pocieszać...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Hugolina tak mi przykro:(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina kurcze nooooo :/ :/ przykro mi. Planujesz ta stymuakcjie w nowym cyklu ?

Za 2tyg będziecie mnie pocieszać...

Może się przejdę jutro jeśli będzie miał otwarte ten z nfz i spytam o receptę na leki. Widziałam za szybka u niego lemette i te inne wiec myślę że może mi wypisze. Szczerze to nic nie planuje. Bo myślę że to i tak nic nie da. Juz tyle razy nie wyszło. Spodziewałam się więc nie jest mi jakoś specjalnie przykro.
    Dzięki dziewczyny

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    No niestety. Meta nie pomogła..
    I wątpię że coś pomoże ;/
    Przykro mi:/
    a ile brałaś?
    Wiecie, co - bez urazy ale czasem trzeba cos brać regularnie przez pewien czas żeby stwierdzić, że nie pomaga. Ja brałam bromergon od kwietnia a luteinę od czerwca a w ciążę zaszłam dopiero w listopadzie. Więc też nie po 1 czy 2 miesiącu brania. :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M zaczyna od 7go nowa prace. Wyjeżdża najpierw do Poznania na 5 dni. Jeśli wróci na sam weekend i znowu pojedzie, bo tak najprawdopodobniej bedzie, to nawet stymulacja mi nie pomoże bo go nie będzie w okolicy owu. :p :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie noga, zylaki napitalaja, nie wiem co z nogą zrobic. A mam taka robote ze lepiej nie bedzie. Ciągle na nogach, w kucki albo chylkiem. Najpierw udeptywalam drzewka, teraz w truskawkach, mam 25 rzedow, opielilam az 3 przez 2 dni, no 3 dni bo dzis tez juz bylam, nie mam pomocy, nawet córka nie ma kto sie zajac, wczoraj jak wszystko wróciło do domu to ja wyszłam na pole i do ciemnego robilam, dzisiaj tez z samego rana, jak złodziej. I tak się martwie czy dam rade na noge.

‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ