X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie nerw i wku...wzial na corke i meza, on bo przynosi ziemie w skarpetkach i cala lazienka jest usypana az trzeszczy pod kapciami, ona za cholere myc sie nie chce i sposobu nie ma, dzis ze 27 st.,byla w przedszkolu, później do cuemnego na podworku, umawiamy sie ze po kolacji idzie sie myc, czas kolacji a ona spie...do dziadków a jak przychodzi to ani kolacja, ani kąpiel, ani mycie zebow tylko darcie. I tak co wieczór.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacja jak w zegarku ale chłopa brak za to przyjedzie w te dni bo stwierdził i upał się że będzie tylko w płodne dni zjeżdżal.
    No ale mamy w planach ślub wziąść kościelny za rok w czerwcu mamy ślub ale cywilny a obiecalismy sobie ze weźmiemy przed Juli komunia że się wyrobimy i tak 8 lat zleciało a 12 jesteśmy razem.
    U mnie bocian na podwórku siedzi i jakoś tak nic nie pomaga.
    A po zakończeniu szkoły wyjeżdżamy z Jula do Holandii do taty.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja ci współczuję naprawdę. A co to będzie dalej...

Zjadłam pomidora kupiłam w biedronce i mnie wysyłali na twarzy wyglądam okropnie. Masakra

Moja już śpi... Uspokoiła się ostatnio bo wie że ja już ultimatum stawiam.

Mój brat wczoraj zjadł jabłko i wylądował na sorze tak mu oko spuchlo... Chyba też przestanę kupyeac poczekam na swoje owoce kurde a człowiek kupuje bo zdrowo chce zjeść ja już nie wiem co kupywac aż strach...

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawilam wszystko od tego miesiąca nic nie biorę zero wspomagaczy

• Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Rozczarowana 14mm na 11dzien to ladnie. Pecherzyk rosnie chyba cos ok2mm na dobe a taki dojrzaly ma ok20mm (poprawcie jesli zle mowie). To ty moze jednak masz owu tak okolo 14-15-16dc?

Nie wiem jak będzie wyglądał ten cykl bo jest to mój pierwszy stymulowany.

I dlatego nie wiem czego się spodziewać i kiedy. Hahahah

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie owu to mam po 20dc.

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ale mnie nerw i wku...wzial na corke i meza, on bo przynosi ziemie w skarpetkach i cala lazienka jest usypana az trzeszczy pod kapciami, ona za cholere myc sie nie chce i sposobu nie ma, dzis ze 27 st.,byla w przedszkolu, później do cuemnego na podworku, umawiamy sie ze po kolacji idzie sie myc, czas kolacji a ona spie...do dziadków a jak przychodzi to ani kolacja, ani kąpiel, ani mycie zebow tylko darcie. I tak co wieczór.
    Musisz być twarda. Bo ona ma 6 lat a co dalej będzie... U nas tak było ze spaniem. Miała ulubioną bajkę i wie, że przed nią idzie się myć i kolacja. Po bajce zęby i do łóżka. Wystarczył weekend i trochę luzu. Masakra. Myślałam, że nie dojdziemy do ładu a tu rano my do pracy, ona do przedszkola - wstać nie może. Kilka dni trwało aby wróciła do rytmu. Jak nie było tak jak w rytuale, to bajki też nie było. A na drugi dzień już kumała, że jak coś to nie będzie i kropka. Ale tu trzeba być konsekwentnym. Bo dziecko naszą słabość szybko wychwyci. Izka, twoja córka nie jest zła ani ty napewno nie jesteś złą matką! :) Ona potrzebuje waszej konsekwencji i granic. Nie może Cię widzieć bezsilną. Pomimo wtrącania się teściów.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja przy clo w 10 dc mialam pecherzyki juz 16, 19 i 21 mm

No u mnie tylko jeden pęcherzyk 14mm i śluzówka jak to określił gin. taka sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 22:34

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina sikasz ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się nie chce a muszę wstać.

Huligonia skaj i daj znac

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny standard biel vizira :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina szkoda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis cd nerwa na męża. @ przychodz, tak sie zyc nie da.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety. Meta nie pomogła..
    I wątpię że coś pomoże ;/

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina kurcze nooooo :/ :/ przykro mi. Planujesz ta stymuakcjie w nowym cyklu ?

Za 2tyg będziecie mnie pocieszać...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Hugolina tak mi przykro:(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina kurcze nooooo :/ :/ przykro mi. Planujesz ta stymuakcjie w nowym cyklu ?

Za 2tyg będziecie mnie pocieszać...

Może się przejdę jutro jeśli będzie miał otwarte ten z nfz i spytam o receptę na leki. Widziałam za szybka u niego lemette i te inne wiec myślę że może mi wypisze. Szczerze to nic nie planuje. Bo myślę że to i tak nic nie da. Juz tyle razy nie wyszło. Spodziewałam się więc nie jest mi jakoś specjalnie przykro.
    Dzięki dziewczyny

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    No niestety. Meta nie pomogła..
    I wątpię że coś pomoże ;/
    Przykro mi:/
    a ile brałaś?
    Wiecie, co - bez urazy ale czasem trzeba cos brać regularnie przez pewien czas żeby stwierdzić, że nie pomaga. Ja brałam bromergon od kwietnia a luteinę od czerwca a w ciążę zaszłam dopiero w listopadzie. Więc też nie po 1 czy 2 miesiącu brania. :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M zaczyna od 7go nowa prace. Wyjeżdża najpierw do Poznania na 5 dni. Jeśli wróci na sam weekend i znowu pojedzie, bo tak najprawdopodobniej bedzie, to nawet stymulacja mi nie pomoże bo go nie będzie w okolicy owu. :p :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie noga, zylaki napitalaja, nie wiem co z nogą zrobic. A mam taka robote ze lepiej nie bedzie. Ciągle na nogach, w kucki albo chylkiem. Najpierw udeptywalam drzewka, teraz w truskawkach, mam 25 rzedow, opielilam az 3 przez 2 dni, no 3 dni bo dzis tez juz bylam, nie mam pomocy, nawet córka nie ma kto sie zajac, wczoraj jak wszystko wróciło do domu to ja wyszłam na pole i do ciemnego robilam, dzisiaj tez z samego rana, jak złodziej. I tak się martwie czy dam rade na noge.

‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ