X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, zaakceptuj.

w9sdp1.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wasz wiek to napewno nie jest przeszkoda. Na bank! Mam w rodzinie ciocie co miały 34 i 36 jak były w kolejnej ciąży. Nawet teraz mam koleżanki po 30 co są w pierwszej ciąży. Chyba lekarz siadł na laurach i chce szybki zarobek zrobić :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Hugolina pewnie naturalnie. Brat męża i jego żona mieli po 40 lat jak w trzecia ciaze zaszla i sie nie starali. I tu cos trafia czlowieka. Fajnego maja tego synka ale gula w gardle rośnie jak sie patrzy na ich szczesliwa duza rodzine. Chyba zaraz zacznę ryczec.

Tak dla porównania to mój mąż ma 35 lat. Ja co prawda 29.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jesli lekarz 30patolatkom mowi,ze nie ten pesel to juz masakra.. a ja mam 32.. az tak obecne zycie wplywa na plodnosc? To co bedzie z naszymi dziecmi-one maja jakas szanse na posiadanie swoich dzieci? Masakraaa

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma miała 40 lat jak urodziła pierwsze dziecko a 42 jak drugie. Także bzdury. Chyba że po prostu chodzi o wyniki a ten wiek też zaznaczył.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza no to podciał Wam skrzydła. Jak urodziłam synka mój mąż miał 44 lata a ja 29. A na wizycie u androloga byliśmy jak miał 41 i wcale nie proponował nam inseminacji czy invitro, a morfologia była poniżej 3 %.
    Teraz mojemu bliżej do 50tki i ciężko mi rozwiewać negatywne myśli że pewnie już za późno na drugie.
    Te zastrzyki drogie, poczytaj może trochę o ich w necie.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele co do CLO to bierze się raz dziennie po posiłku ;) wiec chyba będę brać po kolacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Tak dla porównania to mój mąż ma 35 lat. Ja co prawda 29.

A moj ma 39 a ja 34. To taka stara jestem? Chyba nie, nie zgadzam sie z tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza pewnie chodziło głównie o te wyniki męża. Mnie dziś mój gin powiedział ze mojego M wyniki są takie sobie bo ma 4% zdrowych. Niby w tedy było 300 mln a 150 mln w koncentracji czy jakoś tak ale nie wiadomo jak jest za każdym razem w wtrysku i to może też mieć wpływ ze nam nie wchodzi. Teraz kazał zbierać od 10dc do owu :p tak żeby było więcej tego nasienia i powie kiedy najlepiej się bzykac

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28, Luci co tam u Was ? Kiedy testuje cie ?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Adele co do CLO to bierze się raz dziennie po posiłku ;) wiec chyba będę brać po kolacji.

A gdzie znalazłaś info?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm chyba mam problem z czytaniem; ) napisane jest przed posiłkiem ale nie jest napisane przed którym :p boshe jaki gamoń ze mnie ;D kurde to nie wiem kiedy to brać. Gin nie mówił nic. Powiedział ze raz dziennie i tyle.
    Dziś mi pielęgniarka mówiła ze leki powinno się brać o 4 rano np te na tarczyce bo w tedy jest wyrzut hormonów w organizmie i lepiej dzialaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U męża rozchodzi sie o spadajacy testosteron, lekarz powiedzial ze wygasa mu czynnosc jąder. Odbieram to tak jakby mi lekarz powiedzial ze chwila moment i wejde w menopauze. Mamy recepte na ovritelle (czy coś takiego). Tylko nie podoba mi sie po co brać jak nawet przy poprawie szansa na naturalna ciaze jest niewielka. I jestem przerazona tym ze mezczyzni z niskim testosteronem zyja nawet o 10 lat krocej, bo o innych chorobach i dolegliwościach nie wspomne. Maz tak się podlamal ze jak wrocilismy to poszedl spać zamiast isc do roboty.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie w ulotce jest,że przed posiłkiem. To chyba czytałam gdzieś na watku,że dziewczyny biorą na czczo.. ale inne na wieczór.. więc chyba nie ma jakis szczególnych zaleceń.. ale większość czytalam,że biorą rano

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze razem nie idziemy :p byłoby raźniej na stymulacji. Ja od nd będę brać. I mam nadzieje ze w pt jak pójdę na wizytę to dostane zastrzyk to w tedy mój M będzie w weekend.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A moj ma 39 a ja 34. To taka stara jestem? Chyba nie, nie zgadzam sie z tym.
    Nie jesteście starzy na dziecko. Sory.. moja koleżanka z pracy miała pierwsze na 38 lat a teraz na 41 urodziła drugie. Nikt jej in vitro nie proponował...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to oby jajca rosły ładnie żebyś dostała ten zastrzyk w pt ;) to wszystko się ładnie ułoży :) może poczytaj na innych wątkach jak dziewczyny biorą czy rano czy wieczorem. Luci pisala chyba,że bierze rano. Tylko pewnie wtedy skutki uboczne są przez większość dnia :/

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie nam @, nic czysto, zadnych plamien, krwi. Tylko brzuch ciagle boli. Jak nie urok to s...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyczytalam ze nie u każdej są skutki uboczne także liczę ze nie będę mieć żadnych przez te 5 dni. Albo jakos może uda się przeżyć.. ;p
    Zobaczymy. Narazie się nie nakrecam. Będę co ma być. Wyczytalam ze rzadko się udaje nawet na tym odrazu albo w ogole wiec nie liczę na nic.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety wszystko zależy jak organizm zareaguje..

Iza może powtórz test za parę dni

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ