X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja mialam na Clo wszystkie skutki uboczne. Migreny, nudnosci, bole, poty, uderzenia goraca, wkurw :P na zmiane z depresja. Cuda niewidy. Jak cie cholera wezmie, to idz sobie odpoczac i bron Boziu nie krzycz na meza ;)

Iza ja mojemu dawalam wellmans fertility dla mezczyzn przez 3 miesiace (plus zdrowa dieta i duzo zielonego, zero cukru) i morfologia skoczyla z 1 na 3%, i z 11 na 37mln/ml. Sprawdz sobie sklad na necie i moze poszukaj odpowiednika w Pl.
    My idziemy na iui po wakacjach, bo nas nie stac na ivf. Ostatnia proba (a konkretnie 3 ;) ).

Dziewczyny ja wiem, ze sie wszystkie burzymy jak mlode wino na wzmianki o wieku i plodnosci. Ale najlepsze lata na dzieci to 18-27, moze 28. Potem plodnosc spada na leb. I to mowie ja, w wieku 35 lat. Gdybym miala 25 lat, to bym jeszcze probowala naturalnie, ale teraz juz czuje, ze mi jajniki schna z kazdym miesiacem i jesli mi lekarz proponuje iui czy ivf, to sie chwyce jak brzytwy. I mam w nosie, czy on to dla kasy mowi. Bo czas mi sie konczy.
    No i choc moj syn jest cudowny i ogolnie zawsze byl grzeczny, to teraz jest nastolatkiem i przez rozne problemy z nim przechodziny. Nie wyobrazam sobie, zebym miala sile sie z tym zmierzyc w wieku 50+ :/
    Tak, sa babki ktore naturalnie rodza kupke dzieciakow po 40, ale najczesciej sa plodne, tylko wczesniej chlopa nie mialy, albo sie skupialy na karierze.
    Dla tych z nas, ktore maja problemy (i my i mezowie), zostaje niestety masakra z hormonami, piguly, zastrzyki i operacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 22:43

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ewi28, Luci co tam u Was ? Kiedy testuje cie ?
    Niby już bo mam 12 dpo po iui a 13 dpo od zastrzyku ale czuhe ze @ za rogiem i boje sie rozczarowania

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Faktycznie w ulotce jest,że przed posiłkiem. To chyba czytałam gdzieś na watku,że dziewczyny biorą na czczo.. ale inne na wieczór.. więc chyba nie ma jakis szczególnych zaleceń.. ale większość czytalam,że biorą rano
    Ja biore zazwyczaj jak wracam z pracy czyli jakoś w przedziale 15-17

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Hugolina ja mialam na Clo wszystkie skutki uboczne. Migreny, nudnosci, bole, poty, uderzenia goraca, wkurw :P na zmiane z depresja. Cuda niewidy. Jak cie cholera wezmie, to idz sobie odpoczac i bron Boziu nie krzycz na meza ;)

Iza ja mojemu dawalam wellmans fertility dla mezczyzn przez 3 miesiace (plus zdrowa dieta i duzo zielonego, zero cukru) i morfologia skoczyla z 1 na 3%, i z 11 na 37mln/ml. Sprawdz sobie sklad na necie i moze poszukaj odpowiednika w Pl.
    My idziemy na iui po wakacjach, bo nas nie stac na ivf. Ostatnia proba (a konkretnie 3 ;) ).

Dziewczyny ja wiem, ze sie wszystkie burzymy jak mlode wino na wzmianki o wieku i plodnosci. Ale najlepsze lata na dzieci to 18-27, moze 28. Potem plodnosc spada na leb. I to mowie ja, w wieku 35 lat. Gdybym miala 25 lat, to bym jeszcze probowala naturalnie, ale teraz juz czuje, ze mi jajniki schna z kazdym miesiacem i jesli mi lekarz proponuje iui czy ivf, to sie chwyce jak brzytwy. I mam w nosie, czy on to dla kasy mowi. Bo czas mi sie konczy.
    No i choc moj syn jest cudowny i ogolnie zawsze byl grzeczny, to teraz jest nastolatkiem i przez rozne problemy z nim przechodziny. Nie wyobrazam sobie, zebym miala sile sie z tym zmierzyc w wieku 50+ :/
    Tak, sa babki ktore naturalnie rodza kupke dzieciakow po 40, ale najczesciej sa plodne, tylko wczesniej chlopa nie mialy, albo sie skupialy na karierze.
    Dla tych z nas, ktore maja problemy (i my i mezowie), zostaje niestety masakra z hormonami, piguly, zastrzyki i operacje.
    Myślę tak samo. Ja mam rocznikowo 30 lat. Mąż 29 i od dwóch lat walczymy o drugie czyli jako młodzi ludzie. Ja juz jestem po drugim iui.i mam zamiar podejść do ivg jeśli trzecie iui nie wypali. Poprostu czas nas goni. Te laski co są płodne w każdym wieku zajda w ciążę od jednego dotyku. Moja przyjaciółka tak ma. Co roku by rodziła jak by się ostro nie zabePieczala

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę za miesiąc 29 lat a mąż 32... I 2,5roku minęło.. z synem zaszłam mając 21 lat :P

Urszulka89 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat a o jakiej porze brałaś Clo?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowilismy nie wykupywac tej recepty, przynajmniej narazie tylko przez 2-3 tyg.zastosujemy terapie eksperymentalna na wlasna rękę. Nie pytajcie co i wiem ze ryzykujemy i igramy z ogniem i moze postepujemy nieodpowiedzialnie ale trudno. Najwazniejsze ze jest jakiś plan.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat jak ja mam brać clo to mój M akurat będzie 5 dni poza domem :p wiec go ominie raczej.
    Ewi może się miło zaskoczysz. Mam nadzieje .
    Ja skończyłam 31 lat. Moja mama mnie w tym wieku urodziła a byłam ostatnia z czwórki rodzeństwa.
    Dziewczyny wszystkie się doczekamy :)

• water Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Dziewczyny wszystkie się doczekamy :)
    oprócz mnie w takim razie:/
    Mam 4dychy na karku, w pierwszą ciążę zaszlam jak miałam 30. I przez 8 lat nie chciałam mieć 2-giego dziecka. A jak poczułam się gotowa to dupa.

Całe życie wygladam jakbym miała 25lat i najnormalniej w życiu zapomniałam, ze się zestarzalam. Boszzzze zagapilam się :(

Chcę iść do gina w poniedziałek ale boję się, ze malpiszon przyjdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 11:01

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Clo rano przez kilka cykli i wieczorem przez resztę. Nie widze różnicy poza tym że przesypialam mdłości. Ale uderzenia gorąca mnie budziły.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ja kończę za miesiąc 29 lat a mąż 32... I 2,5roku minęło.. z synem zaszłam mając 21 lat :P
    Mam tak samo :p rocznikowo 29, córkę miałam na 21,5 dokładnie. Mąż ma 35 teraz. Przy córce zeszło nam 9 miesięcy (choć wcześniej wogóle nie zabezpieczaliśmy się więc też mogłoby być) a teraz praktycznie rok...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water jeszcze jest i szansa u Ciebie ale im szybciej zaczniesz działać tym lepiej bo właśnie zegar tyka.
    A jak ktoś ma być w ciąży to nawet w tak zwanym cyklu bezowulacyjnym zajdzie :p

My na grilla zaraz ruszamy. Od pon zostaje sama z mlodym. Będę mieć co robić całe dnie to i mniej czasu na myślenie. Jajnik mi jux pracuje. Trochę się boje tego leku ze się namnozy za dużo pęcherzyków. A brać będę od jutra.

water lubi tę wiadomość

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu, jaki luksus :) Mam w koncu dwa dni wolnego jeeej :D
    Milego weekendu dziewczyny. Jakies plany? Ja mam zamiar bardzo energicznie sie opierdzielac :P

chabasse lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dola od samego rana, wszystko boli, w glowie mętlik i nerw ze w wielu sprawach jestem bezsilna a o robocie z ktora nie nadazam nie wspomne, wku... mnie to wszystko.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znów lipa. Mam doła... ile można się starać, wkładać w to pieniędzy. Odmawiać sobie wielu rzeczy żeby było na te inseminacje a i tak klapa wychodzi. Co jest z nami nie tak? Mam powoli dość. Kolejne gorzkie rrozczarowanie.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi przykro mi.

Niedziela 6 maja -dzien doła.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś odpoczywam .. mialam kilka dni bardzo aktywnych z rodziną :)

Ewi z tego co pamiętam to twój mąż ma słabe nasienie tak ? A z tobą wszystko ok ? Tylko kurcze przez co mu się mogło tak nasienie popsuć skoro macie już jedno dziecko :/

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi przykro mi :(
    Widocznie się coś pochrzanilo w organizmie po pierwszej ciąży.
    Albo poprostu zaskoczy następnym razem. Cierpliwości kochana :*

Iza głowa do góry.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina bierzesz już Clo ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę od dziś ;p
    Dziś wzięłam po 5 rano. Narazie jest okej. Zobaczymy jak dalej będzie i czy nagle zacznę się czuć źle

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ