X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co napisałam w nocy już nieaktualne :)

Adele, pytałaś jaki u nas problem - mąż przemęczony, zarywa noce, mieszkanie w kawalerce z małym dzieckiem, parę prób niedokończonych, bo się synek obudził i zrobiła się blokada.
    Ale tak jak napisałam - już nieaktualne. Co pomogło? Tydzień urlopu i wyjazd do rodziny :)

Iza, Kat, przykro mi, że dalej nic.
    Hugolina, Adele, Water - trzymam kciuki.

Jolcia, co u Ciebie?

water lubi tę wiadomość

w9sdp1.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina jak masz brać Cło ? 3-7dc 1x1 ? Rano czy wieczorem?

My mieliśmy rodzinny wypadzic do aqparku. Syn się wyszalal a my z mężem wypoczelismy :D

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka to dobrze,ze nieaktualne :)

Miodunka lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina jak masz brać Cło ? 3-7dc 1x1 ? Rano czy wieczorem?

My mieliśmy rodzinny wypadzic do aqparku. Syn się wyszalal a my z mężem wypoczelismy :D
    Od 5 do 9dc po jednej tabletce narazie i zobaczymy na reakcję ;)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rano czy wieczorem ? Bo zdania czytałam są podzielone.. w ulotce napisane żeby na czczo brać więc wychdozi,że rano. A szkoda bo w nocy można przespac skutki uboczne :/

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówił ze obojętnie kiedy :)
    ja z kolei czytałam ze po posilku; p
    I ze na noc bo właśnie czasami są te skutki uboczne. Zobaczę co piszą w ulotce. M pojechał wykupić :)
    Mówił ze lamette się bierze przy problemach neurologicznych. Bal się odrazu mi dać jakieś leki silne żebym nie miała torbieli. Choć pewnie od tego tez się mogą przytrafić..
    Póki co wspomniał o większej ilości jajeczek i ze może się trafić ciąża mnoga :p albo poprostu więcej szans q jednym cyklu jeśli faktycznie urosnie wiecej. W 10dc pójdę na usg.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie lametta nie zadzialala w ogóle :/ to ciekawe czy Clo by zadziałało.. no.ja czytałam w ulotce,że wlasnie na czczo... W kolejnym cyklu też wezmę Clo. Pojadę do gina tego co mi dał skierowanie na hsg żeby sobie monitoring zrobić no i zobaczymy... Może akurat Hugolina to pomoże :) a ja bym bliźniakami nie pogardziła :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele oby nie było konieczne u Ciebie bo jesteś po owu wiec masz szansę ze może zaskoczylo:) tego Tobie życzę. A ja spróbuję tej chemii ;) ;p nic juz nie tracę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy u androloga i malo co sie nie poryczalam tam w gabinecie. Tylko in vitro daje nam szanse. Nie te pesele na starania naturalnie ani na inseminacje. Mezowi wygasa czynnosc jąder, dostał 6 zastrzykow z testosteronem (koszt.ok 600zl), ma brac fertliman plus i za 7 tyg. kontrol ale tak czy siak zostaje in vitro. Dajemy sobie czas do poniedzislku co z tym zrobic. On jest zalamany, ja tez.

• Miodunka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, moim zdaniem jeżeli lekarz używa argumentu, że 34 lata to za późno na naturalną ciążę, to próbuje Was naciągnąć na in vitro. Taki wiek nie ma znaczenia. Znaczenie mają realne wyniki badań. Jeżeli jest źle, to trzeba leczyć, ale jak lekarz mówi od drzwi 'Pani kochana, tym wieku to tylko IV', to to nie jest uczciwy człowiek.

water lubi tę wiadomość

w9sdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka, Ixie chyba chodziło o plemniki a nie "pesele"
    Przynajmniej ja tak zrozumialam

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza kurde ... Ja bym zdecydowała się na zastrzyki z testosteronu. Znajomy też je bral i spłodził dziecko też mial kiepskie nasienie. Ale no tu kwestia kasy... :/ Dostaliscie na receptę je ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Hugolina, zbulwersowały mnie te pesele. Jeżeli plemniki, to zwracam honor lekarzowi.

w9sdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Miodunka, Ixie chyba chodziło o plemniki a nie "pesele"
    Przynajmniej ja tak zrozumialam

Chodziło mi o pesele, nasz wiek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg to za starzy jesteście na xiecko wg lekarza ?

• Miodunka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pesele... No to lekarz do zmiany. Sory Iza, wiem, że masz dość, że nie macie zbyt wielu lekarzy do wyboru, ale temu konkretnymi nie ufaj.

w9sdp1.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, chcesz namiary na moją lekarkę w Warszawie? Jak byłam w Twoim wieku, to jeszcze mojego męża nie znałam :)

w9sdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka to podaj mi te namiary ale niezobowiazuje sie ze pojde bo w tej chwili moj mąż jest zrezygnowany i ma dosc. Podobno najlepszy androlog w warszawie, po suplementacji i zastrzykach moze byc poprawa, pogorszenie lub zostac jak jest. W przypadku pogorszenia odstawiamy leki i od razu na in vitro to z tego co mąż ma to coś tam wybiora. Wiec pytam co gdy bedzie poprawa, czy jest szansa na naturalna ciaze to powiedzisl ze jest ale szansa jest znikoma, na iui szkoda czasu bo ten wiek i u mnie i u męża to trzeba działać i proponuje in vitro. Ku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza przykro mi ze uslyszeliscie taka diagnoze.
    Jestem ciekawa czy macocha mojego M zaszła naturalnie w wieku 41 lat :/

W każdym razie trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina pewnie naturalnie. Brat męża i jego żona mieli po 40 lat jak w trzecia ciaze zaszla i sie nie starali. I tu cos trafia czlowieka. Fajnego maja tego synka ale gula w gardle rośnie jak sie patrzy na ich szczesliwa duza rodzine. Chyba zaraz zacznę ryczec.

‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ