X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Iza nigdy nie wiadomo. Może akurat zaskoczyło. Życzę dwóch kresek :)

Nie dziekuje. Pozyjemy zobaczymy.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Tylko podobno przy wysokiej PRL ma się nieregularne miesiączki...ten spec od niepłodności jak spojrzał na moje wyniki i wykresy to powiedzial,że na pewno nie ma problemu z prolaktyna... Ehh sama już nie wiem. Ale czytalam,że przy mastopatii właśnie piersi bolą od owu bo się powiększają te "guzki" itd
    A il razy badałaś prolaktyne? Bo ja co miesiąc i po leczeniu bromergonem miałam raz cykl bezowulacyjny - wtedy dostałam tą luteinę.
    A tsh i ft4 masz ok?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kotka8 Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adel dziękuję za srawdzenie,martwi mnie tylko ten dwu dniowy spadek? przejrzałam móstwo innych wykresów i na żadnym takich anomalii nie widziałam

Ja Wam powiem dziewczyny że ja co cykl wierze ze sie uda i mam nadzieje..ale nienastawiam sie juz, staram sie nie wybiegac w przód mówie sobie będzie co ma byc.

Po pierwszych nieudanych próbach byłam zawiedziona, zła na siebie na męża.Nic to nie dało oprócz doła. wiec zmieniłam od tego cyklu taktykę. Wyszedl test negatyywny - mówi sie trudno. Lepiej poczekac i miec zdrowe dziecko.

Adele ja przed 1 porodem od owulacji miałam ogromny ból piersi, zawsze wiedziałam ze bede miec okres- dlatego tez wykryłam szybko ze jestem w ciazy (bo wtedy piersi mnie nie bolały juz na okres), po porodzie wszystko sie zmieniło. Mam duze bóle owulacyjne co którys cykl, piersi mnie juz wogóle nie bolą ( akurat z tego sie ciesze).

zycze wam podwojnych kreseczek :)

https://ovufriend.pl/graph/c9dc5146c1beaa8fa865afb80e42b0ce
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sprawdzalam wyniki na przeciwciala przeciwplemnikowe i obydwoje mamy wynik ujemny. Chociaz tyle.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A il razy badałaś prolaktyne? Bo ja co miesiąc i po leczeniu bromergonem miałam raz cykl bezowulacyjny - wtedy dostałam tą luteinę.
    A tsh i ft4 masz ok?

Z tarczyca nie miałam nigdy problemu. TSH mam 0.97 jakoś. Ft4 nie badałam. Raz badałam prolaktynę

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam testu ciazowego a myslalam ze powinien byc. Mam tylko owulacyjne.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bola cycki jak diabli. Przy niepokalanku 2 cykle bylo lepiej, w trzecim nie bralam regularnie, bo bylam zabiegana i znowu bolaly :/ Ale u mnie jeszcze zaraz po owu mam sluz bialy i gesty przez 2-3 dni a potem sie ciagnie lepiej niz plodny :P I tak do @. Wiec chyba za duzo estrogenu, tak mysle. Ale spece w klinice nie widza problemu, bo wyniki niby ok, wsio w normie. I badz tu czlowieku madry.
    Boje sie, ze wyloze kase na iui i nie wyjdzie, bo cos przegapimy hormonalnie i lipa. Dodam, ze doktor twierdzi, ze nawet przy PCO mam owu (choc proga badali 11dpo pfff), wiec chce zrobic 3 cykle bez stymulacji. A ja nie wiem :/
    Chyba przy badaniach jeszcze sobie zrobie proga na wszelki wypadek sama, bo im juz tu nic nie wierze.

A w ogole to dzis w UK lato pelna geba i 27 stopni :) Siedze od rana w ogrodzie, sieje warzywa i gadam z kurczakami :P Lapie opalenizne, bo jestem biala jak corka mlynarza haha

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to faktycznie może za dużo estrogenu. Ja też mysle,że mam za dużo dlatego biorę luteinę żeby równowaga byla

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Niestety nie mam testu ciazowego a myslalam ze powinien byc. Mam tylko owulacyjne.
    Ja najpierw zrobiłam test ovu i jak zobaczyłam 2kreski to pobieglam po ciążowy i tam też były 2 :) powodzenia

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho. Ewi przykro,ze iui sie nie powiodlo. Nic madrego nie przychodzi mi do glowy :(
    No po prostu rece mozna tylko zalamac ile kobiet ma problemy z zajsciem w ciaze. A sa takie co wiatr zawieje a one juz... cholera.
    Ja skoczylam do rossmana. Testy owu z domowego labolatorium po20zl! A tam az 7testow! :D chyba jutro mam 10dc (a moze dzis? Musze zajrzec do apki) to zaczynam sikac :) sikac i bzykac

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie jeszcze łudzę,ze po prostu przez te pare cykli nie trafilismy w owu..

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ja sie jeszcze łudzę,ze po prostu przez te pare cykli nie trafilismy w owu..
    Owu swoją drogą ale plemniki żyją do 7 dni więc nawet tydzień przed owu można zacząć ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ja najpierw zrobiłam test ovu i jak zobaczyłam 2kreski to pobieglam po ciążowy i tam też były 2 :) powodzenia

Ale cien cienia na owulacyjnym chyba sie nie liczy?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza leć Ty jutro po test ciążowy :) trzymam kciuki :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi zaraz nasikam na owulacyjny bo mam w domu i Ci powiem :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele tak mowisz?

Moja corka ma prochnice. Teraz się dopatrzylam. Kuzwa, wcale nie mam czym sie chwalic. Zla jestem ale trzeba wyleczyc. Jutro dzwonie i zapisuje. I pewnie dostanie mi sie po uszach bo mialysmy byc w listopadzie ale jak isc jak byl ciagly kazzel i katar.

• Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Biorę od dziś ;p
    Dziś wzięłam po 5 rano. Narazie jest okej. Zobaczymy jak dalej będzie i czy nagle zacznę się czuć źle

Jestem pierwszy cykl na cło i nie zaobserwowałem żadnych skutków ubocznych. Brałam 5 dni od 5dc do 9dc.
    W 11dc tylko jeden pęcherzyk 14mm. Jutro jest 18dc i jadę do gina sprawdzić czy peknął.?

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, podgrzałaś atmosferę na wieczór... I jak tu wytrzymać do jutra? :)

w9sdp1.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza test owu moze wykryc ciaze jesli by dzis byl pozytywny. To moze zwiastowac ciaze.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka wrote:
    Iza, podgrzałaś atmosferę na wieczór... I jak tu wytrzymać do jutra? :)

Do wtorku rano.

‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ