X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja miałam Pregnyl na receptę od prywaciarza. I płaciłam ok 9zl

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci a jak przeczucia ? Ja dziś 12dpo... Jutro sikne z musu bo wiem,że i tak nic nie będzie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przeczucia mam podobne, nawet nie wiem ile dpo...

Na ovi chyba nie ma refundacji,niewazne czy gin prywatny czy NFZ

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, nakrecilam sie juz z samego rana dzieki tesciowej...

Chyba nigdy sie nie oczyszcze po tej @, jakues takie ostatnio sa dziwne, skape i dlugie.

Czeka mnie 6 tyg.intensywnej pracy, nie wiem jsk ja to przetrwam. W domu doslownie brud, nie sprzatam, nie mam kiedy i nie mam sily, tesc chetny zerkac na wnuczke to ja ide na pole, dzis az mi sie nie chce brac za odkurzacz. Jedyny plus-waga mi schodzi.

• water Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech miałam do wczraj wieczór nadzieję, nawet obiecałam sobie w pon rano testować. No ale u mnie jak zwykle, nie zdążyłam.
    Niby miałam tydzień wcześniej plamienia, niby w tyg po ♡ była krew ale potem nic a nic. Zaczelam mieć nadzieję. A tu wieczorem po rowerze. :(
    Jak patrzę w kalendarz to ♡ znów były dzień przed owu i dzień po.
    Jak wstane wczesniej,to jutro jadę na prolaktyne. Jak nie to we wtorek. Muszę cis ruszyć.

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water przykro mi :( jutro do Ciebie dołączę...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water to lipa :(

Jak ja bralam Clo, to startowalam z 50mg i kazali mi robic proga 7dpo, zeby zobaczyc czy owu byla. Jak nie ma owu na 50mg to wtedy w nastepnym cyklu kaza brac po 100mg dziennie. Znam babki, ktore nie maja owu nawet przy 150, ale one maja PCOS jak cholera :/
    No i oczywiscie nie dostalam luteiny ani dupka tutaj, tylko na pierwsze 3 cykle jak mialam Clo z Polski. Tu w UK to maja w dupie :P Ale ja i tak znosze kilka jajek co miesiac, tylko sie uwalnia jedno najlepsze, reszta idzie na straty i sama sie musi wchlaniac. O ile oczywiscie zrzucam to jedno ;) Taka jestem pelna optymizmu dzisiaj, bo akurat bzyknelam meza rano a teraz piekne dwie krechy mam na owu :P Jutro wieczorem poprawka (mam nadzieje...) hehe

Adele27 lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kuźwa zmiana nastroju. Co chwila mi sie zmienia myslenie. Oszalec idzie.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water przykro...przytulam mocno

Kat widzę, że mąż ostatnio w dobrej formie. Super, oby tak dalej :D

Adele kciuki jutro za dwie kreski!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat nie wiem co twój mąż bierze z supli ale moj sobie cos zamowil i jak bedzie dzialac to ci powiem to moze i u was zadziala i powroca czady a'la Grey.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my podjelismy decyzje i obieramy kierunek na Radom. Szukamy kogos kto nie pracuje w żadnej klinice nieplodnosci i chyba znalezlismy gina-endo.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• Marti89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) chętnie dołączę do wątku jeśli można. To mój pierwszy cykl starań o rodzeństwo dla dwuletniego synka Cezarego. Starania o pierwsze dziecko trwały ok. pół roku ze wspomagaczami, przy bardzo nieregularnych cyklach. Po ciąży cykle mam regularne jak w zegarku co 30 dni. @ ma przyjść 20.05. :)

Marti 89

Synek ur. 07.04.2016r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję ustrzelic więcej jajek. ;) kazałam M wyskakiwac szybko żeby wyleciało :p

Marti89 witaj i się rozgoSC :) ale nie na długo :) szybkich dwóch kresek życzę.

Ja w sumie będę chyba żyć w niewiedzy w tym cyklu. Owu.miała być z prawego a boli mnie lewy. No chyba ze pekna wzytskie cztery :P :p za tydz mi kazał przyjść sprawdź czy popekaly. Zobaczymy

Adele i Luci za Was też kciuki trzymam. I czekamy na dobre wieści

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 22:15

karolcia87 lubi tę wiadomość

• perelkaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja również należę do staraczek od ponad 2 lat. :( A tak przy okazji może, któraś chętna na dzidziusia :)
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1741519052552978&set=gm.466969153735670&type=3&theater&ifg=1. W linku słodki bobasek glicerynowy. Niestety nie można tu dodać zdjęcia :(

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, perelka czesc :)

aLunia nooo, jeszcze nie jest super, ale powoli dzialamy. Seksy udane ;) rano, ale wczoraj wieczorem lipa na calej linii. Takze nie ma lekko.

Iza moj bierze wellmans fertility dla facetow, ale to firma z UK. Na libido nie dziala, ale nasienie duzo lepsze. Cholera wie w sumie ;)

Hugolina jeszcze faktycznie blizniaki ustrzelisz i bedzie z glowy :P Ja bym sie nie obrazila w sumie, powiem ci. Zawsze chcialam trojke a czas ucieka, wiec bym miala wymarzone 3 za jednym zamachem hehe

Adele sikaj pozytywnie :*

Ja mam 2 tygodnie czekania teraz.

A z innej beczki :) Heca jak co roku. Nie moglam sie doczekac i wstawilam 15 jajek do inkubatorka a moja bantamka dzisiaj nagle zdecydowala, ze jednak bedzie siedziec na jajcach i tak oto jej podsmyknelam 12 :P Rok temu zrobila to samo, tez 5 dni roznicy, wiec nie ma szans jej podlozyc tych inkubowanych, bo za stare :P Troche odpadnie, bo nie wszystkie sa zaplodnione pewnie, kilka sie podda po drodze, polowa kogutkow... Licze na okolo 10 kurek w tym roku ^^
    Fajnie sie je trzyma w srodku miasta, bo maja kurduple tylko 500g.
    No to bede miala dzidziusie za 3 tygodnie hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 22:47

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Nie sikam. Nie ma sensu.. temp spada. Brzuch boli na @ więc jutro przylezie

Kat Ty to masz udane hobby :D

Witam nowe dziewczyny ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sikam za trzy dni. Ale już nadzieja znika. Szyjka u samego dołu wczoraj była. Wczoraj nawet piwo wypiłam. Kurde co za życie. Co miesiąc przez dwa tyg człowiek boi się tknąć alkohol a nóż widelec będzie ciąża. A tu od roku ta sama lipa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 07:39

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana ja normalnie pije w 2 fazie jak mam ochotę. Nie dajmy się zwariować :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana wrote:
    A sika za trzy dni. Ale już nadzieja znika. Szyjka u samego dołu wczoraj była. Wczoraj nawet piwo wypiłam. Kurde co za życie. Co miesiąc przez dwa tyg człowiek boi się tknąć alkohol a nóż widelec będzie ciąża. A tu od roku ta sama lipa!

Dlatego ja nigdy nie odmówiłam wina czy piwa dopóki nie zobaczyłam dwóch kresek :) Nawet dzień przed ostatnim testowaniem wypiłam piwo z mężem bo byłam pewna, że i tak nie wyszło nic a testować musiałam - odkładam luteinę wtedy.
    Tak samo prześwietlenia czy znieczulenia do zębów - nie uważałam, że mogę być w ciązy. No chyba, że już test zrobiłam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.
    Trzymam kciuki za Was, żeby tempka skoczyla a szyjka poszła do góry.

Nowe dziewczyny! również witam, ale nie z braku kultury, a w dobrej wierze - "Nie przywiazujcie sie do tego miejsca" ÷>

Ja nabrałam takiej nadziei, ze w sobotę napilam się tylko kieliszek wina i zdeklarowalam, ze będę kierowcą (żeby nie stwarzać okazji do pytań dlaczego nie piję).
    Łudze się, ze jest ze mną i z moim wszystko OK, tylko owu mam później niż myślę,a bywa tak, ze potem jakoś jest bez seksow. Znaczy przerwa na 4-5 dni.

Musiałam poprawić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 08:19

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ