X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ovitrelle. W zasadzie sa to zastrzyki dla kobiet na pekniecie pęcherzyka tak jak pregnyl ale na mezczyzn jakos tez dzialaja i podnosza testosteron. My jeszcze ich nie kupilismy.

Ahaaaaa myślałam,że jakiś testosteron mu zapisali. No to Ovitrelle drogi :/

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie drogi i to bardzo i na 6 zastrzykach sie nie skonczy a lekarz i tak nie daje nam szans na naturalne zajscie. Tak wiec w tej chwili jestesmy swiadomi tego ze niski testosteron niesie tragiczne skutki dla organizmu ale czy te zastrzyki bedzie musial brac długo to nie wiemy.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a ciekawe czemu nie zapisał mu testosteronu do wstrzykiwania.. to o wiele taniej by wychodziło...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że jak dziecko jest gotowe to się po prostu rodzi. Nic nie ma wpływu. Mam koleżankę która dosłownie leżała i pachniała a urodziła 10 dni przed terminem. I doskonale cię rozumiem jangwa, jednak takie doświadczenia zostają w pamięci.

Iza a może warto spróbować a nóż się uda?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest cos takiego? Bo sie nie orientuje. Androlog coś szeptal pod nosem o LH i FSH, nie wiem o co mu chodzilo skoro mąż to ma w normie a wiem ze owitrelle ma wplyw na te hormony a te z kolei wplywaja na poziom testosteronu. Glupia jestem w tym temacie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Mi się wydaje, że jak dziecko jest gotowe to się po prostu rodzi. Nic nie ma wpływu. Mam koleżankę która dosłownie leżała i pachniała a urodziła 10 dni przed terminem. I doskonale cię rozumiem jangwa, jednak takie doświadczenia zostają w pamięci.

Iza a może warto spróbować a nóż się uda?

Nie wiem czy warto bo wydaje mi się ze i u mnie jest coś nie tak. Moj lekarz przez kiepskie wyniki mezs nie chce mnie dslej duagnozowac. Wczoraj mialam nerwa i z tego wszystkiego zapomnialam zadzwonic i umowic sie do innej ginki.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Water no moja córka chyba się nie spieszy. Brzuch to mam pod brodą. Skurczy brak... Cisza...we wtorek wizyta i ciekawa jestem czy da mi skierowanie w razie co do szpitala. Jednak wolałbym aby się rozkręciło, bo nie chce leżeć bezsensu w szpitalu a córkę starsza zostawić w domu. Sam pobyt po porodzie mi wystarczy.
    U nas jak jest tydzień po terminie to idziesz na oddział. Chyba że coś jest co niepokoi lekarza to wcześniej.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ostatnio byłam tydzień po terminie na wizycie i dała mi skierowanie i kazała na drugi dzień iść do szpitala. Więc teraz też z tydzień mogłabym poczekać ale w razie co mieć skierowanie bo wiadomo, że mnie nie odeśla wtedy.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A jest cos takiego? Bo sie nie orientuje. Androlog coś szeptal pod nosem o LH i FSH, nie wiem o co mu chodzilo skoro mąż to ma w normie a wiem ze owitrelle ma wplyw na te hormony a te z kolei wplywaja na poziom testosteronu. Glupia jestem w tym temacie.

Dziwne skoro te hormony ma w normie.. znajomy bral kiedyś zastrzyki z testosteronu bo miał za niski myślałam,że to coś podobnego się daje. Ale faktycznie Ovitrelle przepisują.. szkoda tylko,że to taka droga kuracja :/ ale nie rozumiem bo Pregnyl to też hcg i kosztuje grosze więc nie wiem czemu np.go nie przepisują...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam troche wczoraj tylko wiekszosc artykulow jest o dopingu. Ze lepiej jest dls organizmu stymulacja przez hcg (np.te ovitrelle) bo organizm wytwarza naturalny testosteron niz sztuczny testosteron. A ovitrelle-bo wiecej zarobia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam isc o 6 na pole i odpuscilam, jestem tak zmeczona ze nie mam sily z lozka wstac. Kiedy to zrobie- nie wiem.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez gin zapisuje ovitrelle, ale tlumaczyl mi kiedys,ze to nie jest do konca to samo, roznie pozyskuja hcg, pregnyl z moczu ciezarnych kobiet,a ovi sztucznie i jest ilesrazy silniejsze.

Ja dzis koncze opakowanie progesteronu,nie mam w domu testu heh
    Chyba jutro na bete skocze,zwlaszcza,ze silne leki biore....

Milej niedzieli!

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a Ty miałaś stymulacje i zastrzyki od gina z nfz ? Wyczytalam wczoraj ze z recepta z nfz są tanie te zastrzyki. Gorzej jak jest od prywaciarza..to w tedy jest drozyzna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci a u Ciebie w tym cyklu więcej pęcherzyków się namnozylo?
    U nas były sexy wczoraj. Ale ja jestem przed owu dalej. Tak myślę. Jajnik boli w sumie dziś. Wiec owu chybs tak jak zazwyczaj będzie w 13dc czyli jutro w nocy. No ale jak ma się trafić bobo to zolnierze poczekają ;)

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina
    Mnie miesiecznie stymulacja kosztuje ok 400 zl :/ leki + wizyty...

Pecherzyki byly 2, ale nie wiem czy obydwa pekly,bo juz nie bylam po zastrzyku.
    Powinnas dostac jakis progesteron,zeby niepekniete sie wchlonely.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 08:50

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to slabsze clo,bo sa tez rozne dawki

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to chyba pójdę jutro do gina z nfz i go poprosze o dupka.
    Ten mówił ze się wchlona same jeśli nie pekna. Wiem ze można się nabawić torbieli po drodze. Wiec jutro się przejdę pogadać żeby już nie placic

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Ja mam to slabsze clo,bo sa tez rozne dawki
    A jakie masz ?
    Ja mam 50 mg opakowanie 10 tabletek.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez, sa jeszcze 100 mg

Hugolina87 lubi tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze dziewczyny biora i po 3 tabletki dzinnie.. :/ ale im to nie rosna w ogóle samoistnie pęcherzyki.

To kciuki trzymam za bete.

‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ