X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam rano usg. Spytam czy zastrzyk jest konieczny bo w sumie szkoda mi kasy terax na to żeby pękły a i tak nie będziemy działać. No chyba ze się coś wydarzy jednak ale to już niech się dzieje wola Boska w tedy.
    Ja się niczym nie sugeruje. Nie widze w ogóle śluzu płodnego. TeMp nie mierze dalej. Jednym słowem teraz mi wszytsko jedno juz.
    Adele a jak u Ciebie ? Kiedy testujesz ? :)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to z tym śluzem dziwnie trochę. Bo zawsze nie miałaś problemu.. ja na stymulacjach miałam śluz później niż zwykle ale był. Zastrzyk nie jest drogi tzn nie wiem jaki Ci przepisze ja dostałam Pregnyl i zapalcila jakoś ok 9zl. Testować mam zamiar w nd lub pn :) ale wynik znam hehe :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że jak już będę wiedzieć jaka mi dadza umowę teraz to w następnym cyklu może zaczniemy spowrotem działać. Może akurat zaskoczy ;p i będę w ciąży pracować ile się da. Przynajmniej coś nowego w cv będzie na przyszłość ;)
    kehlana_miyu juz mi trochę mija dołek. Poprostu czasami mnie dobija fakt ze nie układa się po naszej myśli. Ale staram się szukać tych promykow i może nie będzie tak źle jak myślę. Dzięki za słowa otuchy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to taniocha :p mi miał dać ovitrelle. Widzę że cena ok 90 zł.. :/
    ;) no ze sluzem dziwnie, aczkolwiek może jest w środku a się nie pokazuje :P

Myślisz ze się u Ciebie znowu nie udało ? Ja jestem ciekawa co się wyhodowalo na tym clo. W nocy mi było gorąco jak przy menopauzie, to chyba jedyny efekt uboczny tych tabletek. Dziś sobie poryczalam jaka jestem nieszczęśliwa i terax się uśmiecham do tel jak to pisze hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 16:41

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ovitrelle drogi jest.. no pewnie,że się nie udało ;) wczoraj też już jakieś objawy pms miałam plakalabym z byle powodu.. :P jajniki ciągle bolą ale to pewnie od inofemu

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzirwczynki. Na pare dni stracilam tel :/ ale widze,ze dwoch kresek jeszcze nie ma. Ech
    U mnie byly staranka. Chyba wczoraj byla owu (huk, nie wazne).
    Hugolina super z pracą! Oderwiesz troche glowe i naprawde zajdziesz w najmniej odpowiednim momencie hehe

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma przepisane ovitrelle, przy klinice 1 zastrzyk kosztowal 100zl (narazie ma ich 6 ale jeszcze nie wykupilismy recepty), pytalam u mnie w aptekach to po 150zl za szt wiec w razie co oplaca nam sie dmuchac do warszawy po nie. A dzus to zli jesteśmy i chyba złożę skarge na firme kurierska, od wczoraj doreczaja przesylke i nie dojechali a dzis piatek i ta godz. wiec juz nie dotrą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewnie nie będę kupowac tego zastrzyku. Póki co :p
    Pap to kciuki trzymamy.
    Adele może to nie inofem tylko coś tam się dzieje :) :-)

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina spokojnie kochana :* Ja na Clo mialam czarna depresje i ryczalam pod kocem na kanapie. Syn mnie karmil czekolada ;) Ale mi sie doslownie z lozka rano wstawac nie chcialo. Ani gotowac, ani sprzatac, ani myc nawet. Musialam sie zmuszac do najprostszych rzeczy, bo nie widzialam sensu w niczym. To taki paskudny efekt uboczny. Wahania nastroju okrutne. Marudzilam na wszystko dookola, naskakiwalam na chlopakow o byle co i mialam psycho-fazy :/ Jak wariatka jakas.
    A to dopiero pierwszy twoj cykl, ja mialam 7 :P to mi sie skumulowalo, cholera.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2018, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa - oddawaj brzuch! :) już 12maja! :)

Miłej soboty, wróciłam z grilourodzin:)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2018, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza mnie zaskoczył wczoraj i e-sklep i firma kurierska. Zamówiłam w czwartek o 10 rano buty a w piątek o 10:30 zapukał kurier / DHL/ z paczką.
    Jeszcze nie miałam tak szybkiej realizacji. Sklep eobuwie

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz a nas DHL wystawil a zalezalo nam. 2 dni sms wysylali ze dzis dojdzie i d...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 06:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide zaraz na pole, jestem w czarnej d... z robota, padam juz na ryjek ale musze to zrobic. I jutro chyba tez tak wstane, nie pojde do kosciola tylko na pole na caly dzien. A mam juz tak soalona skore na rekach ze az boli, jakieś to slonce takie palace.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 06:18

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś przede mną sika ??? Ja zaklepuje pn :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina o której wizyta ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina o której wizyta ?

Za godzinę :) dam znać co się tam narobilo ;)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja chyba wczoraj mogłam mieć kumulacje po tych 5 dniach brania clo i ryczalam jak bobr. Nie qiem czy to one czy nie ale schudlam 2kg w ten czas. Nie mam w ogóle apetytu.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water no moja córka chyba się nie spieszy. Brzuch to mam pod brodą. Skurczy brak... Cisza...we wtorek wizyta i ciekawa jestem czy da mi skierowanie w razie co do szpitala. Jednak wolałbym aby się rozkręciło, bo nie chce leżeć bezsensu w szpitalu a córkę starsza zostawić w domu. Sam pobyt po porodzie mi wystarczy.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że narazie nie da skierowania. Dziecko wie kiedy jest gotowe do wyjścia ;) może Cie zaskoczy i się nagle rozkręci. Trzymam kciuki za poród jaki sobie zaplanowalas :)
    Ja dalej czekam w kolejce. Poślizg jest.

‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ