X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze dzis odpocznę, pojade z corka do parku rozrywki a tu gucio, trzeba isc do truskawek, mus to mus.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi strasznie mi przykro.
    Ja myślę czy brać to clo od jutra i w tedy w sobotę następna na monitoring. I już wezmę ten zastrzyk i coś na drugą fazę żeby się nie bać że będzie torbiel czy olać to wszystko. Ale tak czy inaczej nie wiadomo czy zajdę w ciążę sama kiedykolwiek z lekami czy bez :/
    Jak tak długo to trwa to mi mniej zależy jakoś :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 07:18

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja bym brała dalej na twoim miejscu. Bez sensu tak 1 miesiąc stymulacji tylko. Myślę,że z 3 cykle trzeba spróbować chociaż

water lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina bierz i sie nie zastanawiaj.

Corka chora, ciezka sprawa.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie radzicie z obserwacja sluzu jesli on jest no wiecie.. "zanieczyszczony" po nocnych serduszkach?? Ja mam wrazenie,ze caly kolejny dzien nie da rady obserwowac sluzu. Hm

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ewi a interesowalas sie moze in vitro z rzadowym dofinansowaniem, jest cos takiego ale nie wiem czy tylko dla mieszkańców Warszawy czy tacy przyjezdni jak my też moga skorzystac.
    Mnie nie obejmuje wiec musze liczyc na duze koszta. Trzeba byc dwa lata zarejjestrowanym w wawie tzn zameldowanyn zeby miec dofinansowanir. Troche jestem zalamana, mam gorsze dni przed @ teraz. Ale decydujemy sie na nie więc musisz decydować sie na wszytsko z tym związanym i tyle. Boję się jak cholera rozczarowania tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 09:35

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a to u was jest problem z plemnikami że in vitro?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina ja bym brała dalej na twoim miejscu. Bez sensu tak 1 miesiąc stymulacji tylko. Myślę,że z 3 cykle trzeba spróbować chociaż
    Dokładnie, moim zdaniem jakikolwiek lek czy suplement nalezy brać przez kilka cyklów bo po 1-2 cyklach to nic nie można stwierdzić...

Ewi - bardzo mi przykro :/ ciężko czyta się takie posty :(
    Ale myślę, że wkońcu każda z Was doczeka się upragnionych bobasków. :*

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ewi a to u was jest problem z plemnikami że in vitro?
    Jak to sie nazywa? Niepłodność idiopatyczna że nie wiadomo o co chodzi. Mąż ma słabsze nasienie ale z mi ginka powiedziała że nie jest tragiczne. Ma 4 % morfo ale ma dużo mln wiec to na plus. Nie wiadomo czemu drugiego dziecka mieć nie możemy. U mnie niby wszytsko ok

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Mikilove Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! To mój pierwszy wpis w tego rodzaju forum. Z moim mężem staramy się o drugie dziecko już 6 miesięcy. Powinnam dostać okres 30 maja , a tutaj nic... a zawsze miałam regularne cykle. Od kilku dni mam bardzo dużo białego, serowatego śluzu, bezwonny i bez pieczenia także raczej to nie infekcja. Piersi bolą i są nabrzmałe, odrzuca mnie od alkoholu kompletnie. Szyjke macicy mam twarda i zamknięta. Od kilku dni meczy mnie strasxnie zgaga. Zrobiłam dzisiaj test z drugiego moczu i wyszla jedna kreska. Wizytę u lekarza mam 13 czerwca. .. czy myślicie że jest jednak nadzieja na to ze może tym razem się udało? Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 11:19

Mikilove
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikilove wrote:
    Witajcie! To mój pierwszy wpis w tego rodzaju forum. Z moim mężem staramy się o drugie dziecko już 6 miesięcy. Powinnam dostać okres 30 maja , a tutaj nic... a zawsze miałam regularne cykle. Od kilku dni mam bardzo dużo białego, serowatego śluzu, bezwonny i bez pieczenia także raczej to nie infekcja. Piersi bolą i są nabrzmałe, odrzuca mnie od alkoholu kompletnie. Szyjke macicy mam twarda i zamknięta. Od kilku dni meczy mnie strasxnie zgaga. Zrobiłam dzisiaj test z drugiego moczu i wyszla jedna kreska. Wizytę u lekarza mam 13 czerwca. .. czy myślicie że jest jednak nadzieja na to ze może tym razem się udało? Pozdrawiam

Witaj :) nadzieja zawsze jest dopóki @ nie ma. Najlepiej zrób betę albo test z porannego moczu, pierwszego. Ale na twoim miejscu zrobiłabym betę, będziesz mieć czarno na białym. Powodzenia :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi to w sumie podobnie do mnie. Też nie wiem o co chodzi. A miałaś robiona laparoskopie,histeroskopie,cukier,insulinę badalas ? Ja jeszcze tych rzeczy nie robiłam więc to jest jakiś punkt zaczepienia u mnie ...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Mikilove Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ula, to czekanie mnie wykańcza.

Mikilove
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikilove wrote:
    Dzięki Ula, to czekanie mnie wykańcza.
    Dlatego lepiej zrobić betę i wiedzieć skoro @ nie ma a test negatywny. Bo z tymi testami jest różnie. Najlepiej kupić sobie taki z czułością 10, bo te 25 bardzo często nie wykryją wczesnej ciąży.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ewi to w sumie podobnie do mnie. Też nie wiem o co chodzi. A miałaś robiona laparoskopie,histeroskopie,cukier,insulinę badalas ? Ja jeszcze tych rzeczy nie robiłam więc to jest jakiś punkt zaczepienia u mnie ...
    Tak cukuer i insulina po obciążeniu ok. Tych badan nie mialam bo nie ma wskazań niby. Rodzilam naturalnie i szybko wiec nic tam sie niby złego nie zadziało.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Mikilove Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kupiłam z czułością 10 i kicha. 13 czerwca upewnie się jeszcze u lekarza. ..

Mikilove
  • Mikilove Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego że zrobione z drugiego siusiania ;) ale 3 dni po powinien już przecież pokazać II.

Mikilove
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi jak tak piszesz o sobie to dochodze do wniosku ze jednak ja nie powinnam bawic sie z iui tylko od razu in vitro. Moj mąż ma prawie wode, no chyba ze przyczyna lezy po mojej stronie np.w niedroznosci jajowodow, jakby sie tak okazalo to bym podeszla do iui. Ale teraz to chyba trzeba dazyc do tego zeby moj cykl powrocil do normalnosci bo rozchulal sie w caly swiat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tej chwili czuje sie tak jak przed @.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza czyli ty nie mialas hsg. No to jeszcze warto by moze bylo to sprawdzic zanim in vitro i tyle kasy..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ