Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja wogóle ostatnio dostałam wilczy apetet, nigdy nie byłam jakas super szczupła, więc boję się że w ciązy będe jak słoń wyglądac ale trudno mam nadzieje ze moj tylko sie nie przerazi, dziecko wazniejsze, a potem trzeba bedzie wziasc sie za siebie
nana266 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny, tydzień minął od mojego ostatniego pobytu na forum a tu widzę że już niektóre z Was zaciążyły, gratuluję
Ja poszłam za Waszymi radami i zrobiłam sobie wreszcie badania hormonów (ft3, ft4, progesteron, prolaktyna, testosteron i tsh). Badania robiłam dzisiaj rano tj w 25 dc . Wyczytałam że powinno się robić ok. 21 dc, ale że mam cykle ok. 33-dniowe to wyszło mi że 25 dc jest ok bo jest już na pewno po owu. Zresztą na wykresie wyznaczyło mi owu na 19 dc. Dzisiaj po południu będę mieć wyniki to dam Wam znać, bo warto porównać z wynikami innych.
Za badania dałam ponad 150 zł. no ale cóż, jeśli to ma pomóc to trzeba zacisnąć zęby i płacić...
W przyszłym cyklu na początku zrobię jeszcze te hormony co bada się w pierwszych dniach cyklu.
Któraś z Was tu pisała o prolaktynie - ja zanim poszłam na te badania dużo czytałam w necie i rozmawiałam ze znajomymi lekarzami - w zasadzie każdy mówi co innego, połowa że trzeba badać prolaktyne w 3-5 dc, a druga połowa że po 21 dc ... no można zgłupieć. Ale najwyżej zrobię sobie tą prolaktynę jeszcze raz przy następnym pobraniu krwi, w sumie te 20 zł. mnie nie zbawi!olciaa, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Tusia_87 wrote:Korci ale z drugiej strony nie napalam się bo mam świadomość że może nie wyjść nawet jutro.
Martynka a pisałaś wcześniej że moja beta była 0,1 tylko że ona była robiona dużo duuużo za wcześnie prawdopodobnie nie doszło jeszcze do zagnieżdzenia a zagnieżdzenie może trwać nawet 12 dni z tego co wyczytałam więc teoretycznie beta wychodzi jeszcze dwa kolejne dni od zagnieżdzenia.
Jak wyliczyliśmy z mężem to miałam wtedy według nas 7-8 dpo więc to już w ogóle skreśla cokolwiek
A dla odmiany kiedyś robiłam betę i była 1,2 w innym laboratorium a w ciąży nie byłam
-
calineczka88 wrote:Cześć Dziewczyny, tydzień minął od mojego ostatniego pobytu na forum a tu widzę że już niektóre z Was zaciążyły, gratuluję
Ja poszłam za Waszymi radami i zrobiłam sobie wreszcie badania hormonów (ft3, ft4, progesteron, prolaktyna, testosteron i tsh). Badania robiłam dzisiaj rano tj w 25 dc . Wyczytałam że powinno się robić ok. 21 dc, ale że mam cykle ok. 33-dniowe to wyszło mi że 25 dc jest ok bo jest już na pewno po owu. Zresztą na wykresie wyznaczyło mi owu na 19 dc. Dzisiaj po południu będę mieć wyniki to dam Wam znać, bo warto porównać z wynikami innych.
Za badania dałam ponad 150 zł. no ale cóż, jeśli to ma pomóc to trzeba zacisnąć zęby i płacić...
W przyszłym cyklu na początku zrobię jeszcze te hormony co bada się w pierwszych dniach cyklu.
Któraś z Was tu pisała o prolaktynie - ja zanim poszłam na te badania dużo czytałam w necie i rozmawiałam ze znajomymi lekarzami - w zasadzie każdy mówi co innego, połowa że trzeba badać prolaktyne w 3-5 dc, a druga połowa że po 21 dc ... no można zgłupieć. Ale najwyżej zrobię sobie tą prolaktynę jeszcze raz przy następnym pobraniu krwi, w sumie te 20 zł. mnie nie zbawi!
-
nick nieaktualny
-
Agnieszka93 wrote:Czesc dziewczyny u mnie 4 dni do okresu i chyba bedzie bo pobolewa mnie w prawym jajniku.. ale jeszcze jakas nadzieja jest..
Nie było mnie dwa dni i tez tak czuje że idzie @. Zrobiłam przed chwilą test i dupa. No to załamana czekam na tę zmorę...
-
nick nieaktualny