X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak serio ;)

f22xbfmluhku_t.jpg

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    ja ją pewnie z 3 dni znów zmienię, ale na razie tak się ładuje pozytywnie. Wiem,z e u mnie nie ma takiej siły żeby cokolwiek było jeszcze długo widać ale jak patrzę w lustro to dokładnie tak sobie to wyobrażam już.

Szybko czas zleci, zanim się obejrzysz już będziesz miała taki brzuch :)
    Ja to mogę pomarzyć tylko o takim, ale póki co marzę o dwóch kreskach :P

Tasza, szygas, Ink@ lubią tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 wrote:
    Poza tym jakos nie licze na jej pozyttwna reakcje...przy pierwszej ciazy sie poplakala i to nie ze wzruszenia...poza tym do dzis nie chce zeby mowic do niej/o niej babcia...Mlody mowi po imieniu.
    powinno być na odwrót. Powinna nosić Cię na rękach i uwielbiać cię za słowo - babcia.

stella_88, sheerah24, Martka10 lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:09

• Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Szybko czas zleci, zanim się obejrzysz już będziesz miała taki brzuch :)
    Ja to mogę pomarzyć tylko o takim, ale póki co marzę o dwóch kreskach :P
    one już są na pewno tylko muszą Ci się pokazać w teście. Jeszcze niedawno sama miałam napisane 3 tyg do testowania ;) a mój wykres pod względem falowania temp był wybitny w fazie lutealnej.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 wrote:
    Bo jak może pamiętasz miałam w listopadzie straszna infekcje...:-/ taka że aż spuchlam na zewnątrz i strasznie bolało mnie wszystko aż siedzieć nie mogłam...
    dostałam silne leki a z wymazu mi wyszło że mam wszystkie grzyby świata i ANI JEDNEJ pałeczki kwasu mlekowego!!!! Jak test mi wyszedł pozytywny to się naczytalam o wpływie infekcji intymnych na plod i gdzieś to z tyłku głowy siedzi...chociaż moja lekarka uspokaja że będzie ok.
    stella a lactovaginal dopochwowo stosujesz? ja go biorę teraz przy sterydzie bo tez wybiło mi te pałeczki kwasu mlekowego. Stosować można go w ciąży - zapobiega infekcjom i namnaża te pozytywne bakterie w pochwie. Wkładam na noc, rozpuszcza się bardzo dobrze i rano spokojnie pozbywa się go na toalecie bo wylatuje samo w postaci mlecznej wydzieliny.

sheerah24 lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stella - proszę - nie miej tych przeczuć...bo ja to już wtedy w ogóle zwątpię w siebie ;)

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 21:43

klz9df9hm3p6vj95.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:08

sheerah24, Tasza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    Mye - faktycznie jest kreska tylko poprzerywana. Idź jutro na betę to będę trzy pozytywne wyniki w jednym dniu: Twój, Dombrusi i Agi.

Martka, a nie dałoby rady załatwić prg doustnie (on wytłumia trochę endometriozę). Wiadomo, ze nie od razu, ale daje efekty.
    Na kolejnej wizycie u lekarza popytam, póki co nic mi nie dał

Tasza śliczny awatar :) i suwaczek też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 12:22

Tasza lubi tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    No to mnie dziwi serio typowe plastiki na siłowni, rzęsy, brwi, włosy, paznokcie, cycki wszytko sztuczne :D no ale kto komu zabroni jak jeszcze przychodzą typowe młode córeczki bogatego tatusia :-)
    Mnie to rozsmieszaja takie panny ale co tam ja tam chodziłam poćwiczyć słuchawki w uszy ulubiona muzyka i jazda ;-)
    Tusia - one wypełniają sobie czas wolny, bo to takie stylowo powiedzieć w ich przypadku - wróciłam z siłowni, idę na siłownię itd. ;)

Martka10, Ink@, sheerah24 lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Na kolejnej wizycie u lekarza popytam, póki co nic mi nie dał
    długo się staracie - tak mu powiedz i w związku z przeciwwskazaniami jakie niesie endometrioza liczysz na pmoc z jego strony w kwestii recepty na prg. Ja go dostałam na tyle dolegliwości, ze szok. Od poronień nawykowych, prze niewydolność ciałka żółtego - jak u Welonki zresztą - aż po endometriozę. Jak zaczniesz go stosować to sama zobaczysz, ze poczujesz poprawę - wytłumi pewnie objawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 12:26

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka - on w ogóle powinien dać prg chociażby już przez to ze jak sama pisałaś - ciąża przy endometriozie to ciąża wysokiego ryzyka - niech zarodek ma wspomaganie. Zmuś go do tej recepty.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    No nie? To takie na topie :-D selfie z szatni na siłowni, na solarium u manikiurzystki haha
    do pełnego zestawu ;) tak jak mówisz - chodzi się na manicure to czemu odpuszczać na siłowni spacerniak.
    Ja wam naprawdę zazdroszczę krągłości, kobiecych kształtów. Zabroniłabym Wam odchudzać się ;)

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    długo się staracie - tak mu powiedz i w związku z przeciwwskazaniami jakie niesie endometrioza liczysz na pmoc z jego strony w kwestii recepty na prg. Ja go dostałam na tyle dolegliwości, ze szok. Od poronień nawykowych, prze niewydolność ciałka żółtego - jak u Welonki zresztą - aż po endometriozę. Jak zaczniesz go stosować to sama zobaczysz, ze poczujesz poprawę - wytłumi pewnie objawy.
    Holendrzy mają inne myślenie, a w medycynie to już w ogóle. Koleżanka niedawno była u ginekologa, zrobili jej badania hormonalne, aby sprawdzić dlaczego ma krótkie cykle, pod hormony przepisano jej hormony. Wszystko byłoby ok, gdyby nie krwawienie, a w zasadzie krwotok przez prawie miesiąc sama odstawiła tabletki, bo ginekolog nadal kazał jej brać mimo silnego krwawienia.
    Tutaj z diagnostyką jest tragedia, oni twierdzą, ze z większością przypadłości organizm sam sobie poradzi lub przy pomocy paracetamolu.

• Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Holendrzy mają inne myślenie, a w medycynie to już w ogóle. Koleżanka niedawno była u ginekologa, zrobili jej badania hormonalne, aby sprawdzić dlaczego ma krótkie cykle, pod hormony przepisano jej hormony. Wszystko byłoby ok, gdyby nie krwawienie, a w zasadzie krwotok przez prawie miesiąc sama odstawiła tabletki, bo ginekolog nadal kazał jej brać mimo silnego krwawienia.
    Tutaj z diagnostyką jest tragedia, oni twierdzą, ze z większością przypadłości organizm sam sobie poradzi lub przy pomocy paracetamolu.
    a do Polski przyjeżdżacie? bo może tutaj udałoby się coś wynegocjować, wykupić i wywieźć sobie tam. Powiem Ci, ze ja zawsze myślałam, że to nasz kraj jest w epoce kamieniołomu i z granica można wszystko, bo tak daleko już jest medycyna, że zajście w ciążę poza granicami Polski to pestka - wszystko można dostać, wszystko przepiszą i przed wszytskim zabezpieczą. Zmieniacie mi model myślenia na ten temat.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Kochana dla mnie to raczej nie odchudzanie a bardziej zmiana na zdrowe jedzenie :-)
    Mam parę kg za dużo ale nie pozwolę sama na to abym zeszła ponize 62kg nigdy!
    Nie chcę być wieszakiem mieć wystających ramion itd.
    Chce wygadać ładnie :-) myślę że ze 2kg to z samych piersi mogłoby mi spaść z brzucha i ud ok 8kg a cała reszta to woda w organizmie :-)
    jak znajdę tą moją rozpiskę 1200 kalorii to Ci wkleję ją tylko muszę się do niej dogrzebać.

Tusia_87 lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka!
    zapytaj jeszcze o możliwość dostania estrofenu. Przy naszej endometriozie właśnie przez to, ze tworzy ona stany zapalne łatwo o odrzucenie zarodka dlatego ten lek poprawia jakość endometrium i zapobiega odrzuceniom w przypadku gdy dojdzie do zapłodnienia. Ja dostałam dawkę 2mg 1x dziennie. Biorę go jeszcze. To miałabyś 2 hormony w kwestii endometriozy. Prg - na objawy, wspomaganie wczesnej ciąży i estrofem na poprawę jakości endometrium.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    one już są na pewno tylko muszą Ci się pokazać w teście. Jeszcze niedawno sama miałam napisane 3 tyg do testowania ;) a mój wykres pod względem falowania temp był wybitny w fazie lutealnej.

Tak zgadzam sie Twój wykres to niczym ekg :) ale tez nie spadła temperatura na tyle nisko jak w 1 fazie cyklu.

Ja to mysle, ze Beata bliźniaki ;);) hihi :)

Tasza, sheerah24 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Tak zgadzam sie Twój wykres to niczym ekg :) ale tez nie spadła temperatura na tyle nisko jak w 1 fazie cyklu.

Ja to mysle, ze Beata bliźniaki ;);) hihi :)
    ja to mogę każdą ilość (upchnę na pewno gdzieś po kątach te łóżeczka, wózki i cała resztę)- byle tak jak mówię tego razu do terminu już.

sheerah24, Martka10 lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ