Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak serio ;)

f22xbfmluhku_t.jpg

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    ja ją pewnie z 3 dni znów zmienię, ale na razie tak się ładuje pozytywnie. Wiem,z e u mnie nie ma takiej siły żeby cokolwiek było jeszcze długo widać ale jak patrzę w lustro to dokładnie tak sobie to wyobrażam już.

Szybko czas zleci, zanim się obejrzysz już będziesz miała taki brzuch :)
    Ja to mogę pomarzyć tylko o takim, ale póki co marzę o dwóch kreskach :P

Tasza, szygas, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 wrote:
    Poza tym jakos nie licze na jej pozyttwna reakcje...przy pierwszej ciazy sie poplakala i to nie ze wzruszenia...poza tym do dzis nie chce zeby mowic do niej/o niej babcia...Mlody mowi po imieniu.
    powinno być na odwrót. Powinna nosić Cię na rękach i uwielbiać cię za słowo - babcia.

nick nieaktualny, sheerah24, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:09

• Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Szybko czas zleci, zanim się obejrzysz już będziesz miała taki brzuch :)
    Ja to mogę pomarzyć tylko o takim, ale póki co marzę o dwóch kreskach :P
    one już są na pewno tylko muszą Ci się pokazać w teście. Jeszcze niedawno sama miałam napisane 3 tyg do testowania ;) a mój wykres pod względem falowania temp był wybitny w fazie lutealnej.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 wrote:
    Bo jak może pamiętasz miałam w listopadzie straszna infekcje...:-/ taka że aż spuchlam na zewnątrz i strasznie bolało mnie wszystko aż siedzieć nie mogłam...
    dostałam silne leki a z wymazu mi wyszło że mam wszystkie grzyby świata i ANI JEDNEJ pałeczki kwasu mlekowego!!!! Jak test mi wyszedł pozytywny to się naczytalam o wpływie infekcji intymnych na plod i gdzieś to z tyłku głowy siedzi...chociaż moja lekarka uspokaja że będzie ok.
    stella a lactovaginal dopochwowo stosujesz? ja go biorę teraz przy sterydzie bo tez wybiło mi te pałeczki kwasu mlekowego. Stosować można go w ciąży - zapobiega infekcjom i namnaża te pozytywne bakterie w pochwie. Wkładam na noc, rozpuszcza się bardzo dobrze i rano spokojnie pozbywa się go na toalecie bo wylatuje samo w postaci mlecznej wydzieliny.

sheerah24 lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stella - proszę - nie miej tych przeczuć...bo ja to już wtedy w ogóle zwątpię w siebie ;)

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 21:43

klz9df9hm3p6vj95.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:08

sheerah24, Tasza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    Mye - faktycznie jest kreska tylko poprzerywana. Idź jutro na betę to będę trzy pozytywne wyniki w jednym dniu: Twój, Dombrusi i Agi.

Martka, a nie dałoby rady załatwić prg doustnie (on wytłumia trochę endometriozę). Wiadomo, ze nie od razu, ale daje efekty.
    Na kolejnej wizycie u lekarza popytam, póki co nic mi nie dał

Tasza śliczny awatar :) i suwaczek też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 12:22

Tasza lubi tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    No to mnie dziwi serio typowe plastiki na siłowni, rzęsy, brwi, włosy, paznokcie, cycki wszytko sztuczne :D no ale kto komu zabroni jak jeszcze przychodzą typowe młode córeczki bogatego tatusia :-)
    Mnie to rozsmieszaja takie panny ale co tam ja tam chodziłam poćwiczyć słuchawki w uszy ulubiona muzyka i jazda ;-)
    Tusia - one wypełniają sobie czas wolny, bo to takie stylowo powiedzieć w ich przypadku - wróciłam z siłowni, idę na siłownię itd. ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, sheerah24 lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Na kolejnej wizycie u lekarza popytam, póki co nic mi nie dał
    długo się staracie - tak mu powiedz i w związku z przeciwwskazaniami jakie niesie endometrioza liczysz na pmoc z jego strony w kwestii recepty na prg. Ja go dostałam na tyle dolegliwości, ze szok. Od poronień nawykowych, prze niewydolność ciałka żółtego - jak u Welonki zresztą - aż po endometriozę. Jak zaczniesz go stosować to sama zobaczysz, ze poczujesz poprawę - wytłumi pewnie objawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 12:26

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka - on w ogóle powinien dać prg chociażby już przez to ze jak sama pisałaś - ciąża przy endometriozie to ciąża wysokiego ryzyka - niech zarodek ma wspomaganie. Zmuś go do tej recepty.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    No nie? To takie na topie :-D selfie z szatni na siłowni, na solarium u manikiurzystki haha
    do pełnego zestawu ;) tak jak mówisz - chodzi się na manicure to czemu odpuszczać na siłowni spacerniak.
    Ja wam naprawdę zazdroszczę krągłości, kobiecych kształtów. Zabroniłabym Wam odchudzać się ;)

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    długo się staracie - tak mu powiedz i w związku z przeciwwskazaniami jakie niesie endometrioza liczysz na pmoc z jego strony w kwestii recepty na prg. Ja go dostałam na tyle dolegliwości, ze szok. Od poronień nawykowych, prze niewydolność ciałka żółtego - jak u Welonki zresztą - aż po endometriozę. Jak zaczniesz go stosować to sama zobaczysz, ze poczujesz poprawę - wytłumi pewnie objawy.
    Holendrzy mają inne myślenie, a w medycynie to już w ogóle. Koleżanka niedawno była u ginekologa, zrobili jej badania hormonalne, aby sprawdzić dlaczego ma krótkie cykle, pod hormony przepisano jej hormony. Wszystko byłoby ok, gdyby nie krwawienie, a w zasadzie krwotok przez prawie miesiąc sama odstawiła tabletki, bo ginekolog nadal kazał jej brać mimo silnego krwawienia.
    Tutaj z diagnostyką jest tragedia, oni twierdzą, ze z większością przypadłości organizm sam sobie poradzi lub przy pomocy paracetamolu.

• Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    Holendrzy mają inne myślenie, a w medycynie to już w ogóle. Koleżanka niedawno była u ginekologa, zrobili jej badania hormonalne, aby sprawdzić dlaczego ma krótkie cykle, pod hormony przepisano jej hormony. Wszystko byłoby ok, gdyby nie krwawienie, a w zasadzie krwotok przez prawie miesiąc sama odstawiła tabletki, bo ginekolog nadal kazał jej brać mimo silnego krwawienia.
    Tutaj z diagnostyką jest tragedia, oni twierdzą, ze z większością przypadłości organizm sam sobie poradzi lub przy pomocy paracetamolu.
    a do Polski przyjeżdżacie? bo może tutaj udałoby się coś wynegocjować, wykupić i wywieźć sobie tam. Powiem Ci, ze ja zawsze myślałam, że to nasz kraj jest w epoce kamieniołomu i z granica można wszystko, bo tak daleko już jest medycyna, że zajście w ciążę poza granicami Polski to pestka - wszystko można dostać, wszystko przepiszą i przed wszytskim zabezpieczą. Zmieniacie mi model myślenia na ten temat.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Kochana dla mnie to raczej nie odchudzanie a bardziej zmiana na zdrowe jedzenie :-)
    Mam parę kg za dużo ale nie pozwolę sama na to abym zeszła ponize 62kg nigdy!
    Nie chcę być wieszakiem mieć wystających ramion itd.
    Chce wygadać ładnie :-) myślę że ze 2kg to z samych piersi mogłoby mi spaść z brzucha i ud ok 8kg a cała reszta to woda w organizmie :-)
    jak znajdę tą moją rozpiskę 1200 kalorii to Ci wkleję ją tylko muszę się do niej dogrzebać.

Tusia_87 lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka!
    zapytaj jeszcze o możliwość dostania estrofenu. Przy naszej endometriozie właśnie przez to, ze tworzy ona stany zapalne łatwo o odrzucenie zarodka dlatego ten lek poprawia jakość endometrium i zapobiega odrzuceniom w przypadku gdy dojdzie do zapłodnienia. Ja dostałam dawkę 2mg 1x dziennie. Biorę go jeszcze. To miałabyś 2 hormony w kwestii endometriozy. Prg - na objawy, wspomaganie wczesnej ciąży i estrofem na poprawę jakości endometrium.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    one już są na pewno tylko muszą Ci się pokazać w teście. Jeszcze niedawno sama miałam napisane 3 tyg do testowania ;) a mój wykres pod względem falowania temp był wybitny w fazie lutealnej.

Tak zgadzam sie Twój wykres to niczym ekg :) ale tez nie spadła temperatura na tyle nisko jak w 1 fazie cyklu.

Ja to mysle, ze Beata bliźniaki ;);) hihi :)

Tasza, sheerah24 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Tasza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Tak zgadzam sie Twój wykres to niczym ekg :) ale tez nie spadła temperatura na tyle nisko jak w 1 fazie cyklu.

Ja to mysle, ze Beata bliźniaki ;);) hihi :)
    ja to mogę każdą ilość (upchnę na pewno gdzieś po kątach te łóżeczka, wózki i cała resztę)- byle tak jak mówię tego razu do terminu już.

sheerah24, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ