Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
sheerah24 wrote:Tasza, baardzo chciałabym żeby to była prawda... z jednej strony nastawiam się, że to jest TEN CYKL, jakoś od początku byłam pozytywnie nastawiona ale teraz im bliżej owulacji to jak patrzę na temperaturę to aż żyć mi się odechciewa, bo nie mam pojęcia o co chodzi. Wczoraj robiłam test owulacyjny, słaba kreska, robię dzisiaj znowu koło 17, ciekawa jestem czy już wyjdzie mi pozytywny czy jeszcze nie.
Ja z kolei chyba źle mierzyłam bo wszystkie moje zmierzone temp. poza dzisiejszą były mierzone o tej samej godzinie, ale w łazience, czyli wstawałam, szłam do łazienki, myłam termometr i mierzyłam a dziś od razu zmierzyłam w łóżku, nawet się nie podniosłam, a umyłam już wczoraj wieczorem, i już mniejsza jest tempka. Będę już tak robiła, ciekawa jestem czy będzie skok, czy nie...
Ale to szybko zleciało u Ciebie, no i skończyło się piękniew 10 d.p.o.jakbym miała labor za płotem to byłam tam migiem na jednej nodze... do 13 d.p.o ledwie nie zeszłam.
sheerah24, Martka10 lubią tę wiadomość
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Term.musisz sobie wieczorem przygotować, sięgnąć z rana jedynie po niego ręką. Nie wstawać do temp. Ja mam niższą temp. też jak śpię przy mikro wentylacji albo z bosymi stopami..i wyziębiam się się przez to.
sheerah24, szygas lubią tę wiadomość
według OM
nick nieaktualnyTasza wrote:a do Polski przyjeżdżacie? bo może tutaj udałoby się coś wynegocjować, wykupić i wywieźć sobie tam. Powiem Ci, ze ja zawsze myślałam, że to nasz kraj jest w epoce kamieniołomu i z granica można wszystko, bo tak daleko już jest medycyna, że zajście w ciążę poza granicami Polski to pestka - wszystko można dostać, wszystko przepiszą i przed wszytskim zabezpieczą. Zmieniacie mi model myślenia na ten temat.
Tutaj mają lepsze leki, nawet przeciwbólowe są mocniejsze, większość leków do łagodnych przypadłości można kupić w drogerii typu Rossmann.
W szpitalach wykonują wszelkie badania jak już tam trafisz, ale trzeba przejść przez lekarza rodzinnego, a to często mur nie do przebicia i tu tkwi problem. My staramy się dopiero rok, wg nich to nie długo. Tutejsze normy są na wszystko zawyżone. Prosty przykład byłam z synem na bilansie, syn w ciągu 2 lat urósł 14 cm, wg polskich norm prawidłowo, a tutaj lekarka powiedziała, że za mało i mamy dostać za kilka miesięcy kolejne wezwanie, żeby zobaczyć przyrost. Mąż przeciął sobie w pracy rękę nożem (nóż po pleśniach i innych zanieczyszczeniach), żeby dostał antybiotyk musiałam skłamać, ze kroił w domu mięso wieprzowe i jeszcze pytali się czy trzeba szwy zakładać, zanim spojrzeli pod opatrunek ...
-
nick nieaktualny
-
Martka10 wrote:również poproszę
Martka10 lubi tę wiadomość
według OM
nick nieaktualnyTasza wrote:poszukam jej- gdzieś ją ostatnio widziałam. Miałam tam wszystkie posiłki rozpisane. Martka pytaj o tej prg i estrofem a rok w naszym przypadku (i endometrioza i wiek nasz) to spora obsuwa bo czas nie działa na nasza korzyść wcale w tym przypadku.
sheerah24, Tasza lubią tę wiadomość
-
olciaa wrote:Obstawiałbym sok temperatury miedzy 15 a nawet 18 dniem cyklu. Trzeba pamietać ze sama owu moze byc dzień przed skokiem, w dniu skoku jak i dzień po skoku temperatury
optymistycznie zakładając, że w ogóle będzie u mnie jakikolwiek skok
Ja robię jeszcze testy owulacyjne, ciekawa jestem jak pokryją mi się z wykresem
a Ty olcia ilodniowe masz cykle? Bo widzę, że @ miałaś 2 dni po mnie, więc podobnie pewnie też będziemy miały owulację i testowanie -
Tusia_87 wrote:To mi jedno wejście na siłownie to 20zl wiec mi się bardzo to opłaca tym bardziej ze z dziećmi chodzimy syn tez na benefit wiec za marna kasę mamy na prawdę wiele do skorzystania
Dziewczyny wszystkie przepisy z niskim indexem glikemicznym będę wdzięczna na priv żeby później nie szukać a tymczasem idę powoli szykować się do robienia pierników
Tusia a skąd masz ten benefit, że tak mało płacisz? -
olciaa wrote:Ze mną to skomplikowana sprawa. 14 grudnia po wizycie u gina sie dowiem, co z tym cyklem. Na razie nie zakładam nic, nawet ze owu będzie. Sam lekarz stwierdził, ze w moim przypadku mierzenie temperatury nie ma sensu, ale sie tak do tego przyzwyczaiłam, ze trudno mi z tym skończyć
u mnie cykle ostatnio bardzo sie rozchwiały ;(
według OM
cykle 28 - dniowe; 14 cs