X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 21:58

Wojcinka, Ink@, Martka10 lubią tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:05

sheerah24 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wojcinka, Martka10 lubią tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:05

sheerah24, Mila123, Ink@, anq05, Effy, InBlue, kania901, nana266, Annie1981, myszeczka89, Martka10, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wojcinka, Martka10 lubią tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj co tu sie dzialo.
    Mi tam temat brzuchow nie przeszkadza. Bylam w ciazy dwa razy i wiem jakie to ekscytujace.
    Ale tez pamietam siebie przed 1. Ciaza.... Przykro mi byko nawet jesli rodzily moje bliskie kolezanki. Dlarego rozumiem dwie strony.

Ale wy sie tu znacie juz dlugo i dobrze i fajnie, ze kibicujecie sobie wzajemnie i staraczki i ciezarne!

sheerah24, Wojcinka, caroline29, Annie1981, Martka10 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOT

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:21

Wojcinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheerah no i tu Cie mam! Znalazlam Twoja odpowiedz na moje pytanie, a! Czyli dobrze pamietalam, ze napewno tak calkiem Cie nie olalam! A i juz wiem, czemu Ci nie odpowiadalam na Twoje problemy! Przeczytalam 13 stron Twoich postow i tam pytalas o rzeczy zwiazane z temperatura itp a ja niestety nigdy nie mierzylam i wolalam zostawic te odpowiedzi dla bardziej doswiadczonych! Na reszte nie mam usprawiedliwienia, ale sie poprawie :-)

Effy, sheerah24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 09:02

Ink@, kania901, myszeczka89, Wojcinka, Martka10, sheerah24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:18

Wojcinka, Ink@, sheerah24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    Martynka trafiłaś w samo sedno jak zwykle :)

Mi sie cała noc Grey śnił xD
    No to opowiadaj ze szczegolami, maz wie? Haha :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 07:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i padła mi wczoraj bateria w laptopie a jako, że młoda postanowiła spać na mnie (mogę o niej pisać? o.O ) to już nie ruszyłam się po kabel i tak z nią leżałam aż zasnęłam.

Martynka ja widzę, że bardzo się tym przejęłaś co było tu napisane. Wydaje mi się, że ta wiadomość nie miała jakiegoś głębszego przesłania i że komuś tu aż tak to drastycznie przeszkadza, że aż musiał załatwić to w taki sposób.
    To tylko moje zdanie, ale mogło to mieć na celu nie samo uderzenie w zafasolkowane a właśnie w całą resztę. Tak by teraz każda w swojej głowie układała sobie, która to tu napisałaa. I myślę, że może nawet się tej osobie udało, bo zapewne każda ma jakąś "faworytkę", którą o to będzie posądzać. Może nie publicznie, ale gdzieś w głowie pojawi się taka myśl chociaż przez chwilę.
    I nawet nie mam żalu jeśli ktoś pomyśli sobie, że to ja, bo przecież nie każdy musi mnie lubić i nikogo do tego nie zmuszę. I nie ukrywam, że w pierwszej chwili nawet sobie pomyślałam, że będzie na mnie. A może po prostu większość. która przeżywała nieudane starania tak sobie pomyślała. Nie mam pojęcia.
    Ale chciałabym od razu zaznaczyć, że mi brzuszki czy ciążowe dolegliwości nie przeszkadzają. Ja również to przeżyłam i mam masę cudnych wspomnień z tego okresu.
    Wiem jak to jest i jakie emocje temu towarzyszą. Od radości, przez euforię aż po strach. Dlatego nie psuj sobie tego ważnego dla Ciebie (i dla nas) czasu przez jakiś niepoważny wpis na forum.
    Każda ciąże przechodzi inaczej i dobrze jest wiedzieć co może nas czekać za jakiś czas. Jesteście naprawdę niesamowitą odskoczną od gapienia się na śluz, macania szyjki czy cycków a nawet od bzykania męża i wkładania sobie termometru w cipkę. Bo ileż można? Piszcie dużo i często.
    A jak komuś naprawdę to przeszkadza to pamiętaj, że w dalszym ciągu to on ma problem. Nie Ty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 07:26

sheerah24, Wojcinka, Martka10, Ink@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE skad Ci przyszlo do glowy, ze ktos Cie podejrzewa? Chyba oszalalas :-)
    Juz mi lepiej po napisaniu tego posta :-) hihi
    Wiesz mimo wszystko czy to ktos celowo napisal czy nie to przykre to jest, bo poniekad cos w tym jest.
    Pamieta ktos z Kafeterii jak kiedys jakis anonim naskoczyl wlasnie na Angelowa, ze moglabym sie tak nie afiszowac z brzuchem bla bla i ze juz skonczyla starania i nie ma uczuc w stosunku do nas - wtedy bylam staraczka jeszcze chyba chociaz nie pamietam. Moze to ta sama osoba hahaha :-)

Wojcinka, sheerah24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Oczywiście wrzucę wam przepis na pyszne włoskie tiramisu jak tylko ogarnę się ;-)
    Dzień dobrek wszystkim :-)
    Ja tez bym poprosila :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Dlatego właśnie tak szybko uciekłam z kafe:D Siedziałam tam z rok temu jak jeszcze nawet o drugim dziecku nie myśleliśmy, ale przerosło mnie to :D To jest zdecydowanie ciemna strona internetu a już afery na ERO to osobna planeta.
    Martynka1234 wrote:
    MyE skad Ci przyszlo do glowy, ze ktos Cie podejrzewa? Chyba oszalalas :-)

Pewno dlatego, że ostatnie przeżyłam spory zawód a nie jestem też tu tak długo ja wy. ;) Ale cóż tu dużo pisać. Każda z nas po nieudanej próbie jest mniej czy bardziej zawiedzina. To jednak wy przypominacie nam o tym, że przecież nie jesteśmy w beznadziejnej sytuacji. Że wam już się udało i jest to w zasięgu ręki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 07:44

• Effy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek wszystkim.
    Fajnie fajnie, ale chyba dzis ktoś sika ?!

MyE, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    O matko! Dlatego właśnie tak szybko uciekłam z kafe:D Siedziałam tam z rok temu jak jeszcze nawet o drugim dziecku nie myśleliśmy, ale przerosło mnie to :D To jest zdecydowanie ciemna strona internetu a już afery na ERO to osobna planeta.

Pewno dlatego, że ostatnie przeżyłam spory zawód a nie jestem też tu tak długo ja wy. ;) Ale cóż tu dużo pisać. Każda z nas po nieudanej próbie jest mniej czy bardziej zawiedzina. To jednak wy przypominacie nam o tym, że przecież nie jesteśmy w beznadziejnej sytuacji. Że wam już się udało i jest to w zasięgu ręki ;)
    Oczywiscie, że jest w zasięgu ręki. Nie ma tu ani jednej osoby która nie bedzie w ciąży w 2017 roku i mowie bardzo poważnie. Ale dziewczyny, niektóre zajdą dopiero w czerwcu, niektóre na upojnych wakacjach w sierpniu. Niektóre we wrześniu - bo tak będą odpoczywać po wakacjach, że aż zajdą. Ale wszystkim, wszystkim się uda zaczynajac od stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 08:05

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie tak jak mówisz Effy. I co wtedy? Wtedy ktoś wpadnie z pretensjami, że te które już urodziły piszą o swoich maleństwach a reszta jeszcze w dwupaku? :D Paranoja ;)

• Effy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biance na pierwszej stronie trzeba zmienić status. Dawaj znać kiedy będziesz testować. Tylko ostrzegam, że zajdziesz odrazu albo prawie odrazu wiec dobrze to premyśl, czy sie chcesz starać odrazu czy miesiąc odczekać. Bo odwrotu nie bedzie, dzidzia bedzie on its way xD to było Twoje pierwsze i ostatnie poronienie.

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Będzie tak jak mówisz Effy. I co wtedy? Wtedy ktoś wpadnie z pretensjami, że te które już urodziły piszą o swoich maleństwach a reszta jeszcze w dwupaku? :D Paranoja ;)
    Bedzie trochę rozrywki. Ileż można sie zachwycać śmierdząca kupą :D moj siostrzeniec sra na potęgę. Nie można tego opanować. Mojej siostrze też by sie przydało takie forum :)

Martka10, sheerah24 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ