Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuza33 wrote:Twoje 14mm żyje i ma się dobrze. Czeka na 9 miesiac żeby dać Ci popalić
Odpisz na priv jak możesz bo już ze trzy miesiące na odpowiedź czekamZuza33 lubi tę wiadomość
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Tasza wrote:mam nadz., że beta urosła i moje 14mm zarodka jest tam i żyje.
i kobieto ciesz sie ze nie masz mdlosci i wymiotow jak ta nasza biedna Natka czy Nana
Natka2, Tasza, nana266, Lili91 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:00
Ink@, Zuza33, Martka10 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:00
-
Kuchcinka wrote:Tez mi lekarz o tym mówił ale odradził mówiąc ze jest to cholernie drogie i wcale nie jest jakoś bardzo skuteczne
Wojcinka lubi tę wiadomość
według OM
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Fajnie ze masz taka lekarkę która sie interesuje , z niecierpliwoscią czekam w takiej syt na jej opinie
ja powiem szczerze ze kompletnie nie wiem co myślec to tych wlewach, ani sie nie nastawiam pozytywnie ani negatywnie,
Muszę sie wam do czegoś przyznać, ale spróbujcie czytać ze zrozumieniem
Od ostatniej nieudanej IUI troche odechciało mi sie starań... nie wiem jak to wytłumaczyć. Nadal chce mieć dziecko i wiem ze nie moge odpuścić na jakiś czas bo problem sam sie nie rozwiąże, ale cieszę sie ze narazie nie podchodzimy do kolejnej IUI , cieszę sie ze nie mierze juz temp itd pomiar był fajny bo poznałam dzięki temu lepiej swój organizm i nie żałuje ze to robiłam, ale juz starczy. Monitoring i tak potwierdzi mi owulacje wiec nie mam co sie tak z tym spinaćogólnie czuje taki luz, nie mam parcia w tej chwili na ciaze , na starania itd. Wiadomo ze jak bedzie bliżej do terminu kolejnej @ to pewnie znowu zacznę bardziej przezywać, ale na chwile obecna chce po prostu żyć jak kiedyś, bzykać sie ile chce , nie leżeć z girami do góry itd. Świadomość ze nasienie męża jest juz tak na prawdę dobre zrzuciło mi jakiś taki kamień z serca. A kwestie moich przeciwcial traktuje jako cos nad czym muszę troche propracowac z lekarzem, ale przynajmniej problem dotyczy mnie i nie muszę juz martwić sie za nas dwoje
-
nick nieaktualny
-
Kuchcinka - jak podaje się wlew z intralipidów znalazłam na innym forum, wklejam Ci.
"Kroplówkę miałam podaną w szpitalu. Ważne by podłączyli ją do najgrubszej żyły i podawali bardzo powoli. Mnie to zajęło 4,5 godziny. Nie miałam żadnych skutków ubocznych prócz zdrętwiałej ręki. Dodam, że kroplówkę podano mi na moje życzenie, lekarz nie miał żadnych obiekcji gdyż normalnie ten wlew podawany jest pacjentom po np. operacji w dożywianiu pozajelitowym. Bomba kaloryczna 500 ml - 550kcal"według OM
nick nieaktualnyInk@ wrote:zgadzam sie, sama wiem po sobie takze.. im bardziej na luzie tym lepiej, chociaz wiem ze to czasami trudne
a teraz przyznawac sie, ktora z was miala ostatnio taki dzien totalnego luzu, bez obserwacji sluzu czy szyjki, czy bez mierzenia temperatury, ot tak normalne pojscie na siku do lazienki ?Ink@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina2605 wrote:caroline29 wrote:Ja tez mocno trzymam i czekam na wieści od was
Ewelina ty o której wizytujesz?[/QUOTE
Dzieki dziewczynyja mam wizyte o 18.30 wiec jeszcze troche juz co prawfa brzuch boli chcialbym zeby choc jeden pecherzyk byl po droznej stronie
-
Ciąg dalszy n/t wlewów:
Badanie na NK CD56 powtórzyłam po 13 dniach. Wynik z 18,2 spadl na 8 z kawałkiem.
Następny wlew zalecany jest w dniu pick up i potem co 21 dni... do kiedy? nie wiem bo do tego etapu jeszcze nie doszłam (mój długi protokół został odwołany bo moje "boskie" ciało postanowiło sie nie wyciszyć na leku coś na wzór Gonapeptylu - kolejna próba za miesiąc).
Wiem, że w Polsce leczenie Intralipidem uznaje sie za eksperymentalne i nie jest rekomendowane przez Polskie Stowarzyszenie Ginekologiczne. Szkoda. W Anglii jest ono na pożądku dziennym jak również w Egipcie gdzie się lecze.Wojcinka lubi tę wiadomość
według OM
Martynka1234 wrote:bo to nie chodzi o to, zeby nie myslec o dziecku w ogole (bo to niemozliwe, gdy starasz si eo dziecko), ale o to, zeby nie myslec o dziecku co minute lub co wyjscie do toaltey
a teraz przyznawac sie, ktora z was miala ostatnio taki dzien totalnego luzu, bez obserwacji sluzu czy szyjki, czy bez mierzenia temperatury, ot tak normalne pojscie na siku do lazienki ?
Ja tak mam co miesiąc przez trzy dni jak mam @Wojcinka, Martynka1234, Ink@, InBlue lubią tę wiadomość