X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Kurde przykro mi :( lekarz powiedział cos wiecej?
    Słyszałam kiedyś ze niby jeden jajowod moze sięgnąć do nie swojego jajnika i zgarnąć z niego komórkę, to prawda czy mit?

Wiecie co moja mama ma tylko lewy jajnik i tylko na nim zaszła w ciążę 5 razy. Pierwsza córka zmarła dwa dni po porodzie i jedno poroniła w 14 tygodniu. Tak więc wszystko chyba jest możliwe. ;)
    Trzeba być dobrej myśli

Effy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateA92 wrote:
    Ewelinka kurcze szkoda, że w tym cyklu nic nie wyjdzie... A lekarz co na to ?

Natka cieszę się, że wszystko u Ciebie ok :) no i wyjaśniło się w końcu, że jest jedno dzieciątko :D

Kuchcinka no to czekamy na poniedziałek :) sama też ciekawa jestem ile te wlewy będą trwały- 4,5h brzmi strasznie

Tasza jeśli pójdziesz jutro na betę to się uspokoisz ? mnie takie liczenie ile % urosła itd raczej by stresowalo a nie uspokajalo :P no ale to ja. jeśli Ciebie ona uspokoi no to idź ;) trzymam kciuki aby była wyyyyyysoookaa ! :D
    Ja wlasnie mysle tak samo jak Kate co do tych bet.
    Zreszta ostatni przyklad Bianki pokazuje, ze niestety beta nawet na poziomie 68 000 tez o niczym nie przesadza. Co ma byc to bedzie, niestety kobiety traca ciaze na roznych etapach, w 12, w 18, czy nawet w 30 tygodniu. Tasza, musisz myslec pozytywnie, ze tym razem Twoja fasolka jest wyjatkowo silna, a zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze. Wszystkie tu trzymamy kciuki za Ciebie ogromne :*
    Ps. Chyba, ze ta beta jest Ci potrzebna w zwiazku z lekami to wtedy to inna sprawa oczywiscie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z was uczestniczy tez moze tak intensywnie w innych watkach?
    Jestem ciekawa, czy na innych tez panuje taka fajna, rodzinna atmosfera jak u nas :) nie chodzi mi oczywiscie o to, ze ktos dodal gdzies jeden post, bo tak sie nie da tego stwierdzic, ale moze ktos gdzies dluzej juz urzeduje i moze sie wypowiedziec :) bo nie wiem czy to tylko tak u nas czy to tak wszedzie jest tak fajnie :)

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak taka cisza to przynajmniej jestem w stanie byc na bierzaco ;)
    Wracam wlasnie z Christmas Dinner i w koncu moge zaczac weekend :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka. Ja urzeduje tez na innych watkach. U Was jest wyjatkowo, bo sa poruszane tez inne tematy. Na innych tylko staraczkowe :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • KateA92 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 09:20

• Viriki Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na innych forach jestem jako mama juz. W moim towarzystwie juz starania o ciaze to przeszlosc. Wiekszosc juz sie wyrodzila ;)

U mhie dzis dzien pelen pracy ale zakonczony stosunkowo udanie ;)
    Maz wrocil do formy :)

Ja przyznaje ze znow mi odbiha. Nie mierze temp ale obserwuje siebie i licze dni w kslendarzu. I przez to pilnuje meza a on baaaaaardzo nie lubi seksu na zadanie bo mowi ze nie chce jego tylko jego spermy. Rozumiem ze czuje sie uprzedmiotowiony :(
    Tylko to czasem silniejsze niz ja

szygas lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• szygas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Ja na innych forach jestem jako mama juz. W moim towarzystwie juz starania o ciaze to przeszlosc. Wiekszosc juz sie wyrodzila ;)

U mhie dzis dzien pelen pracy ale zakonczony stosunkowo udanie ;)
    Maz wrocil do formy :)

Ja przyznaje ze znow mi odbiha. Nie mierze temp ale obserwuje siebie i licze dni w kslendarzu. I przez to pilnuje meza a on baaaaaardzo nie lubi seksu na zadanie bo mowi ze nie chce jego tylko jego spermy. Rozumiem ze czuje sie uprzedmiotowiony :(
    Tylko to czasem silniejsze niz ja
    no tak :D
    gdzies takie podejscie juz slyszalem .....
    tia tylko sperma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 00:20

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    ja tylko tutaj :-) nie ogarnelabym wiecej z braku czasu :-D czasami czytam tylko inne fora jak szukam jakis info, ale to tyle, bez udzielania sie :-)
    ja jestem tylko tutaj
    dzieki bogu
    i tak mam trudności zeby WAS dogonic

cykl 26/27dn
    m:

• Viriki Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Romek no wiadomo, ze nie tylko ;)
    Ale rozumiem, ze facet moze czuc sie jak rzecz. W koncu starania zawsze bardziej dotykaja kobiety bo jakby nie bylo to kobieta w ciaze zachodzi. Wiec facet ma prawo czuc sie czasem sprowadzony do poziomu dawcy.
    Chociaz mysle, ze w wiekszosci przypadkow tak nie jest. To tylko stres i emocje przemawiaja w ten sposob. Ale kochajaca zona nigdy nie pomysli o mezu tylko jak o nasieniu.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• szygas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Romek no wiadomo, ze nie tylko ;)
    Ale rozumiem, ze facet moze czuc sie jak rzecz. W koncu starania zawsze bardziej dotykaja kobiety bo jakby nie bylo to kobieta w ciaze zachodzi. Wiec facet ma prawo czuc sie czasem sprowadzony do poziomu dawcy.
    Chociaz mysle, ze w wiekszosci przypadkow tak nie jest. To tylko stres i emocje przemawiaja w ten sposob. Ale kochajaca zona nigdy nie pomysli o mezu tylko jak o nasieniu.
    I TAK WAS KOCHAMY

cykl 26/27dn
    m:

• szygas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra lece spac, pozdrawiam buziaczki

cykl 26/27dn
    m:

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Oj tak mnie całe dnie męczyło.

Ewelina spróbuj z ziołami sroki może wymusza na tym drugim jajniku wzrost pęcherzyków?

Tusia piłam kiedyś i się zastanawiam czy od nich mi się torbiel nie zrobiła bo jak miałam laparoskopie to na prawym jajowodzie torbiele miałam i boję się ze to od ziół

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Kurde przykro mi :( lekarz powiedział cos wiecej?
    Słyszałam kiedyś ze niby jeden jajowod moze sięgnąć do nie swojego jajnika i zgarnąć z niego komórkę, to prawda czy mit?

Lekarz powiedział ze s następnym cyklu też clo i zobaczymy co będzie. Niby twierdzi ze musi być na tym jajniku kiefys owulacja ale ja coraz mniej w to wierzę. Co do przechwytywania komórki to mówił o tym k fakt zdążą się to ale to naprawdę rzadko się zdaza.

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate piękne mebelki :) :) już niedługo dzidziuś bedzie z Wami :) ja coraz częściej myślę ze naturalnie nie zajde tylko in vitro....

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • szygas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Kate piękne mebelki :) :) już niedługo dzidziuś bedzie z Wami :) ja coraz częściej myślę ze naturalnie nie zajde tylko in vitro....
    myslę nie dalej jak rok i tez bedziesz cieszyć sie :*

cykl 26/27dn
    m:

• szygas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u żonki plamienia zaczynają sie :(

cykl 26/27dn
    m:

• szygas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki tu spokuj tanananana
    nic sie nie dzieje tanananana......

cykl 26/27dn
    m:

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D ja dzielnie wytrwalam na nocce.. czas lulu :-P udanej soboty Moi Mili :-)

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    myslę nie dalej jak rok i tez bedziesz cieszyć sie :*

Dzięki ale nie wydaje mi się. Oby Wam się szybko udało :)

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ