X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nasz obecny cykl jest rocznicowy a jak się zakończy okaże się za tydzień :) nie wiem dlaczego ale lekarz mi zlecilpowstrzymywac sie od sexu do min.10 dc czasami się nie udaje tyle wytrzymac :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Jak sie chorowało w dzieciństwie to trzeba zrobić i tak?
    Ja chorowałam a i tak musiałam :/

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    10/06 [33+3] - 1970g - serduszko i przyrosty do dalszej obserwacji
    25/06 - kolejna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - mi dwie lekarki (moja gin i moja ciocia też gin ^^) mówiły że prolaktyne mam robic w srodku cyklu, ale nie wszystkie badania tak się robi. Np. w pracy mamy taki pakiet "badań dla kobiet" i go zrobiłam przed wizytą. Estradiol - E2, Hormon folikulotropowy - FSH, Hormon luteinotropowy - LH, Hormon tyreotropowy - TSH, Progesteron - P, Prolaktyna - PRL. I obie gin były zaskoczone tą kompozycją bo ponoć nie ma sensu wykonywać ich w jednym czasie - ktoś mało kompetentny go układał. Zmierzam do tego, że moze przed badaniami warto się jakiegoś specjalisty dopytac aby na darmo nir robić.

Agnieszka- z tego co czytam to byłyśmy "na równi" ja dzisiaj zrobiłam i jutro juz jestem umówiona na Bete ;)

Viola - trzeba się poświęcać dla dobra sprawy. ;p

Aaa jutro lece na tę Betę i jak wyjdzie pozytywna to będzie najpiekniejszy prezent urodzinowy ;)

Agnieszka93 lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 19:39

• Lili91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chorowałam ale niestety szczepiona w dzieciństwie tez nie byłam i przeciwciała ujemne. Teraz podobno trzeba robić jesli sie chorowało lub było szczepionym wcześniej niż 10 lat temu. Tylko wkurzam sie ze pierwsza ginekolog mi o tym nie powiedziała jak jej powiedziałam ze za jakis czas sie będziemy starać bo juz bym to miała dawno z głowy. A tak to trzeba przerwać starania na miesiąc :(

Kuchcinka a ten concieve plus kupiłaś zwykły w tubce czy te kapsułki jednorazowe z dozownikiem? Bo czytałam ze te drugie podobno moga bardzo pomoc plemnikom wlasnie, bo sie je aplikuje bezpośrednio do szyjki i pomagają sie in dostać gdzie trzeba :)

O nogach w gorze słyszałam i o pozycji od tył tez, ale ile w tym prawdy nie wiadomo :D jak powiem koleżankom z dziećmi ile sie starałam jak juz mi sie uda to pewnie bedą sie śmiały jakiego życie złośliwe, bo wszystkie trzy wpadki zaliczyły...

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo badań na ospę i różyczkę to pierwsze słyszę, a przez ostatnie 2/3 wizyty jak byłam u lekarki marudząc o ciąży, to nawet się nie zająknęła w tym temacie. Zresztą wcześniej chodziłam do innej i też jej mówiłam ze po ślubie będę się starać i też nic nie wspomniała... I bądź tu mądry...

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Lili91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wlasnie szkoda ze za bardzo o tym nie mówią bo jak sie poczyta jakie jest zagrożenie jak sie zachoruje na któraś z tych chorób w ciąży to sie mozna przerazić... Ja wlasnie nie byłam zadowolona z tek poprzedniej ginekolog i znalazłam na dobry lekarz taka która miała najlepsze opinie we Wrocławiu. Poszłam do niej i różnica ogromna, poradziła te przeciwciała zrobic i całe szczęście, kwas foliowy tez podobno jeden drugiemu nierówny i mi kazała brać w tej aktywnej formie bo lepiej przyswajalny. Dużo wytłumaczyła, świetne podejscie do pacjenta, generalnie niebo a ziemia do tej poprzedniej.

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili fakt, ja tez biorę acti-folin po zaleceniu lekarki, podobno bardzo duzo kobiet nie przyswaja normalnego kwasu foliowego i nawet o tym nie wie.

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    10/06 [33+3] - 1970g - serduszko i przyrosty do dalszej obserwacji
    25/06 - kolejna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka93 wrote:
    Dziewczyny myslicie ze u mnie (32 dc ) mogłobyć za wczesnie na testy ciazowe ? bo juz nie wiem co o tym myslec ...
    Jak juz tutaj ktos radzil, ja rowniez poczekalabym ze dwa dni i wtedy poszla na bete. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 19:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka93 wrote:
    Oj nie wiem czy wytrzymam a zresztą moj juz mnie tam siłą zaci,ągnie jutro bo też sie nie moze doczekac :P Mam nadzieje ze się nie rozczaruje.....
    Wlasnie dlatego lepiej jednak poczekac, zeby sie nie rozczarowac :-) chociaz wiem, ze ciezko wytrzymac :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Lili91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcika ja tez acti folin wlasnie, jak ma sie lepiej przyswajać to czemu nie :)
    A teraz jeszcze chyba mojemu kupie ten fertil Man, ja biorę kwas foliowy, lek na tsh za wysokie plus ta różyczkę teraz to on tez niech sie przygotuje troche :D
    A czy któraś z was ma moze spora różnice wieku w związku? :)

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Lili91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Toba Martynka ze zwłaszcza na początku starań warto pójść na żywioł i po prostu kochać sie codziennie jesli ma sie ochotę. Ja zwłaszcza podczas dni płodnych mam taka ochotę ze nie zamierzam sobie odmawiać Hihi :D
    Ale moze jak ktoś tak robi a mu przez dłuższy czas nie wychodzi to warto spróbować inaczej.

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Lili91 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka zobacz sobie na strone przedciaza.pl, ja tam wlasnie zamawiam fertil Man, ten żel concieve plus i nad maca tez sie zadtanawialam. O niej słyszałam mnóstwo dobrego nie tylko odnośnie płodności ale ogólne jako jedno z "super food" które sa super dla organizmu. Wiec na pewno nie zaszkodzi, a ja jestem zdecydowanie zwolenniczka takich naturalnych metod :)

Wojcinka lubi tę wiadomość

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Boskie, to my wszystko zrobilismy nie tak! :D

Seks w szczesliwym cyklu byl tylko 2 razy, nie bylo nog w gorze ani pozycji od tylu. Do tego zel, ktory jak czytam ma niekorzystny wplyw na plemniki..

Mysle wiec, ze kluczowa sprawa jest wstrzelic sie w owulacje. Nie ma potrzeby stosunku co dzien bo w plodnym sluzie plemniki przetrwaja te 3 dni, no chyba, ze macie ochote za co podziwiam :D Dla mnie seks nawet co 3dni to stanowczo za duzo! Musze porzadnie zglodniec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 07:17

caroline29 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia masz racje zglos się do lekarza i powtórz badania jak się uda to NFz zawsze pare gr zostanie w portfelu.
    Ania jak u ciebie? Zgoda juz?
    Kordonek masz racje najważniejsze aby się wstrzelić w owulacje i jak jest wszystko dobrze to się uda choc by i za pierwszym razem :) nóg w górze nie trzymalas hehe ja tez nie unoszę ich do góry :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ