Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina nasz obecny cykl jest rocznicowy a jak się zakończy okaże się za tydzień nie wiem dlaczego ale lekarz mi zlecilpowstrzymywac sie od sexu do min.10 dc czasami się nie udaje tyle wytrzymacStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
olciaa wrote:Jak sie chorowało w dzieciństwie to trzeba zrobić i tak?
-
Tusia - mi dwie lekarki (moja gin i moja ciocia też gin ^^) mówiły że prolaktyne mam robic w srodku cyklu, ale nie wszystkie badania tak się robi. Np. w pracy mamy taki pakiet "badań dla kobiet" i go zrobiłam przed wizytą. Estradiol - E2, Hormon folikulotropowy - FSH, Hormon luteinotropowy - LH, Hormon tyreotropowy - TSH, Progesteron - P, Prolaktyna - PRL. I obie gin były zaskoczone tą kompozycją bo ponoć nie ma sensu wykonywać ich w jednym czasie - ktoś mało kompetentny go układał. Zmierzam do tego, że moze przed badaniami warto się jakiegoś specjalisty dopytac aby na darmo nir robić.
Agnieszka- z tego co czytam to byłyśmy "na równi" ja dzisiaj zrobiłam i jutro juz jestem umówiona na Bete
Viola - trzeba się poświęcać dla dobra sprawy. ;p
Aaa jutro lece na tę Betę i jak wyjdzie pozytywna to będzie najpiekniejszy prezent urodzinowyAgnieszka93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie chorowałam ale niestety szczepiona w dzieciństwie tez nie byłam i przeciwciała ujemne. Teraz podobno trzeba robić jesli sie chorowało lub było szczepionym wcześniej niż 10 lat temu. Tylko wkurzam sie ze pierwsza ginekolog mi o tym nie powiedziała jak jej powiedziałam ze za jakis czas sie będziemy starać bo juz bym to miała dawno z głowy. A tak to trzeba przerwać starania na miesiąc
Kuchcinka a ten concieve plus kupiłaś zwykły w tubce czy te kapsułki jednorazowe z dozownikiem? Bo czytałam ze te drugie podobno moga bardzo pomoc plemnikom wlasnie, bo sie je aplikuje bezpośrednio do szyjki i pomagają sie in dostać gdzie trzeba
O nogach w gorze słyszałam i o pozycji od tył tez, ale ile w tym prawdy nie wiadomo jak powiem koleżankom z dziećmi ile sie starałam jak juz mi sie uda to pewnie bedą sie śmiały jakiego życie złośliwe, bo wszystkie trzy wpadki zaliczyły...Aniołek 29.12.16
-
A propo badań na ospę i różyczkę to pierwsze słyszę, a przez ostatnie 2/3 wizyty jak byłam u lekarki marudząc o ciąży, to nawet się nie zająknęła w tym temacie. Zresztą wcześniej chodziłam do innej i też jej mówiłam ze po ślubie będę się starać i też nic nie wspomniała... I bądź tu mądry...
-
Komcia wlasnie szkoda ze za bardzo o tym nie mówią bo jak sie poczyta jakie jest zagrożenie jak sie zachoruje na któraś z tych chorób w ciąży to sie mozna przerazić... Ja wlasnie nie byłam zadowolona z tek poprzedniej ginekolog i znalazłam na dobry lekarz taka która miała najlepsze opinie we Wrocławiu. Poszłam do niej i różnica ogromna, poradziła te przeciwciała zrobic i całe szczęście, kwas foliowy tez podobno jeden drugiemu nierówny i mi kazała brać w tej aktywnej formie bo lepiej przyswajalny. Dużo wytłumaczyła, świetne podejscie do pacjenta, generalnie niebo a ziemia do tej poprzedniej.Aniołek 29.12.16
-
Lili fakt, ja tez biorę acti-folin po zaleceniu lekarki, podobno bardzo duzo kobiet nie przyswaja normalnego kwasu foliowego i nawet o tym nie wie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgnieszka93 wrote:Oj nie wiem czy wytrzymam a zresztą moj juz mnie tam siłą zaci,ągnie jutro bo też sie nie moze doczekac Mam nadzieje ze się nie rozczaruje.....
-
nick nieaktualny
-
Kuchcika ja tez acti folin wlasnie, jak ma sie lepiej przyswajać to czemu nie
A teraz jeszcze chyba mojemu kupie ten fertil Man, ja biorę kwas foliowy, lek na tsh za wysokie plus ta różyczkę teraz to on tez niech sie przygotuje troche
A czy któraś z was ma moze spora różnice wieku w związku?Aniołek 29.12.16
-
Zgadzam sie z Toba Martynka ze zwłaszcza na początku starań warto pójść na żywioł i po prostu kochać sie codziennie jesli ma sie ochotę. Ja zwłaszcza podczas dni płodnych mam taka ochotę ze nie zamierzam sobie odmawiać Hihi
Ale moze jak ktoś tak robi a mu przez dłuższy czas nie wychodzi to warto spróbować inaczej.Aniołek 29.12.16
-
nick nieaktualny
-
Kuchcinka zobacz sobie na strone przedciaza.pl, ja tam wlasnie zamawiam fertil Man, ten żel concieve plus i nad maca tez sie zadtanawialam. O niej słyszałam mnóstwo dobrego nie tylko odnośnie płodności ale ogólne jako jedno z "super food" które sa super dla organizmu. Wiec na pewno nie zaszkodzi, a ja jestem zdecydowanie zwolenniczka takich naturalnych metod
Wojcinka lubi tę wiadomość
Aniołek 29.12.16
-
Rany Boskie, to my wszystko zrobilismy nie tak!
Seks w szczesliwym cyklu byl tylko 2 razy, nie bylo nog w gorze ani pozycji od tylu. Do tego zel, ktory jak czytam ma niekorzystny wplyw na plemniki..
Mysle wiec, ze kluczowa sprawa jest wstrzelic sie w owulacje. Nie ma potrzeby stosunku co dzien bo w plodnym sluzie plemniki przetrwaja te 3 dni, no chyba, ze macie ochote za co podziwiam Dla mnie seks nawet co 3dni to stanowczo za duzo! Musze porzadnie zglodniecWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 07:17
caroline29 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Tusia masz racje zglos się do lekarza i powtórz badania jak się uda to NFz zawsze pare gr zostanie w portfelu.
Ania jak u ciebie? Zgoda juz?
Kordonek masz racje najważniejsze aby się wstrzelić w owulacje i jak jest wszystko dobrze to się uda choc by i za pierwszym razem nóg w górze nie trzymalas hehe ja tez nie unoszę ich do góryStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość