Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:06
Zuza33 lubi tę wiadomość
-
AJ ja zwiększam prg to miewam gluty w pierwszych chwilach jego zapodania - moze w naturze też to tak działa? na naturze nie znam się, co prawda bo to, co naturalne to występuje akurat przeciwko mnie ale w sprawie prg - byłabym za. Zwłaszcza, ze Martynka nie pisze o żadnych kolorach, odbarwieniach. Tylko o ilości tego co z niej wylatuje.według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Kuchcinka wrote:Tasza głupia prośba z mojej storny, ale jak będziesz sie lepiej czuła i będziesz miała chwilkę i ochotę to wygooglujesz cos na temat tego jak wysokie AMH moze informować o złej jakości komórek jajowych? Kurde ja szukałam i nie moge niczego sensownego znaleźć , a Tobie takie reserch'e zawsze swietnie idą
Mój lekarz powiedział ze AMH 6,2 moze świadczyć o złej jakości jajeczek, PCOS nie mam wiec nie wiem skąd taki wynik i sie teraz martwię
... jeśli sie oczywiście nie czujesz na siłach zeby czegokolwiek szukać to nie ma sprawy
jesteś tutaj po prostu nasza nieoceniona encyklopedia wszelkiej wiedzy
ja mam w rodzinie informatyków ;)znajdę Ci. Nie ma sprawy.
Wojcinka lubi tę wiadomość
według OM
Tasza wrote:to nie mi tak tak dobrze idzie
ja mam w rodzinie informatyków ;)znajdę Ci. Nie ma sprawy.
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Tasza głupia prośba z mojej storny, ale jak będziesz sie lepiej czuła i będziesz miała chwilkę i ochotę to wygooglujesz cos na temat tego jak wysokie AMH moze informować o złej jakości komórek jajowych? Kurde ja szukałam i nie moge niczego sensownego znaleźć , a Tobie takie reserch'e zawsze swietnie idą
Mój lekarz powiedział ze AMH 6,2 moze świadczyć o złej jakości jajeczek, PCOS nie mam wiec nie wiem skąd taki wynik i sie teraz martwię
... jeśli sie oczywiście nie czujesz na siłach zeby czegokolwiek szukać to nie ma sprawy
Kuchcinka pozwoliłam sobie posprawdzać co to może u Ciebie być i narazie znalazłam cuś takiego.
"powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników"
Ale podejrzewam, że lekarz to wykluczył przy monitoringu? -
Poza tym Kuchcinka moja wiedza tak do końca nie pochodzi z polskiej kopalni wiedzy samej w sobie naszych polskich gin. Ja się długo prowadziłam w dwóch gabinetach naraz. W tym u kobiety, która studia medyczne kończyła we Włoszech.Tam jest trochę inne podejście - z tego, co wiem wiele z jej poglądów wyśmiewają lekarze tutaj praktykujący a nie zawsze rację mają.Potrafiła konsultować moje wyniki z włoskimi kolegami i ordynatorami. Za wizytę buliłam od 170zł plus leki. Jej wadą była całkowita awersja do sterydu. I pokładanie całej nadziei w LDN, który okazał się niewystarczający. Dlatego jak już znalazłam lekarza, który przystał na jej profil leczenia i prowadzenia mnie wg jej pomysłu plus dodanie heparyny, acardu 75 i sterydu to zrezygnowałam z tamtych wizyt. Aczkolwiek jej wiedza w niektórych tematach przydała się. Jej konikiem była wiara w skuteczność prg.co u mnie si e sprawdziło. Wyprowadziła mnie też z D3 i b12 (miałam mega niedobór)
według OM
Kuchcinka wrote:Tasza głupia prośba z mojej storny, ale jak będziesz sie lepiej czuła i będziesz miała chwilkę i ochotę to wygooglujesz cos na temat tego jak wysokie AMH moze informować o złej jakości komórek jajowych? Kurde ja szukałam i nie moge niczego sensownego znaleźć , a Tobie takie reserch'e zawsze swietnie idą
Znalazłam na naszym forum temat z AMH laska miała 18,8 !!
"Mój wynik 18,8 czyli jeszcze gorszy od poprzedniczki".Przejrzałam ją i w marcu 2016 urodziła drugie dziecko (prakktycznie jedno po drugim).MyE, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:01
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:No tylko właśnie ja PCOS na pewno nie mam, nigdy nie było takiego podejrzenia i wszytskie inne hormony które przy PCOS sie rozjeżdżają ja tez mam ok, dlatego właśnie martwię sie ta jakością komórek jajowych a nigdy nie moge znaleźć odp
Bo źle szukaszSzukasz tylko złych wieści a spójrz co znalazła Effy. Ja też właśnie podczytuje i wysoki poziom może nawet ułatwić zajście w ciąże. Gorzej jeśli jest za niski.
-
nick nieaktualny
-
Jaraj sie jaraj, ale nie odczytuj juz tego testu tylko za 2 dni zrób nowy albo idź na betę
testy odczytuje sie do 5min zgodnie ze zleceniem na opakowaniu
:*
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:02
MyE, Natka2, InBlue, Martka10, Mila123, olciaa, Bluebell1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Znalazłam cos takiego o wysokim AMH
AMH (hormon anty-Mülerowski) to substancja, którą produkują komórki ziarniste, otaczające drobne pęcherzyki zawierające niedojrzałe komórki jajowe. Badania naukowe potwierdzają silną zależność pomiędzy poziomem AMH w organizmie a liczbą pierwotnych pęcherzyków w jajnikach (tzw. rezerwa jajnikowa). Wysoki poziom AMH świadczy o dużej ilości pęcherzyków, niski o małej. Poziom AMH powyżej 3,0 ng/ml może świadczyć o zespole policystycznych jajników (PCOS). Jednak dla potwierdzenia tej diagnozy, niezbędne jest wykonanie dodatkowych badań, przede wszystkim USG jajników oraz badań hormonalnych. Obecnie zespół PCO diagnozuje się u pacjentek, u których występują minimum dwa spośród trzech objawów (są to tzw. kryteria Rotterdamskie rozpoznania zespołu): brak lub rzadko występująca owulacja, co może objawiać się brakiem lub rzadkim miesiączkowaniem (rzadziej niż co 35 dni); podwyższony poziom androgenów bądź skórne objawy androgenizacji (trądzik, nadmierne owłosienie), przy wykluczeniu innych przyczyn nadmiernego wydzielania androgenów; charakterystyczny obraz w badaniu ultrasonograficznym, w którym widoczne są liczne (>12 w polu widzenia) pęcherzyki o średnicy 2 - 9 mm, ułożone obwodowo, pod torebką jajnika. Objętość jajników z PCOS jest zazwyczaj zwiększona (>10 ml); w części centralnej widzimy rozbudowany zrąb. Kryterium rozpoznania jajników policystycznych jest stwierdzenie w USG dopochwowym jednej z dwóch powyższych cech lub obu jednocześnie. Na podstawie poziomu AMH nie można rozpoznać zespołu PCO, można jedynie przewidywać odpowiedź organizmu pacjentki na ewentualną stymulację hormonalną – w przypadku wysokich poziomów ewentualna stymulacja powinna być bardzo ostrożna, ale jednocześnie wysoki poziom AMH jest wyznacznikiem bardzo dobrej rezerwy jajnikowej, rokuje bardzo dobrą odpowiedź na stymulację hormonalną, a co za tym idzie – dużą szansę na ciążę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:ale jednocześnie wysoki poziom AMH jest wyznacznikiem bardzo dobrej rezerwy jajnikowej, rokuje bardzo dobrą odpowiedź na stymulację hormonalną, a co za tym idzie – dużą szansę na ciążę.
Tyle w temacie.
Dziękuję, dowidzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 16:20
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:02