X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:06

Zuza33 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJ ja zwiększam prg to miewam gluty w pierwszych chwilach jego zapodania - moze w naturze też to tak działa? na naturze nie znam się, co prawda bo to, co naturalne to występuje akurat przeciwko mnie ale w sprawie prg - byłabym za. Zwłaszcza, ze Martynka nie pisze o żadnych kolorach, odbarwieniach. Tylko o ilości tego co z niej wylatuje.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Effy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Haaa nieźle! :P
    idziemy w styczniu jak burza. Będzie dobrze. Kuchcninka Ty doobrze wiesz że się uda.
    Przeczytałam super sen :D!! proroczy :P

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Tasza głupia prośba z mojej storny, ale jak będziesz sie lepiej czuła i będziesz miała chwilkę i ochotę to wygooglujesz cos na temat tego jak wysokie AMH moze informować o złej jakości komórek jajowych? Kurde ja szukałam i nie moge niczego sensownego znaleźć , a Tobie takie reserch'e zawsze swietnie idą :) Mój lekarz powiedział ze AMH 6,2 moze świadczyć o złej jakości jajeczek, PCOS nie mam wiec nie wiem skąd taki wynik i sie teraz martwię :/ ... jeśli sie oczywiście nie czujesz na siłach zeby czegokolwiek szukać to nie ma sprawy :) jesteś tutaj po prostu nasza nieoceniona encyklopedia wszelkiej wiedzy :)
    to nie mi tak tak dobrze idzie ;) ja mam w rodzinie informatyków ;)znajdę Ci. Nie ma sprawy.

Wojcinka lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    to nie mi tak tak dobrze idzie ;) ja mam w rodzinie informatyków ;)znajdę Ci. Nie ma sprawy.
    ❤❤❤

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Tasza głupia prośba z mojej storny, ale jak będziesz sie lepiej czuła i będziesz miała chwilkę i ochotę to wygooglujesz cos na temat tego jak wysokie AMH moze informować o złej jakości komórek jajowych? Kurde ja szukałam i nie moge niczego sensownego znaleźć , a Tobie takie reserch'e zawsze swietnie idą :) Mój lekarz powiedział ze AMH 6,2 moze świadczyć o złej jakości jajeczek, PCOS nie mam wiec nie wiem skąd taki wynik i sie teraz martwię :/ ... jeśli sie oczywiście nie czujesz na siłach zeby czegokolwiek szukać to nie ma sprawy :) jesteś tutaj po prostu nasza nieoceniona encyklopedia wszelkiej wiedzy :)

Kuchcinka pozwoliłam sobie posprawdzać co to może u Ciebie być i narazie znalazłam cuś takiego.
    "powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników"
    Ale podejrzewam, że lekarz to wykluczył przy monitoringu?

• Tasza Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym Kuchcinka moja wiedza tak do końca nie pochodzi z polskiej kopalni wiedzy samej w sobie naszych polskich gin. Ja się długo prowadziłam w dwóch gabinetach naraz. W tym u kobiety, która studia medyczne kończyła we Włoszech.Tam jest trochę inne podejście - z tego, co wiem wiele z jej poglądów wyśmiewają lekarze tutaj praktykujący a nie zawsze rację mają.Potrafiła konsultować moje wyniki z włoskimi kolegami i ordynatorami. Za wizytę buliłam od 170zł plus leki. Jej wadą była całkowita awersja do sterydu. I pokładanie całej nadziei w LDN, który okazał się niewystarczający. Dlatego jak już znalazłam lekarza, który przystał na jej profil leczenia i prowadzenia mnie wg jej pomysłu plus dodanie heparyny, acardu 75 i sterydu to zrezygnowałam z tamtych wizyt. Aczkolwiek jej wiedza w niektórych tematach przydała się. Jej konikiem była wiara w skuteczność prg.co u mnie si e sprawdziło. Wyprowadziła mnie też z D3 i b12 (miałam mega niedobór)

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Effy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Kuchcinka mnie nigdy normy nie interesują tylko biorę przykład z życia wzięty.
    Znalazłam na naszym forum temat z AMH laska miała 18,8 !!
    "Mój wynik 18,8 czyli jeszcze gorszy od poprzedniczki".Przejrzałam ją i w marcu 2016 urodziła drugie dziecko (prakktycznie jedno po drugim).

MyE, Wojcinka lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:01

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ze was zarzucam ale tak wyglada test po jakims czasie juz.
    Jaram sie!!!

692f92b7a44d1979med.jpg

Wojcinka, Tusia_87, Natka2, Martka10, InBlue, Tasza, Annie1981, Dombrusia, 19ina90, olciaa lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    No tylko właśnie ja PCOS na pewno nie mam, nigdy nie było takiego podejrzenia i wszytskie inne hormony które przy PCOS sie rozjeżdżają ja tez mam ok, dlatego właśnie martwię sie ta jakością komórek jajowych a nigdy nie moge znaleźć odp :(

Bo źle szukasz :P Szukasz tylko złych wieści a spójrz co znalazła Effy. Ja też właśnie podczytuje i wysoki poziom może nawet ułatwić zajście w ciąże. Gorzej jeśli jest za niski. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 00:41

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Sorry ze was zarzucam ale tak wyglada test po jakims czasie juz.
    Jaram sie!!!

692f92b7a44d1979med.jpg
    Jaraj sie jaraj, ale nie odczytuj juz tego testu tylko za 2 dni zrób nowy albo idź na betę :) testy odczytuje sie do 5min zgodnie ze zleceniem na opakowaniu :) :*

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka ja cos czytalam gdzies o tym AMH i wlasnie wszedzie tylko znajdowalam informacje o tym, ze za niski to problem, ale wlasciwie niczego konkretnego jezeli masz wyzszy.

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:02

MyE, Natka2, InBlue, Martka10, Mila123, olciaa, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakaś dziewczyna wytrzasnęła w jakiś magiczny sposób inne normy co do AMH.

18-25 lat 0,96-13,34
    26-30 lat 0,17-7,37
    31-35 lat 0,07-7,35
    36-40 lat 0,03-7,15
    41-45 lat 0,00-3,27
    >46 lat 0,00-1,15

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam cos takiego o wysokim AMH
    AMH (hormon anty-Mülerowski) to substancja, którą produkują komórki ziarniste, otaczające drobne pęcherzyki zawierające niedojrzałe komórki jajowe. Badania naukowe potwierdzają silną zależność pomiędzy poziomem AMH w organizmie a liczbą pierwotnych pęcherzyków w jajnikach (tzw. rezerwa jajnikowa). Wysoki poziom AMH świadczy o dużej ilości pęcherzyków, niski o małej. Poziom AMH powyżej 3,0 ng/ml może świadczyć o zespole policystycznych jajników (PCOS). Jednak dla potwierdzenia tej diagnozy, niezbędne jest wykonanie dodatkowych badań, przede wszystkim USG jajników oraz badań hormonalnych. Obecnie zespół PCO diagnozuje się u pacjentek, u których występują minimum dwa spośród trzech objawów (są to tzw. kryteria Rotterdamskie rozpoznania zespołu): brak lub rzadko występująca owulacja, co może objawiać się brakiem lub rzadkim miesiączkowaniem (rzadziej niż co 35 dni); podwyższony poziom androgenów bądź skórne objawy androgenizacji (trądzik, nadmierne owłosienie), przy wykluczeniu innych przyczyn nadmiernego wydzielania androgenów; charakterystyczny obraz w badaniu ultrasonograficznym, w którym widoczne są liczne (>12 w polu widzenia) pęcherzyki o średnicy 2 - 9 mm, ułożone obwodowo, pod torebką jajnika. Objętość jajników z PCOS jest zazwyczaj zwiększona (>10 ml); w części centralnej widzimy rozbudowany zrąb. Kryterium rozpoznania jajników policystycznych jest stwierdzenie w USG dopochwowym jednej z dwóch powyższych cech lub obu jednocześnie. Na podstawie poziomu AMH nie można rozpoznać zespołu PCO, można jedynie przewidywać odpowiedź organizmu pacjentki na ewentualną stymulację hormonalną – w przypadku wysokich poziomów ewentualna stymulacja powinna być bardzo ostrożna, ale jednocześnie wysoki poziom AMH jest wyznacznikiem bardzo dobrej rezerwy jajnikowej, rokuje bardzo dobrą odpowiedź na stymulację hormonalną, a co za tym idzie – dużą szansę na ciążę.

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok uciekam ;)
    Buziaki i miłego wieczoru :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    ale jednocześnie wysoki poziom AMH jest wyznacznikiem bardzo dobrej rezerwy jajnikowej, rokuje bardzo dobrą odpowiedź na stymulację hormonalną, a co za tym idzie – dużą szansę na ciążę.

Tyle w temacie. ;)
    Dziękuję, dowidzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 16:20

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:02

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ