Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Tasza przecież się wszystko udało i nie ma co lamentować. Już stało się to koniec starań, zaraz rodzisz!
    ja to mam takie hormonalne skoki że w ogóle wszystko jest do dupy. ale chyba tak musi być :)
    nie wiem - zamiast chociaż cieszyć się jakby nie było chwilą obecnż póki nie wiem nic, co by było z wiadomości do dupy to łażę i smęcę. Apetytu tez nie mam w ogóle na tej chemii jaką pompują we mnie. Nic nie tyję. Zatrzymało mi się na 55kg i ani rusz. Zastanawiam się nawet czy aby nie chudnę przypadkiem. Wiecznie mnie mdli - od ciąży, czy od leków - nie wiem.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Effy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka minuta ciszy dla kuli :P
    Była piękna.
    Ty jesteś silna kobitka, choćby skały srały dasz radę i jeszcze pocieszysz każdą z nas. Ktoś ma jakiś plan dla Ciebie i wszystko jest wkalkulowane. Jesteś bardzo dobrym człowiekiem i los Ci to wszystko wynagrodzi.

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie wszystkie szczęśliwe że chyba musimy się umówić na jakieś zbiorowe samobójstwo ;)

Tasza nie łam się a jak Ci źle to zrób se zastrzyk ;)

Czy ktoś mieszka blisko Violi bo ja aktualnie nie mogę bo dziecko chore a koniecznie trzeba nią wstrząsnąć... Ja z nią nie dam rady ;)

Na poprawę humoru powiem wam że napisała do mnie Viola. (w pokoju moja córka która myli V z Y)..
    Telefon zadzwonił a me dziecko czyta, czyta i woła " MAMO JAKIŚ YETI PISZĘ DO CIEBIE " HAHA Viola -Yeti ;)

nick nieaktualny, Wojcinka, Tasza, Mila123, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki a co u Ciebie jak tam życie w stanie błogosławionym Ci idzie od wczoraj? ;)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    35 👩 🧔‍♂️32
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Tasza po to tu jesteśmy zeby zalewała nas swoimi problemami i obawami a nie męża :) mężom trzeba dać spokój bo oni sa SUAAAABI ;) ja tam jestem pewna ze z tyloma lekami i pod taka opieka lekarzy wszystko u Ciebie sie dobrze skończy i za kilka miesięcy urodzisz swojego upragnionego maluszka :) :*
    Jak mówię cokolwiek mężowi to jeszcze potem ja muszę go koniec końców pocieszać, ze będzie ok. Co już w ogóle jest irracjonalne. Siedzi wtedy z oczami jak autobus i mówi, ze chyba weźmie sobie coś na uspokojenie. No fest wsparcie.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Kaaarooolina89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza ja mam często takie myśli jak Ty ale za chwile sobie mysle co ja mogę na to poradzić? Czy bede leżeć i plakac czy śmiać sie i cieszyć nic nie zmienie. Oczywiście to pomaga tylko na chwile ale zawsze cos :-))

Tasza lubi tę wiadomość

Wizyta 19.04.2017r. godz. 10.30
    34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 20:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    Rzeczywiscie przepiekna kula byla... no szkoda
    Ja sie jeszcze tak tylko zastanawiam czy syn ma mnie w szpitalu odwiedzic chcialam aby na spokojnie przywital sie z malym i zeby to bylo porzadnie nagrane a zreszta ciezko mi bedzie sie z nim rozstac jak sie skoncza odwiedziny i jemu napewno tez... chyba spotkamy sie dopiero w domu nie chce zeby mnie widzial podlaczona do kroplowki i placzaca z bolu jak nawet nie bede mogla wstac. Mysle ze to lepsze rozwiazanie bedzie dla nas wszystkich jak myslicie ?
    kochana to zalezy jak przejdziesz cesarke, moim zdaniem nie masz co planowac w przod :) ja po porodzie naturalnym czulam sie super i mnie odwiedzali i teraz tez bede chciala zeby corka przyszla. U kolezanki po cesarce tez bylam i nie byla pod kroplowka i nie plakala z bolu :) mozesz przejdziesz cesarke dobrze i bedziesz jeszcze dzwonila do syna, zeby przyjechal z tatusiem, a jesli nie bedziesz miala sil to po prostu w domu zobaczy malego :)

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakutaliozwalam tabelkę o ciężarną Violę a co! :D jak wy nie chcecie wierzyć s swoje ciaze to ja w nie będę wierzyła za Was :*

Tasza, Kaaarooolina89, Bluebell1984, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

35 👩 🧔‍♂️32
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka93 wrote:
    Ja mieszkam haha :D

To idź Kochana łepetyną tą czarną zatrzepocz bom zwariuje ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Takie wszystkie szczęśliwe że chyba musimy się umówić na jakieś zbiorowe samobójstwo ;)

Tasza nie łam się a jak Ci źle to zrób se zastrzyk ;)

Czy ktoś mieszka blisko Violi bo ja aktualnie nie mogę bo dziecko chore a koniecznie trzeba nią wstrząsnąć... Ja z nią nie dam rady ;)

Na poprawę humoru powiem wam że napisała do mnie Viola. (w pokoju moja córka która myli V z Y)..
    Telefon zadzwonił a me dziecko czyta, czyta i woła " MAMO JAKIŚ YETI PISZĘ DO CIEBIE " HAHA Viola -Yeti ;)
    te zastrz. to same hormony - robią mi zjazd w toalecie, ze szok.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Effy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    nie wiem - zamiast chociaż cieszyć się jakby nie było chwilą obecnż póki nie wiem nic, co by było z wiadomości do dupy to łażę i smęcę. Apetytu tez nie mam w ogóle na tej chemii jaką pompują we mnie. Nic nie tyję. Zatrzymało mi się na 55kg i ani rusz. Zastanawiam się nawet czy aby nie chudnę przypadkiem. Wiecznie mnie mdli - od ciąży, czy od leków - nie wiem.
    mi tak brzuch urósł że naprawdę mam taką bluzę XS dopasowaną na suwak i dziś ją mam i jest cała naciągnięta jakbym kieszenie sobie chusteczami wypchała. Nie wiem czy chcesz tak tyć jak ja :D i być gruba jak bela.

Kaaarooolina89, Tasza lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Zakutaliozwalam tabelkę o ciężarną Violę a co! :D jak wy nie chcecie wierzyć s swoje ciaze to ja w nie będę wierzyła za Was :*

Kuchcinko właśnie dlatego mnie ona denerwuje. Dostałam wiadomość ze zdjęciem podpisaną biel Vizira... Ja dalej widzę kreskę ale kazalam jej rano jeszcze zrobić a ona nic se z tego nie robi ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcece2998ae6.jpg

• Tasza Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaarooolina89 wrote:
    Tasza ja mam często takie myśli jak Ty ale za chwile sobie mysle co ja mogę na to poradzić? Czy bede leżeć i plakac czy śmiać sie i cieszyć nic nie zmienie. Oczywiście to pomaga tylko na chwile ale zawsze cos :-))
    jak normalnie w łazience prysznic zajmuje mi 15 min plus z 15 kolejne reszta (jak się opieprzam) to dziś pół dnia ze wszystkim i jeszcze ogolić nóg nie zdążyłam.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tusia_87 lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    te zastrz. to same hormony - robią mi zjazd w toalecie, ze szok.

Nie płacz ja od lat żadnego zjazdu nie miałam ;)
    Będzie dobrze... Swoje już wycierpiałaś.
    A mąż niech puzzle poukłada na stres najlepsze :)

Tasza lubi tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    mi tak brzuch urósł że naprawdę mam taką bluzę XS dopasowaną na suwak i dziś ją mam i jest cała naciągnięta jakbym kieszenie sobie chusteczami wypchała. Nie wiem czy chcesz tak tyć jak ja :D i być gruba jak bela.
    uspokoiłoby mnie to. Chociaż waga byłaby w normie.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tasza lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:55

35 👩 🧔‍♂️32
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Kuchcinko właśnie dlatego mnie ona denerwuje. Dostałam wiadomość ze zdjęciem podpisaną biel Vizira... Ja dalej widzę kreskę ale kazalam jej rano jeszcze zrobić a ona nic se z tego nie robi ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcece2998ae6.jpg
    gdzie ta biel, ja sie pytam??
    Widzę 2 kreski !!!!

Wojcinka, Tasza lubią tę wiadomość

‹‹ 1504 1505 1506 1507 1508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ