Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluebell1984 wrote:Hej Ina, jak się czujesz
Nikt nie testował, wszyscy zajęci robią dzieci
U ciężarówek badania ok. Viriki poszła ciut za wcześnie na usg i jeszcze nic lekarz nie widział. Ale pójdzie jeszcze raz i juź zobaczy serduszko
Wszyscy dzieci robią a Ty?Bluebell1984 lubi tę wiadomość
27 lat, pierwsza fasolka
Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:55
Bluebell1984 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualnyBluebell1984 wrote:Kochana, ja ważę 57 kg przy 177 cm
więc też chudnąć nie zamierzam (aczkolwiek przy tej diecie wychodzi trochę inaczej, zaczynałam ważąc 61 kg, ale leci sam tłuszcz, bo znowu masa mięśniowa urosła o 1 kg bez żadnych ćwiczeń, a to efekt pożądany
).
Napisalam już wcześniej do Ink@, pozwól, ze wkleję Ci to samo
Z tymi koalicjami mam problem, bo muszę się przestawić na warzywa, a nie mam pomysłówDzisiaj mam w planie zjeść marchewkę i paprykę z hummusem. Możesz zjeść np. jajko, albo je jeszcze czymś nafaszerować (tuńczyk, łosoś wędzony), albo serek wiejski z kiełkami rzodkiewki/ciecierzycy. Nie chodzi o to, żeby mało zjeść, tylko żeby jeść coś, co łatwo się strawi przez noc. Mi poleciła jeszcze sałatki z warzywami (tylko bez sałaty, kapusty czy rukoli), a nawet mięso (jakieś na parze ugotowane).
Odezwij się może do tego znajomego Tusi, bo ja się na tym nie znam aż tak. Moja dietetyczka wdrożyła mi dietę odżywiającą organizm jak jej powiedziałam o braku energii, o problemach z zajściem w ciążę itd. Efekty przerosły moje oczekiwania
No obowiązkowo poproszę go o dietę na przytycie dla kobiety starajacej się o ciążę aktywnej fizycznie no i jak już dietę będę mieć to odstawiam fajki. Teść mnie uraczyl likierkiem 60% Lidzia już ciepła hehehehe . Idę się kąpać gotuje kapustę na łazanki bo jutro będę mieć mojego dzidziusia kochanego więc wolę jemu poświęcić czas niż gotowaćBluebell1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolciaa wrote:Natomiast ja jestem przypadkiem, który ma progesteron prawidłowy (badany w odopowiedniego dniu cyklu) a do owu nie dochodzi. Spotkałam sie z opinia 2roznych ginekologów i oni obaj twierdza ze twierdzenie ze do owulacji doszło na podstawie progesteronu jest błędem.
Polecam, str 25:
http://www.ptmrie.org.pl/pliki/akty-prawne-i-rekomendacje/rekomentacje/algorytmy-w-nieplodnosci-2011-06-06.pdf
"
Regularnie miesiączkująca kobieta w rytmie od 21 do 35 dni z bardzo dużym
prawdopodobieństwem ma cykle jajeczkowe. Obecność cykli jajeczkowych sugerują:
występowanie obfitego, wodnistego śluzu szyjkowego na 16 - 14 dni przed
miesiączką
pobolewania w dole brzucha na 16 – 14 dni przed miesiączką
dwufazowy zapis krzywej podstawowej temperatury ciała.
Dodatkowych informacji dostarcza badanie ultrasonograficzne, w którym stwierdza
się obecność w jajniku rosnącego pęcherzyka i osiągającego wymiary w okresie
okołoowulacyjnym od 16 do 22 mm, oznaczenie stężenia estradiolu w okresie
okołoowulacyjnym (150 – 300 pg/ml), oznaczenie stężenia progesteronu w surowicy
krwi na siedem dni przed spodziewaną miesiączką (powyżej 10 ng/ml).
Zgodnie ze stanowiskiem ESHRE spośród wszystkich badań hormonalnych tylko
oznaczenie progesteronu w środkowej fazie lutealnej wnosi informacje, czy cykl jest
owulacyjny.
Inne badania takie jak: metody wykrywania piku LH, badania śluzu szyjkowego,
pomiary podstawowej temperatury mają małą czułość i specyficzność w wykrywaniu,
czy cykl jest owulacyjny czy nie.
W diagnostyce cyklu rekomendujemy tylko oznaczenie stężenia progesteronu w
środkowej fazie lutealnej jako oznaczenie, które wnosi istotne informacje o tym czy
cykl jest owulacyjny. Pozostałe badania nie są rekomendowane.
"
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kuchcinka wrote:Kochane które macie mdłości w ciazy oto co właśnie napisała MAMA GINEKOLOG :
"Są również naukowe doniesienia, że nasienie – ale tylko ojca dziecka – jest też dobrym remedium na…. Poranne mdłości! Jest to praca naukowa, którą cytują wszyscy moi koledzy z pracy swoim pacjentkom."
Także do dzieła i połykać miłe panie połykać
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:44
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny