Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:30
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:30
Tusia_87, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Mam 24 lata ( za miesiąc )
Staramy się około roku o maleństwo.....i mam mocno nieregularne cykle...
czasami trwa 30 dni a bywało że nawet 40 dni, dlatego próbuje tutaj wykresu, który dopiero zaczęłam wypełniać - może mi pomoże. Biorę oczywiście kwas foliowy.
Bardzo bym chciała w najbliższym czasie już zajść w ciąże, czy macie dziewczyny jakieś wstępne rady?
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:39
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:31
polmi, sheerah24 lubią tę wiadomość
-
Effy wrote:Kuchcinka zaklinasz rzeczywistość wariatka !
ale wchodzę w to
Tuska Ja bym sikneła
A co Ci szkodzi!
Effy lubi tę wiadomość
-
Ina brakuje tylko Twojego terminu
Ps. Jeśli juz podawałaś to nie krzycz na mnie tylko podaj jeszcze raz
-
.
zuzu, Agnieszka93, Zuza33, InBlue, Bluebell1984, Ink@, sheerah24 lubią tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:Pytanie czy robiłaś podstawowe badania - hormony: PRL, TSH, prg, ft3, ft4, LH, FSH , estradiol, testosteron itd
Pytanie czy miałaś robione usg w trakcie cyklu i masz potwierdzone owulacje? Jeśli to wszytsko zbadałaś i wiesz ze jest ok to warto zbadac nasienie partnera, 50% niepowodzen w staraniach leży w czynnikach męskich a nie żeńskich. Nasteonie jeżeli nasienie bedzie ok , hormony ok i owu ok to konieczne bedzie badanie drożności jajowodów HSG. To tyle na początek. Rok starań to wystarczająco długo zeby porządnie zająć sie tematem diagnostyki
Zrobie - następny cykl będę tylko u lekarza ! I przeczytam pierwszą stronkę !
Oby to wszystko podziałałoWojcinka, caroline29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEj dziewczyny dzisiaj koleżanka z pracy zadała mi dyskretne pytanie....
Czy śluz może być czuć .... cebulą?
Ona mówi że tak ma od kilku dni czuję cebulę a ja nie wiem co jej odpowiedzieć.....heh trochę mnie to rozbawiło bo raczej nigdy ma zapach śluzu nie zwracałam uwagi....no ale musi to być mocny zapach skoro jej to tak doskwiera... -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:39
Wojcinka lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
.
Natka2, MyE lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:32
Zuza33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:32
-
Kuchcinka dałaś mi kopa!
Czytam Was cały czas na bieżąco.Przynajmniej bardzo sie staram.Raz jest lepiej, raz gorzej, ale czytam, nadrabiam.
Nie pisze bo...bo mam mega dola. Niby nie myśle o tej ciąży juz tak panicznie, niby odpuściłam, ale ciagle temat mam z tylu głowy. Bardzo serdecznie gratuluje wszystkim które ujrzały dwie krechy! Kate...zazdroszczę i gratuluje. Jesteś dzielna, życzę zdrówka dla maleństwa i szybkiego powrotu do zdrowia.
A co u mnie...nie mierze temperatury, nie badam śluzu, nawet nie wiem kiedy były płodne, kiedy mam mieć kolejny okres. Nie obchodzi mńie to. Mam z mężem gorszy czas. Pokłóciliśmy sie o bzdurę, tak zwana gowno burza No ale nie rozmawiamy ze sobą. Dzisiaj usłyszałam, ze jak nie ziemie pracy to możemy sie rozstać, bo on takiego związku nie chce. I wiecie co? Ma racje! Cholera ma racje!!! Pracuje niby 8 godzin ale w domu nie ma mnie cały dzień. Wychodzę o 10,wracam o 20. Codziennie! Sama mam serdecznie dość. Nie mam czasu na nic. Kompletnie na nic. Rozkręcam powoli swoją firmę, ale nie dość ze idzie mi ze znajoma cieżko to zwyczajnie nie mam kiedy poświecić jej więcej czasu, jestem poirytowana tym wszystkim!
Dzisiaj dodatkowo usłyszałam, od męża, ze zalezy mi tylko na dziecku. Ze jak będę w ciąży osiągnę to czego chce i on mi juz ńie bedzie potrzebny. Nawet nie wiedziałam co mam mu na to odpisać. Zalezy mi na dziecku, jest ono dla mnie ważne, nawet bardzo, ale męża bardzo kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niego
Mam ochotę zamknąć sie w domu, sama i wykrzyczeć, wypłakać. Jest mi tak złe...a jutro znowu musże iść do pracy. Jak mam ja zmienić jak mam taki posrany zawód ze ńigdzie mnie nie przyjmą
Ten rok nie zaczął sie najlepiej!
Trzymajcie sie dziewczyny. !
Postaram sie częściej odzywać.
Buziaki i dobrej nocy -
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:No miał miał, plemniki miał i jej oddał a ona teraz z brzuchem bedzie latała
E chyba nie bo znam ją 4 lata i z tego co wiem to bida aż piszczy i raczej nie targnela by się na macierzyństwo...chociaż ale nie jakoś mi to do niej nie pasuje z resztą nie wiem wiesz kobita po 40stce to chyba wie czego chce no ale uprzedzę ją w razie w ciekawe co powie jutro