Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nana. Gratuluje. Moj T ma urodziny 30 maja
Maj piekny miesiac, tez wtedy mam urodziny i tez wtedy chcialam rodzic, ale nie mam za bardzo wplywu
Kuchcinka. Ja tez mam gorszy cykl i pisalam, ze nawet w plodne mi sie nie chcialo seksic przez dola. Troche chyba zostalam zle zrozumiaja, bo dostawalam rady jak czesto powinnam. A ja po prostu nie mialam ochoty w ogole
Teraz kilka dni do testowania, ale malo sie nastawiam. Slub cale szczescie zajmuje moja glowe.
Bede pisac. Fajnie sie czyta o ciazach i dwoch kreseczkach, ale my musimy dalej sie starac i trzymac sie razem
Ewelinka. Nie zgodze sie, nie kazda dziewczyna chce zajac naturalnie w ciazeMi jest obojetne jak zajde. Czy bedzie to IUI czy in vitro jeden pies. Wazne ze bede w ciazy i ze urodzi sie z tgo dziecko
U mnie jeszcze za wczesnie na takie kroki, ale jak lekarze to zaproponuja to sie tylko uciesze, ze mozna cos przyspieszyc
Ja jestem troche w innej sytuacji, bo mam to wszystko refundowane w UK. Jakbym musiala placic to pewnie nie byloby mi z tym tak latwo.nana266 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Nana. Gratuluje. Moj T ma urodziny 30 maja
Maj piekny miesiac, tez wtedy mam urodziny i tez wtedy chcialam rodzic, ale nie mam za bardzo wplywu
Kuchcinka. Ja tez mam gorszy cykl i pisalam, ze nawet w plodne mi sie nie chcialo seksic przez dola. Troche chyba zostalam zle zrozumiaja, bo dostawalam rady jak czesto powinnam. A ja po prostu nie mialam ochoty w ogole
Teraz kilka dni do testowania, ale malo sie nastawiam. Slub cale szczescie zajmuje moja glowe.
Bede pisac. Fajnie sie czyta o ciazach i dwoch kreseczkach, ale my musimy dalej sie starac i trzymac sie razem
Ewelinka. Nie zgodze sie, nie kazda dziewczyna chce zajac naturalnie w ciazeMi jest obojetne jak zajde. Czy bedzie to IUI czy in vitro jeden pies. Wazne ze bede w ciazy i ze urodzi sie z tgo dziecko
U mnie jeszcze za wczesnie na takie kroki, ale jak lekarze to zaproponuja to sie tylko uciesze, ze mozna cos przyspieszyc
Ja jestem troche w innej sytuacji, bo mam to wszystko refundowane w UK. Jakbym musiala placic to pewnie nie byloby mi z tym tak latwo.ale dobrze ze to sprostowalas.
-
nick nieaktualny
-
Tusia_87 wrote:A ja wiem mniej więcej o co Wam chodzi ale nie mam weny na czytanie waszych esejów dziś moim zdaniem dopadła was jakaś zimowa handra i tyle.
Ja akurat chyba jestem niepoprawna optymistka
Wiadomo zdarza sie czasami jeden gorszy dzień w cyklu a tak jest git czego i Wam mocno życzę wyjdzcie dziś na dwór na spacer ładne słoneczko
Bardzo mi przykro że nie chcesz czytać esejów naszych
A jeśli o Ciebie chodzi to po pierwsze masz to wszystko o czym pisała Viola no i najważniejsze... Ty co miesiąc masz dwie kreski na teścieWojcinka lubi tę wiadomość
-
MyE wrote:A co do pomysłów to tu raczej działa ich podejście to różnych spraw i wyobraźnia
No skoro latem podlewamy roślinki, żeby rosły. Skoro sadzimy nasionka i chodujemy z nich warzywa to dlaczego miałoby się jej nie udać?
Haha dobre
Moja wczoraj kłóciła się z mężem i mówi do niego ze jest petonofilem (czyt. Pedofil)
U nas to zasługa ulubionych programów ( ukryta prawda, trudne sprawy, sędzia Anna Wesołowska itp. Itd)MyE, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
caroline29 wrote:Witaj polmi ! Idź koniecznie do gin i zacznij o wyregulowania cykli
+ nasze witaminki i na pewno się uda
Strasznie ciężko znaleźć dobrego i fajnego ginekologa który nie będzie gadał głupot (jak np. leżeć po stosunku około 3h i się nie ruszać), może jest któraś z Was z okolić trójmiasta (lepiej Gdynia) i zna dobrego lekarza, godnego polecenia?
Myśle że to ważne -
polmi wrote:Strasznie ciężko znaleźć dobrego i fajnego ginekologa który nie będzie gadał głupot (jak np. leżeć po stosunku około 3h i się nie ruszać), może jest któraś z Was z okolić trójmiasta (lepiej Gdynia) i zna dobrego lekarza, godnego polecenia?
Myśle że to ważne
Z tymi lekarzami to ciezko naprawde ja mam takiego typowo od nieplodnosci i niby jest ok ale kazdy lekarz ma chyba swoje teorie ja z gdanska i lecze sie u dr zielinskiego dobry lekarz opinie ma dobre ale tez ma rozne teorie wiec czy on taki dobry zobaczymy ogolnie zadowolona jestempolmi lubi tę wiadomość
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI- -
nick nieaktualnyTusia szukałam na necie o tych twoich pozytywnych testach i znalazłam coś takiego.
Gdzie szukać przyczyny tego, że - mimo pozytywnego wyniku testu ciążowego - lekarz lub badanie krwi wyklucza zapłodnienie?
zbyt wczesne wykonanie testu - test wykonany zaraz po owulacji może dać wynik pozytywny mimo braku ciąży z powodu obecności hormonu podobnego do hCG;
przyjmowanie przez kobietę leków:
o przeciwpsychotycznych,
o psychotropowych,
o przeciwhistaminowych (w szczególności leków zawierających chloropromazynę, fenotiazynę oraz prometazynę);
o silnych preparatów przeciwbólowych, np. metadonu;
o preparatów poprawiających płodność, które zawierają w składzie gonadotropinę kosmówkową;
o zastrzyków hormonalnych po zapłodnieniu in vitro - zawarte w nich hormony są podobne do hCG;
problemy zdrowotne kobiety:
o choroba tarczycy,
o choroba nerek,
o białkomocz,
o torbiele na jajnikach,
o nowotwory - np. jajnika, jelita, trzustki, wątroby, żołądka;
pozostałe fragmenty łożyska z poprzedniej ciąży;
wejście w okres okołomenopauzalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:01
-
nick nieaktualnyMyE wrote:O matko! Dzieci to mają genialne pomysły na życie.
Rano poszłam zmienić podpaskę a na to wszystko wpadła bez ostrzeżenia młoda.
-Mamuć kreffff Ci leci. Umierasz?
-To nic takiego kochanie. To okres i każda kobieta tak ma.
-ochyyyyydaaaa.
Przed chwilą wzięła swoją konewkę, nalała wody i leje sobie po spodniach.
Pytam ją czy oszalała i co robi. A ta patrzy na mnie zdziwiona i z najbardziej poważną miną jaką może mieć dziecko odpowiada.
-Podlewam.
I twardo leje dalej tą wodę.
-Po co? - Pytam.
-Muszę sobie wychodować siusiaka zanim przyjdzie okres.
Kuźwa. Moje dziecko choduje sobie ptaszka a ja siedzę i się śmieje. Okropna ze mnie matka.
Siedzę i ryczę ze śmiechuMyE lubi tę wiadomość