X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    MyE ale dzieci maja pomysły, ale skąd to biorą chyba z bajek? Ile córcia ma lat, przypomnij po skleroza, no wiesz starość hehe

Trzy i pół roku. :)

• kania901 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:06

• kania901 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana. Gratuluje. Moj T ma urodziny 30 maja :) Maj piekny miesiac, tez wtedy mam urodziny i tez wtedy chcialam rodzic, ale nie mam za bardzo wplywu ;)

Kuchcinka. Ja tez mam gorszy cykl i pisalam, ze nawet w plodne mi sie nie chcialo seksic przez dola. Troche chyba zostalam zle zrozumiaja, bo dostawalam rady jak czesto powinnam. A ja po prostu nie mialam ochoty w ogole ;)
    Teraz kilka dni do testowania, ale malo sie nastawiam. Slub cale szczescie zajmuje moja glowe.
    Bede pisac. Fajnie sie czyta o ciazach i dwoch kreseczkach, ale my musimy dalej sie starac i trzymac sie razem :)

Ewelinka. Nie zgodze sie, nie kazda dziewczyna chce zajac naturalnie w ciaze ;) Mi jest obojetne jak zajde. Czy bedzie to IUI czy in vitro jeden pies. Wazne ze bede w ciazy i ze urodzi sie z tgo dziecko :)
    U mnie jeszcze za wczesnie na takie kroki, ale jak lekarze to zaproponuja to sie tylko uciesze, ze mozna cos przyspieszyc :)
    Ja jestem troche w innej sytuacji, bo mam to wszystko refundowane w UK. Jakbym musiala placic to pewnie nie byloby mi z tym tak latwo.

nana266 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Nana. Gratuluje. Moj T ma urodziny 30 maja :) Maj piekny miesiac, tez wtedy mam urodziny i tez wtedy chcialam rodzic, ale nie mam za bardzo wplywu ;)

Kuchcinka. Ja tez mam gorszy cykl i pisalam, ze nawet w plodne mi sie nie chcialo seksic przez dola. Troche chyba zostalam zle zrozumiaja, bo dostawalam rady jak czesto powinnam. A ja po prostu nie mialam ochoty w ogole ;)
    Teraz kilka dni do testowania, ale malo sie nastawiam. Slub cale szczescie zajmuje moja glowe.
    Bede pisac. Fajnie sie czyta o ciazach i dwoch kreseczkach, ale my musimy dalej sie starac i trzymac sie razem :)

Ewelinka. Nie zgodze sie, nie kazda dziewczyna chce zajac naturalnie w ciaze ;) Mi jest obojetne jak zajde. Czy bedzie to IUI czy in vitro jeden pies. Wazne ze bede w ciazy i ze urodzi sie z tgo dziecko :)
    U mnie jeszcze za wczesnie na takie kroki, ale jak lekarze to zaproponuja to sie tylko uciesze, ze mozna cos przyspieszyc :)
    Ja jestem troche w innej sytuacji, bo mam to wszystko refundowane w UK. Jakbym musiala placic to pewnie nie byloby mi z tym tak latwo.
    Annie bo z tego co pamietam to pisalas ze czekasz az test owulacyjny pokaze dwie kreski , a nie ze nie masz ochoty sie starac. Dlatego tak cie zrozumialysmy :) ale dobrze ze to sprostowalas. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pomysłów to tu raczej działa ich podejście to różnych spraw i wyobraźnia :P No skoro latem podlewamy roślinki, żeby rosły. Skoro sadzimy nasionka i chodujemy z nich warzywa to dlaczego miałoby się jej nie udać? ;)

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    A ja wiem mniej więcej o co Wam chodzi ale nie mam weny na czytanie waszych esejów dziś moim zdaniem dopadła was jakaś zimowa handra i tyle.

Ja akurat chyba jestem niepoprawna optymistka :-)

Wiadomo zdarza sie czasami jeden gorszy dzień w cyklu a tak jest git czego i Wam mocno życzę wyjdzcie dziś na dwór na spacer ładne słoneczko :-)

Bardzo mi przykro że nie chcesz czytać esejów naszych ;)

A jeśli o Ciebie chodzi to po pierwsze masz to wszystko o czym pisała Viola no i najważniejsze... Ty co miesiąc masz dwie kreski na teście ;)

Wojcinka lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    A co do pomysłów to tu raczej działa ich podejście to różnych spraw i wyobraźnia :P No skoro latem podlewamy roślinki, żeby rosły. Skoro sadzimy nasionka i chodujemy z nich warzywa to dlaczego miałoby się jej nie udać? ;)

Haha dobre :)

Moja wczoraj kłóciła się z mężem i mówi do niego ze jest petonofilem (czyt. Pedofil) ;)
    U nas to zasługa ulubionych programów ( ukryta prawda, trudne sprawy, sędzia Anna Wesołowska itp. Itd) ;)

MyE, Wojcinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:42

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Haha dobre :)

Moja wczoraj kłóciła się z mężem i mówi do niego ze jest petonofilem (czyt. Pedofil) ;)
    U nas to zasługa ulubionych programów ( ukryta prawda, trudne sprawy, sędzia Anna Wesołowska itp. Itd) ;)
    a po coś ty w labo była???

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    a po coś ty w labo była???

Dary z Czerwonego Krzyża dawali ;).....

Byłam zbadać nieszczęsny progesteron i bilirubine co miesiąc muszę badać :)

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Dary z Czerwonego Krzyża dawali ;).....

Byłam zbadać nieszczęsny progesteron i bilirubine co miesiąc muszę badać :)
    wziełaś wszystkie konserwy???

• polmi Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Witaj polmi ! Idź koniecznie do gin i zacznij o wyregulowania cykli :) + nasze witaminki i na pewno się uda :)

Strasznie ciężko znaleźć dobrego i fajnego ginekologa który nie będzie gadał głupot (jak np. leżeć po stosunku około 3h i się nie ruszać), może jest któraś z Was z okolić trójmiasta (lepiej Gdynia) i zna dobrego lekarza, godnego polecenia?
    Myśle że to ważne :)

Polmi_Jo
    10 cykli już i nic......
    nieregularne :-<
    co to będzie, co to będzie?
    bd958f0f5487fd32eaf3be6877f01536.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto zapoda dobry przepis na barszczyk czerwony, naszla mnie dzis ochota :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    wziełaś wszystkie konserwy???

Konserwy i ryż i mąkę. Chcieli mi też dać mydło ale zaznaczyłam że tylko Dove biorę ale nie mieli ;)

• kania901 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:03

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polmi wrote:
    Strasznie ciężko znaleźć dobrego i fajnego ginekologa który nie będzie gadał głupot (jak np. leżeć po stosunku około 3h i się nie ruszać), może jest któraś z Was z okolić trójmiasta (lepiej Gdynia) i zna dobrego lekarza, godnego polecenia?
    Myśle że to ważne :)

Z tymi lekarzami to ciezko naprawde ja mam takiego typowo od nieplodnosci i niby jest ok ale kazdy lekarz ma chyba swoje teorie ja z gdanska i lecze sie u dr zielinskiego dobry lekarz opinie ma dobre ale tez ma rozne teorie wiec czy on taki dobry zobaczymy ogolnie zadowolona jestem

polmi lubi tę wiadomość

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia szukałam na necie o tych twoich pozytywnych testach i znalazłam coś takiego.

Gdzie szukać przyczyny tego, że - mimo pozytywnego wyniku testu ciążowego - lekarz lub badanie krwi wyklucza zapłodnienie?

zbyt wczesne wykonanie testu - test wykonany zaraz po owulacji może dać wynik pozytywny mimo braku ciąży z powodu obecności hormonu podobnego do hCG;
    przyjmowanie przez kobietę leków:
    o przeciwpsychotycznych,
    o psychotropowych,
    o przeciwhistaminowych (w szczególności leków zawierających chloropromazynę, fenotiazynę oraz prometazynę);
    o silnych preparatów przeciwbólowych, np. metadonu;
    o preparatów poprawiających płodność, które zawierają w składzie gonadotropinę kosmówkową;
    o zastrzyków hormonalnych po zapłodnieniu in vitro - zawarte w nich hormony są podobne do hCG;

problemy zdrowotne kobiety:
    o choroba tarczycy,
    o choroba nerek,
    o białkomocz,
    o torbiele na jajnikach,
    o nowotwory - np. jajnika, jelita, trzustki, wątroby, żołądka;

pozostałe fragmenty łożyska z poprzedniej ciąży;
    wejście w okres okołomenopauzalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    O matko! Dzieci to mają genialne pomysły na życie.
    Rano poszłam zmienić podpaskę a na to wszystko wpadła bez ostrzeżenia młoda.
    -Mamuć kreffff Ci leci. Umierasz?
    -To nic takiego kochanie. To okres i każda kobieta tak ma.
    -ochyyyyydaaaa.

Przed chwilą wzięła swoją konewkę, nalała wody i leje sobie po spodniach.
    Pytam ją czy oszalała i co robi. A ta patrzy na mnie zdziwiona i z najbardziej poważną miną jaką może mieć dziecko odpowiada.
    -Podlewam.
    I twardo leje dalej tą wodę.
    -Po co? - Pytam.
    -Muszę sobie wychodować siusiaka zanim przyjdzie okres.

Kuźwa. Moje dziecko choduje sobie ptaszka a ja siedzę i się śmieje. Okropna ze mnie matka. :P

Siedzę i ryczę ze śmiechu

MyE lubi tę wiadomość

‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ