Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Różowy_Kordonek wrote:nana - bo serduszko widać tylko na USG jak miga na zdjęciu nie zobaczysz Ja ogólnie na USG mało widzę, bo musiałabym się podnieść, za to mój mąż ma idealny punkt widokowy i zawsze później jego o wszystko pytam
A dziewczyny na które USG bralyscie mężów? -
Ja planuje od następnego cyklu... spiąć poślady i głównie z rana (tak jak teraz od 10 dnia cyklu do 18 dnia cyklu co 2 dni
Ja również chwile leże i do mycia.
Przy synu (wiedziałam ze kilka h wcześniej była ovu) to leżałam z nogami w góre z 10 min i udało się
Nana mój pierwsze zobaczył w 32 tyg hahah jakoś się tak złożyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 16:00
-
no moja też obracała, ale jak później robi pomiary i główki i CRL i inne takie to raczej nie da rady co chwilę obracać Ostatnio pokazywała nam właśnie rdzeń kręgowy, żołądek, główkę i tak widziałam trzy po trzy Może jak zacznie mi robić USG przez brzuch to łatwiej będzie mi się ułożyć czy podeprzeć na rękach
Mój mąż był ze mną od pierwszej wizyty i razem zobaczyliśmy serduszko. Był chyba bardziej zafascynowany niż ja, bo szperając po necie wiedziałam czego mniej więcej się spodziewać. Dla niego to było zupełnie niezrozumiałe, ze w tej 3mm kreseczce bije już serduszko I jest ze mną na każdej wizycie. Czasami mu mówię, że może sobie odpuści i pójdzie na następną jak dzidziuś będzie większy ale on nie chce. I praktycznie tym sposobem co 3 tygodnie bierze urlop albo idzie tylko na pół etatu do pracy żeby podreptać ze mną do ginekologa Kocham go za to!Agnieszka93, nana266 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Viola999 wrote:POPRoszę o krótką instrukcję jak się robi test owulacyjnY?
Ja tak jak dziewczyny mówią tylko ze używam pojemnika i maczam (paskowe miałam owu) maczam jak na instrukcji 10 sek potem położyć w poziomie i juz.
Nie zrażaj sie jak ci nie beda wychodzić idealnie jak w instrukcji tzn ze nigdy druga kreska nie bedzie koloru jak testowa. Nie wszystkim wychodzą idealnie a owu jest.
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Dziewczyny a kiedy zobaczyliście serduszko? Nie wiem kiedy sie umawiać na pierwsza wizytęCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Dziewczyny a kiedy zobaczyliście serduszko? Nie wiem kiedy sie umawiać na pierwsza wizytę
Żeby się nie stresować najlepiej około 8 tygodnia
Ja pierwsze USG 10 tydzień potem 13 tydzień
Potem połówkowe w sumie wtedy był maąż ha zapomniałam o nim
I potem w 32 tyg -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:51
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
ja serduszko widziałam na pierwszej wizycie 5t6d ale u mnie owulacja była chyba idealnie w dniu, kiedy się jej spodziewałam, bo często dziewczyny na tym etapie nie widziały jeszcze serduszka. Więc zależy na ile jesteś pewna owulki
KateA - ja się wahałam czy iść z mężem na pierwszą wizytę bo bałam się, że oprócz pęcherzyka jeszcze nic nie będzie widać a on poczuje się w jakiś sposób rozczarowany bo przecież faceci nie buszują po necie i najchętniej to już by o płeć pytali na pierwszym badaniu xD Ale wybijał mi to z głowy. Myślę, że po prostu był ciekawy samego badania jak i fotela ginekologicznego hehehe.. i jak widziałam jak on się cieszy po tym USG Lekarka w zasadzie na pierwszej wizycie bardziej to wszystko tłumaczyła jemu niż mnie cały czas pytała "widzi Pan?". Cieszę się, ze był ze mną, bo dla faceta ciąża a zwłaszcza tak wczesna to często pojęcie abstrakcyjne. Coś gdzieś rośnie, ale to odległy temat Póki brzucha nie ma o dziecku się nie myśli kobietę chociaż mdli, więc nie sposób zapomnieć, że jest w ciąży A kiedy już zobaczył to serduszko we mnie to chyba dotarło do niego "cośmy narobili" I tak jest na każdym badaniu, zwłaszcza na prenatalnych, kobieta nam coś pokazywała, tłumaczyła i czasami zastanawiałam się czy on faktycznie widzi np tą rączkę, ale spoglądałam na niego co jakiś czas i widziałam uśmiech szerszy niż mój własny to wiedziałam, że nie chodzi tam ze mną tylko dla mnie
Także ja polecam zabierać mężów od samego początku! Tak jak pisze KateA na zdjęciu to tylko jakiś przekrój, nie zawsze dobrze uchwycony a ruchomy obraz to zupełnie coś innego
ines - jeśli zależy Ci na becikowym to pamiętaj by pierwsza wizyta odbyła się przed 10tc musisz mieć to później udokumentowaneWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 18:29
Najbliższa wizyta 15.03
-
Lalita, czyli za parę dni @?
Ja już dostaję chyba paranoi powoli, dziś z kolei czuję jeszcze piersi, ciężko mi to opisać Nie swędzą, nie bolą cały czas, ale jakoś dziwnie. NIGDY podczas okresu i owulacji nie bolały mnie piersi, nawet trochę, a teraz jak zdjęłam biustonosz to je cały czas dziwnie czuję Mam nadzieję, że ciało nie płata mi figla...