Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Lili91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anq nie bądź taka skromna, profilowka śliczna :)

Sheerah nie nakręcaj sie bo to zdrowiej ale u mnie tez pare dni po owu juz bolały cycki a zaraz potem zgaga. Takze trzymam kciuki, oby to było to :) moze miałaś owu wcześniej i dlatego juz pierwsze objawy?

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Kochane ja Was niby cay wieczór czytam i w ogóle ale w meidzy czasie pije z mężem winko , jem pyszne tosty (wg Artura robię najlepsze na świecie i serio cos w tym jest ;) ) i ogólnie to mimo ze wszytsko przeczytałam to nie wiele pamiętam :P

Myszeczka rozumiem ze to był test owu - gratuluje i czekam teraz na pozytyw ciążowy :D

A ja sprawdziłam przed chwila szyjkę i jest nisko twarda i zamknięta co mnie troche dziwi bo mam sluz typowo okoloowulacyjny. Z drugiej storny wiem ze do owu jeszcze z 2-3 dni bo dzisiaj pęcherzyk dominujący ma dopiero ok 17 mm wiec sie specjalnie ta szyjka nie martwię :) w sumie to cieszę sie ze nie ma jeszcze owu bo w ogóle nie mam teraz ochoty na bzykanko, a Artur tez jest mega zmęczony i usypia na siedząco :) jutro zaczniemy staranka na dobre ;)
    Poproszę tosta

Wojcinka lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam u nas zawsze z lodzią i jakos ciąża jest.
    Jak ma byc to bedzie a seks ma byc przede wszystkim dobry i ciekawy ;)

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheerah zwykle cale migdaly :-)

Hmm z ta zgaga brzmi obiecujaco, j w ciazy mam zgage wiec to jakis tam objaw jest , wiem ze Cie ta zgaga meczy ale oby zostala z Toba jeszcze przez 9 dlugich miesiecy :-) i ja tez slyszalam ze wiele osob wlasnie ma zgage jako pierwszy objaw, no zobaczymy co tam sie u ciebid wydarzy ale skoro nigdy nie mialas to tylko zaciskam kciuki :-*

sheerah24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    Boszzz obudzil mnie bol glowy o polnocy.. moja mogrena jest bezlitosna.. mam ochote urwac sobie leb :/ boszz..a na 15 do roboty :-( help!
    Ja wybudzam się co godzinę mam gorączkę 38.6 przedtem okropne dreszcze i weź bądź tu mądrym od czego przedtem mi wogole nic nie było chociaż mówiłam do męża że mamy chłodno w domu masakra jakaś no nic próbujemy z nią walczyć innego wyjścia nie ma

Lili91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    ojj Kochana to 3maj sie tam :* ja nadal nie spie, z glowa ciut lepiej.. ale jakos.sen nie przychodzi.. te nocki zawsze rozwalaja mnie :/

Wiem coś o tym i współczuję oby Ci głowa szybko przeszła podobno kawa z cytryną pomaga :-*

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

nick nieaktualny, Paula24 lubią tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • Paula24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja dziś walczę 12 h w pracy więc będę tu do was zaglądać jak się uda,
    U mnie 8 dpo żadnych objawów... Cycki rzeczywiście nie bolą po luteinie po dupku wydam z bólu a tu leciutko boli i to tylko jeden cyc także ten hehe :)
    Co do zgagi to prawda że to pierwszy z objawow ja miałam kilka dni po owu i to taka porządna i okazało się że ciąża także jak najbardziej to dobry znak :)
    Miłego dnia

nick nieaktualny, Wojcinka lubią tę wiadomość

age.png
    I IVF ❄️❄️❌
    II IVF ❄️❌
    III IVF ❄️✔️❄️❌
    IV IVF 💉 marzec ?
    28.06.2022 FET 4BA
    👶4dpt ⏸️ 11.50mlU
    p. 28.39ng
    👶6dpt 45.19mlU p.30.61ng
    👶7dpt 80.08 mlU
    👶8dpt 128.67mlU
    👶10dpt 424.01mlU p. 24.42 ng
    👶13dpt 2550mlU p.31.41ng
    👶15dpt 7519mlU p.43.67ng
    👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
    👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
    👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
    Mamy ❤️
    👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
    30.01.2026 FET4BB 😓 biochem

Syn 11.09.2012 ❤️
    Syn 10.03.2023 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Przeoczylam post Kuchcinki,zanim poszłam spać. Ale dobrze że już sobie przypomnialas o mojej historii.

Dodam tylko tyle że najprawdopodobniej przez ostatnie cykle nie trafialismy tak do konca w te dni. Można powiedzieć że nasze starania zaczynają się w tym cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry. ;)

Powiem wam, że u mnie cykl w tym miesiącu jest tak z dupy, że chyba nic z tego nie będzie...
    8 dzień mam okres co mi się nie zdarzało NIGDY, cycki bolą nadal od poprzedniej owulacji (zaczeły jakieś 8dpo i tak już zostało do teraz O.o), jajniki ciągle pobolewają ale nie jak na okres, zaczęłam nawet znów mierzyć temp i okazuje się, że mierzona książkowo a skacze sobie te 3 dni jak chce.

Zła jestem.
    Prawidłowo za 2 dni powinien się pojawić u mnie śluz płodny, jak co miesiąc a 14 dnia skok temp i owu. A ja dalej męcze okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 08:05

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Ja wybudzam się co godzinę mam gorączkę 38.6 przedtem okropne dreszcze i weź bądź tu mądrym od czego przedtem mi wogole nic nie było chociaż mówiłam do męża że mamy chłodno w domu masakra jakaś no nic próbujemy z nią walczyć innego wyjścia nie ma

Dombrusia ja tak miałam w piątek w nocy potwornie gorąco a rano dreszcze straszne wieczorem miałam 39 stopni a dziś już trochę lepiej 37 jest

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Dzień dobry.
    Przeoczylam post Kuchcinki,zanim poszłam spać. Ale dobrze że już sobie przypomnialas o mojej historii.

Dodam tylko tyle że najprawdopodobniej przez ostatnie cykle nie trafialismy tak do konca w te dni. Można powiedzieć że nasze starania zaczynają się w tym cyklu.
    witaj Marenka ;) mam badzirje ze szybko Wam się uda :)

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Dzień Dobry. ;)

Powiem wam, że u mnie cykl w tym miesiącu jest tak z dupy, że chyba nic z tego nie będzie...
    8 dzień mam okres co mi się nie zdarzało NIGDY, cycki bolą nadal od poprzedniej owulacji (zaczeły jakieś 8dpo i tak już zostało do teraz O.o), jajniki ciągle pobolewają ale nie jak na okres, zaczęłam nawet znów mierzyć temp i okazuje się, że mierzona książkowo a skacze sobie te 3 dni jak chce.

Zła jestem.
    Prawidłowo za 2 dni powinien się pojawić u mnie śluz płodny, jak co miesiąc a 14 dnia skok temp i owu. A ja dalej męcze okres.

A może akurat :) różne historie się słyszało :) A kiedy masz lekarza może warto o to zapytać ?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Dombrusia ja tak miałam w piątek w nocy potwornie gorąco a rano dreszcze straszne wieczorem miałam 39 stopni a dziś już trochę lepiej 37 jest

Ej masakra nie wiem kochana czy to jakiś wirus czy co...zbilam gorączkę ale głowa nadal boli :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    A może akurat :) różne historie się słyszało :) A kiedy masz lekarza może warto o to zapytać ?

Miałam iść 17.01, ale nie wiem czy jest sens. Nie zrobi mi usg jeśli będę nadal krwawić. A jak mam zapłacić 150-200 zł za wizytę by powiedzieć gin, że badania robiłam (zlecone przez doktor Kuchcinkę ;) ) i wszystko ok to jednak szkoda mi kasy i czasu.
    No chyba, że okres się skończy w końcu...

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Miałam iść 17.01, ale nie wiem czy jest sens. Nie zrobi mi usg jeśli będę nadal krwawić. A jak mam zapłacić 150-200 zł za wizytę by powiedzieć gin, że badania robiłam (zlecone przez doktor Kuchcinkę ;) ) i wszystko ok to jednak szkoda mi kasy i czasu.
    No chyba, że okres się skończy w końcu...

Nie no pewnie ze szkodą kasy może już to tego czasu Ci przejdzie okres. A mocno Ci leci bo są jeszcze 2 dni i może się skończy. Może jakaś torbielka była niegrozna i pękła albo po prostu masz dłużej @ podobno raz na jakiś czas jest normalne ale nie wiem poczekajmy do17.01. A swoją drogą lekarze masakrycznie zdzieraja, ja tez we wtorek zapłacę pewnie 150 zł za grzebania mi w pipce i drugie tyle za badanie ba chlamidie czy coś takiego. I tyle kasy za niecałe 10 min wizyty

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE poczekaj do wtorku jak @ sie nie skończy to przelozysz wizyte ale powinni ci porządne usg zrobić bo takie krwawienie i to jeszcze 8 dnia cyklu to naprawde dziwne.
    X
    U nas od rana sypie śnieg , uwielbiam taka pogodę ale przez okno :)
    Miłego dnia :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Ej masakra nie wiem kochana czy to jakiś wirus czy co...zbilam gorączkę ale głowa nadal boli :-(
    Akurat dobrze Cię rozumiem bo mnie jeszcze do teraz boli i wogole czuje się jak zbity pies. Mam nadzieję, ze Tobie szybko przejdzie ja mam jeszcse dwa dni wolne i zamierzam to wylezec

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline z jak Ty się czujesz, jak się śpi w nocy brzuszek już pięknie rośnie :)? Masz przeczucie czy chłopczyk czy dziewczynka ? Ja Ty już w 19 tyś ale zlecialo :)

bfaregz28gz5h2oi.png
    4 cykl z CLO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zdzierają jak nie wiem. Gdyby wiedziała tyle co teraz jako nastolatka to sama bym w cipkach grzebała i kokosy zbjała... :P

Też myślę, że jakaś torbielka była. Lepiej, że sama pękła a nie że znów musiałabym przejść na plastry anty żeby się wchłonęła.
    No nic dziewczynki moje :*
    Idę kawkę robić i modlić się, żeby już mi lecieć przestało. ;)

‹‹ 1703 1704 1705 1706 1707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ