X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala mam 30km, a u mnie labolatorium i wszystkie przychodnie zamknięte dzisiaj. Poczekam do poniedziałku. Dziewczyny ale się denerwuje. Ciągle sprawdzam czy mi nie leci okres...

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    forumkowiczka, jesli sie denerwujesz to wtedy zrobi gdzies w szpitalu tak jak Bluebell mowi, ale jesli dasz rade wytrzymac do poniedzialku to wtedy w poniedzialek bez problemu zrobisz :)

a ja tak czulam ze sie uda, bo tak napisalas ze powinnas dostac, ze jestes zdolowana, ze bylas chora - no to jak juz si eczytalo to juz dalo sie wyczuc ten ciazowy nastroj :P

Kuchcinka lec na dwor, moze zlapiesz jeszcze mocniejszy katar :P tylko sie nie lecz przypadkiem haha :D

Bluebell wysylam gile, lacznie z kaszlem i popuszczaniem moczu, przy okazji pakuje troche kilogramow ciazowych :P

Bluebell1984, Ink@ lubią tę wiadomość

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze mieszkać w dużym mieście ja to sobie betę nawet w Boże Narodzenie wieczorem zrobiłam :P

Wojcinka, Zuza33, Ink@ lubią tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka wrote:
    Do szpitala mam 30km, a u mnie labolatorium i wszystkie przychodnie zamknięte dzisiaj. Poczekam do poniedziałku. Dziewczyny ale się denerwuje. Ciągle sprawdzam czy mi nie leci okres...
    Kochana nic sie nie denerwuj na pewno wszystko jest super i żaden okres nie przyjdzie :)
    A powiedz te kreseczki na teście to bladzioch, średnie, mocne? :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że wytrzymam do poniedziałku. Jutro rano zrobię test, w poniedziałek też przed beta. Ile w ogóle ona KOSZTUJE? Ktoś robił w labolatorium DIAGNOSTYKA? Jaki to mniej więcej koszt ?

Czuję się jakbym śniła...ale cieszę SIĘ!

Bluebell1984, Ink@ lubią tę wiadomość

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 10:00

uwo93e3kugumthmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka - ja się dobrze czuję, tylko mi niedawno wyskoczyły krostki na twarzy i piersi mi urosły, więc musiałam kupić se nowe biustonosze :D czasami mam lekką zgagę, im bliżej kolejnej wizyty, tym bardziej nie mogę się doczekać, zwłaszcza, że na każdej wizycie mam USG i widzę swojego szkrabka jak się zmienia :) Ty też na pewno będziesz niedługo mogła patrzeć na swoją malutką istotkę, która będzie w Tobie, pod Twoim serduszkiem :)
    Forumkowiczka - aaaaa!!! wiedziałam, że któraś niedługo się pochwali II kreseczkami!! zarażaj inne!! :) mi też się udało w cyklu, w którym tylko raz się kochaliśmy

olciaa, Wojcinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi Bluebell ja mdlosci zabardzo nie mialam wiec w pakiecie jednorazowe popuszczenie moczu tylko :P

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednie miesiące kochalismy się na potęgę w dni płodne żeby tylko się w strzelić a teraz na prawdę odpuściłam.
    Ale poleciała rano po t minutach sprawdzić wynik i wołam męża. Mówię że są dwie kreski, chodź zobacz, nie wierzył. Szedł bez przekonania ale z Rogala na twarzy :) popłakal sie

olciaa, Bluebell1984, onaa123, Wojcinka, Marlena24, Ink@, Mila123 lubią tę wiadomość

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Dziewczyny myślicie, że jestem jakaś dziwna?
    Proszę Was o radę.

W grudniu dziewczyna ode mnie z pracy (pracuje w innym oddziale, ja z nią w sumie przepracowałam 1,5 dnia i ze 3 razy widziałam sie z nią na imprezach firmowych) urodziła dziecko. Trzy dziewczyny z pracy zostały zaproszone do niej do domu (by odwiedzić dziecko). No i składka na prezent od wszystkich, nawet tych nie zaproszonych (!) Ja powiedziałam, ze raczej nie będę się składać bo po pierwsze nie zostałam zaproszona, po drugie nie przyjaźnimy się. Na co usłyszałam, że tej dziewczynie będzie bardzo przykro jak nie dostanie prezentu od nas WSZYSTKICH...a na pewno będzie pytać kto się złożył (potraktowałam to jak formę szantażu).
    Myślicie, że powinnam? Dla mnie to przesada, wręcz narzucanie się. Nie chce wyjść na skąpiradło (bo nie jest mi żal wydać tych 30-50zł), tylko zwyczajnie uważam, że jak nie zostałam zaproszona, to nikt nie powinien wymagać bym się dorzucała do prezentu.
    Ja bym chyba nie składała się, kto został zaproszony, owszem

sheerah24 lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:28

Ink@ lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa ja bym się nie składała. To tak jak by ktoś nie zaprosił Cie na urodziny a i tak byś musiała się złożyć na prezent dla niego razem z Tymi co idą :)

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze (nawet) mama ginekolog znowu jest w ciazy?

Bluebell1984, Zuza33, Natka2 lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Kochana nic sie nie denerwuj na pewno wszystko jest super i żaden okres nie przyjdzie :)
    A powiedz te kreseczki na teście to bladzioch, średnie, mocne? :)
    Taki bladzioch to to nie jest. Jest widoczna, średnia, ale nie taka ciemna jak ta pierwsza. Ewidentne druga kreska.

olciaa, Wojcinka, Ink@ lubią tę wiadomość

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:02

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    A wiecie ze (nawet) mama ginekolog znowu jest w ciazy?

A gdzie znalazłaś tę inf? dość regularnie śledzę wpisy i może coś przegapiłam? :)

• Lili91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka gratulacje!!! <3 cudowna wiadomośc :)

Ewelina super ze wszystko poszło dobrze wczoraj, teraz trzymamy kciuki i czekamy niecierpliwie do Twojej bety!

Olcia ja bym zrobiła tak jak Kuchcinka pisała, jesli wszyscy sie składają to tez bym odpuściła i dla świetego spokoju bym dała, ale jesli nie wszyscy sie składają to bym nie dała.

Kuchcinka serio usuwanie ze znajomych? Haha No nie moge :D moze niektórzy tęsknią za podstawówka :P

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcha, generalnie ja uważam, że nie masz obowiązku żeby się składać inikt nie może tego od cieie wymagać. Jednak żeby nie gadaliśmy to bym im te 30 zł dała.

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:02

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi też się wydaje że tutaj nie ma co rozdzielac osób na tę które się lubi a te które się nie lubi. Ja bym dala pieniądze już miała czyste sumienie. Nikt ci nic nie zarzucić, a wiadomo jacy są ludzie.

Beta trzy CYFROWA? Jej jak ja wytrzymam do poniedziałku.

uwo9yx8dxx93zdk2.png
‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ