X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Miałam robione :) koszt 0zl bo NFZ.
    Dostałam skierowanie od gina, na podstawie którego umówiłam sie na badanie w szpitalu. Oczekiwanie na badanie 3 dni.
    Natomiast jak lekarz pracuje w szpitalu to zwykle sam wykonuje takie badanie i nie trzeba sie umawiać :) powie Ci kiedy masz przyjść. Badanie należy wykonać w 1 fazie cyklu, najlepiej tuż po miesiączce.
    Przed badaniem należy miec cytologię zrobiona. Niektórzy wykonują badanie czystości pochwy. Ja taki wymaz miałam pobrany tuż przed Hsg.
    A jeżeli wyjdą jakieś bakterie na wymazie to robią HSG czy nie bardzo? Jak cytologie miałam dwa lata temu to też będą powtarzac ?

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 09:55

uwo93e3kugumthmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Hej Laski!
    Podczytuję Was dzisiaj cały dzień, ale mam jakiś spadek formy psychicznej i nie chciałam smęcić.

Tusia - będzie mi Ciebie tutaj brakowało :( bardzo szkoda, że postanowiłaś odejść.
    Wal śmiało ja rano też tu dziewczynom smecilam ale mi przeszło po paru słowach otuchy więc kochana widzę że nie tylko ja mam dzisiaj spadek formy psychicznej :-*

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

uwo93e3kugumthmw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 11:46

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci...musisz mu na drugi raz chyba przypomnienie w telefonie ustawic. Daj mu teraz wszystko naraz :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell nie patrz na to ze jak do marca nie zajdziesz to w tym roku nie urodzic, tylko spojrz na to tak, ze jak nawet w kwietniu zajdziesz to w tym roku bedziesz w ciazy :-* poznasz plec, poczujesz ruchy itp :-)

Bluebell1984, miziakizia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Nieeee, te smęty to takie z cyklu, że "nie wiadomo nawet od czego zacząć" i "czy ja w ogóle zajdę kiedyś w ciążę" i "jak do marca nie zajdę, to już w tym roku nie urodzę"... Mój kremowy śluz już się dzisiaj skończył, a że zawsze wysycham na parę dni przed @ to wiadomo już co mnie czeka.
    No to u mnie było to samo od samego rana w sumie zaczęło się już wczoraj a mąż tylko zachodzi od tej albo od tamtej a ja mu prosto z mostu nie podchodź bo i tak ci nie dam no to se siadł na dupie...wiem co czujesz bo przechodzę przez to samo....sama nie wiem co ze sobą zrobić serio

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że ja teraz jem dupka co 8 h. I z kolei mój dobrze że mnie pilnuje bo zapewne parę razy bym prsegapila. Przypomnienie jednak dobra rzecz ;)

D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Moim zdaniem cytologia do powtórki.
    Natomiast sa rożne praktyki z tym badaniem czystości ja słyszałam ze czasami lekarz zaleca duzo wcześniej sprawdza wynik ( jak cos wychodzi to przelecza) i dopiero pózniej daje skierowanie na Hsg.

Ja tak nie miałam. Zrobili mi 2 h przed Hsg, wynik odebrałam po tygodniu i było wszystko ok. Natomiast po hsg dostałam zapobiegawczo antybiotyk.
    To w sumie jak wynik byl po dwoch tyg to bezsensu robili, bo juz i tak za pozno :-) chyba lepiej jak kaza najpierw zrobic :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Moim zdaniem cytologia do powtórki.
    Natomiast sa rożne praktyki z tym badaniem czystości ja słyszałam ze czasami lekarz zaleca duzo wcześniej sprawdza wynik ( jak cos wychodzi to przelecza) i dopiero pózniej daje skierowanie na Hsg.

Ja tak nie miałam. Zrobili mi 2 h przed Hsg, wynik odebrałam po tygodniu i było wszystko ok. Natomiast po hsg dostałam zapobiegawczo antybiotyk.
    Aha no mnie i tak będzie trzeba jeszcze raz przebadać bo niestety wyniki czystości mam stare a wyszły drozdzaki miałam antybiotyki ale powtórki badań już nie robiłam i niestety będzie trzeba zrobić powtórzenie ale to już niech ginekolog kombinuje

olciaa lubi tę wiadomość

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

uwo93e3kugumthmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 11:47

Annie1981 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Chyba musimy to przeczekać, bo nie ma innej rady.
    No chyba tak nie ma innego wyjścia.
    Mi już ogólnie lepiej czekam na @ bo czuję że to ten cholerny pms

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Już nie wiem jak Ci napisać więc moją diagnozę zostawię dla siebie a Tobie na dowód wyślę testy sprzed kilku miesięcy :)
    Z tego co pamiętam pisałaś, że Twoja lekarka powiedziała, że testy słabo Ci wychodziły, bo miałaś problem z owulacją. Potem raz pisałaś, ze Ci wychodziły, innym razem, ze kreska jednak była słabsza to ja już się pogubiłam ;)
    Nie ważne, zostawmy ten temat ;)

Marlena24. Lubię Twoją dociekliwość, ale już Ci to pisałam ;)

A ja dziś zajmuję się tematami ślubnymi. Jesteśmy po rozmowie z fotografem i ustaliliśmy m.in. gdzie będzie sesja :)

Marlena24, olciaa lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie a ślub masz w UK czy w Polsce ? ;) Ja już dwa lata po. Ale pamiętam ile stresu jest przy organizacji . Z kolei potem ten dzień zleci jak z bicza strzelił i chciałoby się powtórzyć taka imprezę ;)

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:26

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:26

Marlena24, Ink@, Bluebell1984, Zuza33 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydawało że co roku. A ostatnio w tv akacja była promowania cytologii nawet nie wiem czy nie wczoraj i mówili że raz na 3 lata. Zdziwiłam się ale chyba się pomylili ;)

‹‹ 1819 1820 1821 1822 1823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ