X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na utrzymaniu męża, chociaż nie lubię tego slowa bo to brzydko brzmi.
    Po prostu ja nie pracuję na etat. Pracuję weekendowo bo w tyg ogarniam nasze dzieci i dom. Juz mi sie to bardzo nudzi powiem szczerze i w ub roku poszlam na etat do pracy ale po pol roku nie dalismy rady z logistyka. Dzieci chorowaly, nikogo do pomocy i jak kontrakt wygasł to z powrotem jestem w domu.
    Ja płacę rachunki, gotuje, zakupy robimy razem, piore, nie prasuje ;), ogarniam chate.
    Ale nie narzekam bo w sumie mąż mimo, że pracuje dużo to jak może to pomoże.
    Obecnie przejął ogarnianie kuwety i śmieci i bo mnie odrzuca na te zapachy.
    Dzieci kładziemy spac razem, codziennie im czyta, kąpie itd.

Jedyne co mnie wkurwia to auto. Ja sie nie znam i nie zamierzam poznawac z wymiana jakis filtrów, chujów, mujów i innych a mój mąż jest leniwy w tej kwestii i czasem mysle, ze czeka az ja to załatwie :/ on ma auto służbowe więc mu zwisa..

Ink@ lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:20

Ink@, Wojcinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam

Ink@ lubi tę wiadomość

• Viriki Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konto mamy wspolne i wspolne pieniadze. Ale im dalej w las tym mysle, ze jednak jakas nuta tajemnicy powinna byc i każdy powinien miec swoje.
    Mysle, że jak juz na dobre wrócę do pracy to konto sobie założę.
    U nas każda dodatkowa złotówka ponad program idzie na budowę, więc oszczędności jako takich nie mamy. A budowa to wór bez dna, który też ja ogarniam z racji wolnego czasu. Latam 2-3 razy do Pl po to by przypilnowac prac.
    Teraz mamy przestój bo odkladamy na dach i okna dachowe ale zapewne w kwietniu będziemy to dopinać.

Wojcinka, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ja ani nie sprzątam ani nie gotuje ani nie prasuje haaa :D i nie dlatego że mam dwie lewe ręce tylko po prostu tego nie robię.
    Teraz zacznę gotować bo jestem w domu i mysle ze bedzie mi to sprawiać przyjemność ;)
    Robi zakupy mąż bo nie wyobrazam sobie dźwigać siat przez pół garażu, Oczywiscie drobne zakupy robię albo przez internet, pierze mąż i ja, sprząta i prasuje pani gosposia. Chyba że pojedzie na Ukrainę do rodziny to ja wtedy z wielka przyjemnością posprzątam ale dlatego z przyjemnością, że nie muszę robić tego cały czas. Gotuje mąż bo on jest częściej w domu - pomimo tego, że jest głową rodziny pod względem takim finansowym.
    I ok moze nie każdy chce lub moze miec osoby do pomocy w domu, ale kurde jesli pracujecie nie dajcie sie wrabiać w te wszystkie domowe obowiązki. Facet ma dwie rączki i nóżki też musi robić takie normalne rzeczy! No jakos sobie tego nie wyobrażam po prostu.

stella_88, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jutro jest wielkie testowanie ;)?!

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:56

stella_88, sheerah24, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    Usg prenatalne prawidłowe
    czekamy na wyniki PAPP-A i NIPT 🤞
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i :-)

Ink@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:19

Wojcinka, Ink@, isi_87, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

stella_88, Ewelina2605, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Anette93 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki jak tam u was ? Moja nadzieja chyba powoli umiera co do tego cyklu. Mam takie słabe kilkusekundowe bóle jak podczas miesiączki. Podejrzewam, że to już na dniach. Tylko temp jeszcze nie spada.

7302f22b0d17e8c3c74bf4ba90ca49f6.png

Anette93

2x1nxuuni6okz179.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochane już mój sernik wykończyłam, dałam polewę i niech się studzi :P

Kładę się, zanim jeszcze mąż wróci

Ink@ lubi tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w

stella_88, Ink@ lubią tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ink@, Effy, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 wrote:
    Martynka - bo Ty źle na to patrzysz ;-) osobne konta to nie znaczy że ja mam swoją kasę a ty swoją i każdy robi co chce ;-) przynajmniej u nas tak jest ;-) wiadomo że większe wydatki ze sobą konsultujemy ale nigdy nie mówiłam mężowi ze chce sobie kupię np. Bluzkę. Jestem w sklepie, coś mi się podoba to kupuję i już. Mamy też dane do swoich kont i jak potrzebujemy to robimy sobie sami przelewy. My mamy też trochę inną sytuację bo każde z nas ma więcej niż jedno konto. Ja mam dwa- prywatne i firmowe bo pracy je na etacie i prowadzę własną działalność. A mój mąż trzy lub cztery- nawet nie wiem dokładnie ;-) mamy też dwa oszczędnościowe na które pracujemy wspólnie.
    Generalnie uważam że każdy powinien dostosować sobie sprawy finansowe w rodzinie do swoich potrzeb i upodobań. Mam tak odpowiada i nie ma w związku z tym żadnych niedomówień. A każde z nas ma też swobodę w wydawaniu kasy. Nigdy się sobie nie spowoadalismy z wydawanych pieniędzy na ciuchy, prezenty, zachcianki i tak nam odpowiada. Może to wynika z tego że kasy nam narazie nigdy nie brakowało i nie musieliśmy jej liczyć.
    No tak to też z tego wynika, jesli zarabia sie tyle że nie trzeba liczyć.
    My w dwójkę zarabiamy miesięcznie razem trzydzieści kilka tysięcy (oboje na umowie). Nie mamy zadnych kredytów.
    Ja nie chodzę w jakis luiwitonach i pradach, żyjemy na normalnym poziomie wiec siłą rzeczy tych pieniędzy zostaje co miesiąc bardzo dużo. Bo czy ja pojde cztery razy do kina i wydam dwieście złotych czy 3 i wydam sto pięćdziesiąt to nie ma znaczenia, bo i tak tych pieniędzy zostaje i u nas nie ma tematu kto na co ile wydaje, i tak nie szalejemy :D
    Jak bedzie dziecko i kredyt na dom to moze zaczniemy sie wzajemnie liczyć :D

Wojcinka, stella_88, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Dobra to ja wam troche podam bardziej brutalny przykład bo sadze ze Wam sie kreuje zły obraz tego co mowię wiec moze po tym zrozumiecie skąd mam takie podejście do bycia "na utrzymaniu męża"

Moja mama jest osoba z wyższym wykształceniem po politechnice warszawskiej, tata prawnik po uniwersku (z wykształcenia nie z zawodu) mama urodziła mojego najstarszego brata jak miała 21 i drugiego jak miała 25 lat, mnie jak miała 31. Ilekroć była gotowa zacząć karierę zawodowa to wchodziła z powrotem w pieluchy, do 35 r.ż zajmowała sie tylko domem i dziećmi i w sumie oczywiście tak było najlepiej - 3 dzieci, tata swietnie zarabiał prowadząc swoją firmę no układ idealny. I wszystko było by pięknie gdyby w wieku ok 40 lat nie postanowili sie rozejść. Małżeństwo sie nie układało, nie byli ze sobą szczęśliwi itd. Tata odchodząc oczywiście zostawił mamie mieszanie, zapewnił ze bedzie płacił alimenty itd w zamian za to ze ona nie będę kładła rak na jego firmie. Mama jest normalna i sie zgodziła i rozwód mieli za porozumieniem stron.
    I teraz niby wszytsko ślicznie pięknie - tata płacił po 1,5 tysiąca alimentów na głowę z płaceniem na mamę włącznie czyli mama dostawała na 4 osoby 6000 miesięcznie, tata oczywiście w miedzy czasie opłacał nam wszystkie obozy, wyjazdy, zajęcia dodatkowe itd wiec teoretycznie na wszystko starczało. Ale co z tego jak mama znalazła sie w sytuacji ze miała 40 lat, zero doświadczenia zawodowego, szanse na znalezienie pracy w swoim zawodzie żadne i wizja ze jest na utrzymaniu byłego męża i wieczny strach ze w końcu my dorośniemy i pieniądze przestaną płynąc a ona zostanie z niczym. Po kilku latach bezrobocia mama oczywiście po znajomosci znalazła prace , nienajgorsza ale zdecydowanie pozniej jej kwalifikacji (jest kierownikiem administracji) która ukrywała przed tata przez kilka lat w obawie ze jak on sie dowie ze ona pracuje to odetnie jej alimenty które nadal na nią płaci mimo ze na dzieci juz jej nie daje.
    Od kiedy moi bracia sie wyprowadzili tata "podniósł" mamie alimenty na Nią, wiadomo czasu sie zmieniają 1500 tysiąca przestało wystarczać i dostaje od neigo 3500 miesięcznie na siebie. No niby fajnie nie? Do tego zarabia sama ok 2500 w szkole baletowej i żyć nie umierać. Ale zaufajcie mi, dla neij świadomość ze jest do końca życia zależna od mojego taty, ze żyje w leku ze w każdej chwili moze sie mu odwiedzieć (to sie oczywiście nie stanie, bo tata taki nie jest ale ona i tak sie boi) jest straszne.
    Tata oczywiście juz od kilku lat wie ze mama pracuje i alimentów jej nie zmniejszył, słusznie uważa ze te pieniądze jej sie należą bo zdaje sobie sprawę ze to ze on mogl rozwijać firmę i sie tak wzbogacić stało sie mozliwe tylko dlatego ze ona posiewecila sie w całości dla domu i dzieci.

Mama zawsze mi powtarzała - nigdy nie dopuść żebyś była w 100% zależna od męża, zawsze musisz mieć swoje pieniądze w razie czego. I na prawdę żyłam w tym domu, widziałam ten strach i nikomu tego nie życzę. Mama teraz jest szczęśliwym człowiekiem ale na prawdę lata bezrobocia na utrzymaniu byłego mąż to był dla neij koszmar i nikomu tego nie życzę, a życie moze sie rożnie potoczyć...
    No ja sie zgadzam absolutnie. I nigdy bym nie zdecydowała na niepracowanie.
    Tylko rozumiem też kobiety, które zostają w domu i sie jednak temu wszystkiemu poświęcają.
    Tylko pozniej właśnie są w czarnej dupie :D

Ink@ lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Konto mamy wspolne i wspolne pieniadze. Ale im dalej w las tym mysle, ze jednak jakas nuta tajemnicy powinna byc i każdy powinien miec swoje.
    Mysle, że jak juz na dobre wrócę do pracy to konto sobie założę.
    U nas każda dodatkowa złotówka ponad program idzie na budowę, więc oszczędności jako takich nie mamy. A budowa to wór bez dna, który też ja ogarniam z racji wolnego czasu. Latam 2-3 razy do Pl po to by przypilnowac prac.
    Teraz mamy przestój bo odkladamy na dach i okna dachowe ale zapewne w kwietniu będziemy to dopinać.
    Fajnie przynajmniej będą efekty tej ciężkiej pracy w postaci domu a nie przebimbanie na niewiadomo co.

Wojcinka lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    oj nie wiem nie wiem.. mam ochote przespac jutrzejszy dzien :-P
    Na która budzik nastawić :D?

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ink@, Effy, Zuza33, Wiktoria_20, Dombrusia, Bluebell1984, Mila123 lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
‹‹ 1933 1934 1935 1936 1937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ