X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w lab powiedzieli 3 dni i pojemnik na mocz zawinąć w ubranie lub w coś ciepłego i włożyć najlepiej pod ciuchy blisko ciała dzwoniłam do innego lab niestety droga się wydłuży jakieś 6 minut drogi ale to nic i tak zdążę powiedziałam Pani w lab że o 7 wpadam z ważnym materiałem genetycznym i ma czekać tą się zaczęła śmiać i mówi że będzie czekać :-)

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:53

Ink@ lubi tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • KateA92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:54

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Ale do czerwca kochana daleko no ale jeżeli to daleka podróż to masz racje lepiej dmuchać na zimne trzymaj się :-*

dlatego jeśli miałoby się udać to wolałabym żeby udało się trochę później, z wielu względów (ale i tak moje preferencje nie mają na to wpływu :) )

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam też zalecali 3-4 dniową abstynencję przed badaniem nasienia
    na badanie szliśmy do kliniki

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:24

uwo93e3kugumthmw.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    A! Sluchajcie, jak mam upiec drozdzowke w piekarniku ktory za szybko piecze? Bo jest za maly i za szybko temperature lapie i mi wtedy pali z gory i z dolu, to np mam dac nizsza temp czy np raz z dolu raz z gory wlaczac grzanie?

Ja bym dała niższą temp ale na początku normalną.
    Siostra ma też taki piekarnik. Jak im jablecznik upieklam to później tylko jabłka łyżką można było wybierać ;)
    Ale drugim razem zrobiłam tak jak Ci piszę i było ok.
    W sumie jak będziesz pilnowała to możesz też zmieniać raz dół raz górę i będziesz widziała czy dobre już jest ;)

Natka2 lubi tę wiadomość

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Powiedzieli, że min. 2 max 7. Nie za bardzo mogę w naszej sytuacji zrobić dłuższą przerwę niż 2 dni, bo mam dni płodne teraz zaraz.
    Nie wiem kurde, denerwuję się już tym wszystkim :(
    nie lepiej zrobić po płodnych w takim razie?

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Zapisałam go na ten piątek, na 12 na badanie nasienia. Zgodził się isc sam (bo ja będę w pracy) :)
    Pani mówiła, że w pojemnik na mocz można. Będzie wiózł z domu.

... tylko teraz się zastanawiam, bo 2 dni przed badaniem nie może współżyć. A w piątek wypada moj 14 dc. Czyli mozemy przegapić owulację przez to :( muszę chyba przeprosić się z termometrem na ten czas.

A nie możesz go przepisać na poniedziałek co byście wybzykali co swoje? ;)

Ink@ lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateA92 wrote:
    Zuza dzięki wielkie ! :) to miło, że zapytałaś o Fabianka :) tak też zrobię, nie będę nic już czytać i nie będę się nakręcac :) teraz tak na chłodno myślę, że wydaje mi się że jeśli miałby jakieś napięcie mięśniowe to raczej by go tak wykrzywialo cały czas i by np cały czas miał rączkę czy nozke z tej lewej strony napięta a on jednak potrafi się rozluźnic

Kochana nie ma sprawy. U córki w ośrodku same encyklopedie chodzą, zawsze pomogą ;)

Możesz sama sprawdzić. Niemowlaki te które mają napięcie mięśniowe lub wiotkie mięśnie najlepiej sprawdzić jak śpią bo wtedy nie bronią się przed każdym dotykiem.
    Fabianek usnie głębokim snem to możesz wtedy podnosić po kolei ręce, nogi lub całego. Jak będzie się ciało mocno spinało ale tylko z jednej strony to wtedy może być coś na rzeczy.Bo ogólnie jak będzie się cały spinał to normalne :)

U nas córka miała obniżone napięcie to musieliśmy ją w koce zawijać bo ciężko było ją wziąść na ręce bo takie wiotkie ciało miała ;)

Jak by cie coś niepokoilo to pisz. <3

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam u Gastrologa. Uwielbiam państwowe kolejki.Dzien jest wtedy taki piękny. Nie ogarniasz domu w dwie godziny tylko pół. Obiad robisz w godzinę a nie w dwie. Ogólnie masz czas na przemyślenia u w poczekalni. Super naprawdę polecam ;)Miałam na 9.40 a weszłam dwie godziny później. :-P

Ink@, sheerah24 lubią tę wiadomość

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zuza33, sheerah24, olciaa lubią tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Nie mogę właśnie, bo ten tydzień jeszcze jest w domu. Ale będę sprawdzać owulację wszystkimi możliwymi sposobami, jeśli wypadnie w czasie wstrzemięźliwości, to odwołam badanie i będę dziecko robić zamiast ;)
    Pamiętaj plemniki przeżyją nawet 5 dni jeśli są silne !!! Także spoko luz ;-)

Bluebell1984, olciaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    A ja dziś byłam u Gastrologa. Uwielbiam państwowe kolejki.Dzien jest wtedy taki piękny. Nie ogarniasz domu w dwie godziny tylko pół. Obiad robisz w godzinę a nie w dwie. Ogólnie masz czas na przemyślenia u w poczekalni. Super naprawdę polecam ;)Miałam na 9.40 a weszłam dwie godziny później. :-P
    Miałaś gastroskopie? Czy tak ogólnie byłaś ? To prawda panstwowka to hujnia straszna

• Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

uwo93e3kugumthmw.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Miałaś gastroskopie? Czy tak ogólnie byłaś ? To prawda panstwowka to hujnia straszna

A miałam miałam kilka miesięcy temu gastroskopie, kolanoskopie ;)
    A dziś byłam po leki :)

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell płodne ważniejsze :P Plemniczki zdąży jeszcze zbadać :-)
    Inka widzę, że masz wizytę 15.02 :) ciesze się i się doczekać nie mogę :-)
    a a ina ma jutro drugą :-) ale Wam dziewczyny zazdroszczę :)
    Mój piekarnik też jest jakiś dziwny zawsze jak nastawiam np. na 150 stopni to grzeje tak jak na 180 i wiecie jak to się kończy :P

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    W przychodniach powinno byc Wifi darmowe to jeszcze bys rachunki poplacila :P
    Współczuję, ale dobrze ze juz po.
    Wszystko okej z żołądkiem?
    I jak tam Twój mąż, ogarnął się?

Tak ok. Ja mam problem z bilirubiną. Jest ciągle powyżej normy i nie wiadomo dlaczego. Ale ogólnie lubię chodzić do Pana doktora mojego ( 39 lat może, przystojny, miły, gadatliwy ;))

Mój mąż Kochana to będzie ogarnięty chyba na emeryturze i to nie daje ręki za niego uciąć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    A miałam miałam kilka miesięcy temu gastroskopie, kolanoskopie ;)
    A dziś byłam po leki :)
    Miałaś narkoze czy lecialas na żywioł?:-D
    Pierdolę nie robię już nic w domu znowu coś złapałam bo mam ciekły katar woda z nosa i głowa zaczyna boleć...pięknie po prostu

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce mi się masakrycznie iść do pracy jestem bez życia ej...no szok po prostu ja sobie nie wyobrażam jutro tak wcześnie wstać no nie wiem....nic idę się powoli pakować do pracy ja pierdziele ale słaby dzień po prostu masakra...może szybko minie oby....

‹‹ 1966 1967 1968 1969 1970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ