X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)

U mnie dziś przyszła @...
    Od dwóch cykli boli mnie brzuch na maxa a miesiaczka od początku jak by kończyć się miała.
    Jutro wezmę pierwszą tabletkę CLO i mam nadzieję na jakąś ciążę w niedługim czasie. Mój zegar tyka... Do końca roku się nie uda to kupię se rybki ;)

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inak@ powodzenia u Lekarza <3 <3 <3

Ink@ lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka. Trzymam kciuki za serduszko :)

Ink@ lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inak powodzonka u lekarza daj nam koniecznie znac ;)
    Kuchcinka Ty to podroznik jestes fajnie ze praca idzie po Twojej mysli :)
    Zuza teraz po clo zobaczysz raz dwa zaskoczyc z fasolka :)

Ink@ lubi tę wiadomość

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Kuchcinka kiedy zaczynasz prace tzn kiedy podpisujesz umowe?
    gdybys teraz zaszla w ciaze to bys dostala np macierzynski? Czy jeszcze tam nie pracujesz?

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :*
    Chciałam tylko napisać ze jestem zła.. Temperatura mi dziś rano spadła - w necie pisza ze dobrze sie kochać przed owu z,rana w dniu spadku, a maz dopiero będzie koło 23 w domu :/
    Może,się wstrzelimy, nie wiem, ale znowu mam zle przeczucie :(

klz9df9hm3p6vj95.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Hej dziewczyny :*
    Chciałam tylko napisać ze jestem zła.. Temperatura mi dziś rano spadła - w necie pisza ze dobrze sie kochać przed owu z,rana w dniu spadku, a maz dopiero będzie koło 23 w domu :/
    Może,się wstrzelimy, nie wiem, ale znowu mam zle przeczucie :(
    Sheerah nie patrz na to co pisza w necie. Jesli sie kochacie regularnie to czemu nie mielibyscie sie wstrzelic? Nie mysl za duzo o tym, ze seks powinien byc dzis rano czy wieczorem czy w poludnie bo to oszalec mozna. Jak ciaza ma byc to bedzie i z wieczornego seksu :-)

Annie1981, Wojcinka, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka - powodzenia na wizycie i daj znać :*
    Zuza - :( trzymam kciuki, żeby po tym clo się udało :*

Zuza33, Ink@ lubią tę wiadomość

• Viriki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) jestem z powrotem w IE
    te 10 dni wakacji tylko mi śmignelo przed oczami, buuu
    ale bylo cudnie, sloneczko grzalo

nie nadrobie was, nie ma szans
    czy moge prosic o mały skrócik, nowe ciąże? ktos urodził??
    dawajcie!

Natka2 lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Viriki! Ale wypoczęłaś na wakacjach? :D ja bym się znowu wybrała gdzieś w słoneczne miejsce :D

• Viriki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypoczęłam w sumie, chociaż bylo intensywnie. Polecielismy w 14 osob w tym 8 dzieci :D
    wiec cieżko powiedziec, ze byczylismy sie calymi dniami.
    Duzo zwiedzalismy, tak duzo, ze nie mialalm czasu analizowac czy jestemw ciazy czy nie :D
    Jedynie co wieczorne drinki mi o tym przypominaly bo kazdy sie raczyl czyms dobrym a ja o suchym pysku...
    i rzygalam tylko 2 razy wiec w sumie klimat mi slużył

onaa123, sheerah24 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Inka powodzenia, trzymam kcouki żeby już było widać serduszko.

Ink@ lubi tę wiadomość

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ trzymam kciuki za wizytę i serduszko :*
    Virki fajnie, że jesteś, bo coś forum ostatnio przysypia. Chyba nikt nie zaciążył od 10 dni :-)
    Dziewczynki mam takie pytanie, czy jak chodzicie do ginekologa będąc w ciąży lub po prostu na badanie USG, to czy lekarz zawsze daje Wam zdjęcie z obrazu USG? Bo jak chodziłam do 2 poprzednich to dostawałam, a teraz nie i nie wiem, od czego to zależy.

Ink@ lubi tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie panie
    Poniedziałkowa wizyta przebiegła szybko i pomyślnie.
    Niestety jeszcze nie możemy się cieszyć bo wynikły małe komplikacje zdrowotne.
    Żonka ma bardzo dużo bakterii w moczu i podniósł się poziom tsh
    Dostaliśmy kolejne leki i za miesiąc musi zrobić ponownie badanie moczu i posiew.
    Pani doktor podejrzewa że u żonki może występować ciąża biochemiczna,więc pod koniec cyklu musi zrobić betę żeby sprawdzić czy tak faktycznie jest. Jeśli w ciągu kolejnych miesięcy nie uda nam się niczego zdziałać prawdopodobnie później będzie badanie pod kontem inmunologicznym

Effy lubi tę wiadomość

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki. Ciesze sie, ze wypoczelas i juz jestes z nami :)

Muszeczka. Ja bylam tylko ma 1 usg i to bylo prywatne. Dostalam kilka zdjec, w tym zdjecia malenstwa, jajnikow, cialka zoltego i macicy. Poprosilam przed badaniem, ale dla gin bylo to oczywiste.

myszeczka89 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas - ciąża biochemiczna? że może występować? oby nie :( będę trzymała kciuki za Was

• Effy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    szygas - ciąża biochemiczna? że może występować? oby nie :( będę trzymała kciuki za Was
    Tak szczerze to lepsza biochemiczna niż żadna wydaje mi sie ze łatwiej postawić diagnozę bo "cos" sie wie i większe szanse na dobry finał.

Bianka87, Annie1981, sheerah24, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka89 wrote:
    Ink@ trzymam kciuki za wizytę i serduszko :*
    Virki fajnie, że jesteś, bo coś forum ostatnio przysypia. Chyba nikt nie zaciążył od 10 dni :-)
    Dziewczynki mam takie pytanie, czy jak chodzicie do ginekologa będąc w ciąży lub po prostu na badanie USG, to czy lekarz zawsze daje Wam zdjęcie z obrazu USG? Bo jak chodziłam do 2 poprzednich to dostawałam, a teraz nie i nie wiem, od czego to zależy.

Mnie tylko w ciąży dawali, i raz jak wykryli przegrodę zrobił zdjęcia 3/4 D i do dziś tymi fotami operuje, tak to nawet te kilka razy przed poronieniem mi nie dawał a ja nie prosiłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    Witam wszystkie panie
    Dostaliśmy kolejne leki i za miesiąc musi zrobić ponownie badanie moczu i posiew.
    Pani doktor podejrzewa że u żonki może występować ciąża biochemiczna,więc pod koniec cyklu musi zrobić betę żeby sprawdzić czy tak faktycznie jest. Jeśli w ciągu kolejnych miesięcy nie uda nam się niczego zdziałać prawdopodobnie później będzie badanie pod kontem inmunologicznym
    Miałam biochemiczna pamietam dwa miesiące przed pierwsza ciąża. Zrobiłam betę w dzień spodziewanej, było 28, na drugi dzień juz @ dostałam.

• Tasza Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    Witam wszystkie panie

Szygas - ja jak sprawdzałam pod koniec cyklu to miałam praktycznie wyzerowaną betę w biochemicznych. Pierwszą betę robiłam przykładowo 12 dni po owu, potem po 48h sprawdzałam i wtedy albo spadała albo źle rosła. Natomiast robiąc ją pod koniec cyklu - wynik wykazywał praktycznie wynik wyzerowany jeżeli chodzi o biochemię we krwi. Także może jeśli faktycznie chcielibyście wykazać biochemię to z własnego doświadczenia ja osobiście doradzałabym trochę szybszy termin niż koniec cyklu. To są niskie bety z reguły przy biochemicznych i równie szybko zanikają jak i przestają prawidłowo przyrastać.

Wojcinka, olciaa lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
‹‹ 2004 2005 2006 2007 2008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ