X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)

U mnie dziś przyszła @...
    Od dwóch cykli boli mnie brzuch na maxa a miesiaczka od początku jak by kończyć się miała.
    Jutro wezmę pierwszą tabletkę CLO i mam nadzieję na jakąś ciążę w niedługim czasie. Mój zegar tyka... Do końca roku się nie uda to kupię se rybki ;)

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inak@ powodzenia u Lekarza <3 <3 <3

Ink@ lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka. Trzymam kciuki za serduszko :)

Ink@ lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inak powodzonka u lekarza daj nam koniecznie znac ;)
    Kuchcinka Ty to podroznik jestes fajnie ze praca idzie po Twojej mysli :)
    Zuza teraz po clo zobaczysz raz dwa zaskoczyc z fasolka :)

Ink@ lubi tę wiadomość

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Kuchcinka kiedy zaczynasz prace tzn kiedy podpisujesz umowe?
    gdybys teraz zaszla w ciaze to bys dostala np macierzynski? Czy jeszcze tam nie pracujesz?

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :*
    Chciałam tylko napisać ze jestem zła.. Temperatura mi dziś rano spadła - w necie pisza ze dobrze sie kochać przed owu z,rana w dniu spadku, a maz dopiero będzie koło 23 w domu :/
    Może,się wstrzelimy, nie wiem, ale znowu mam zle przeczucie :(

klz9df9hm3p6vj95.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Hej dziewczyny :*
    Chciałam tylko napisać ze jestem zła.. Temperatura mi dziś rano spadła - w necie pisza ze dobrze sie kochać przed owu z,rana w dniu spadku, a maz dopiero będzie koło 23 w domu :/
    Może,się wstrzelimy, nie wiem, ale znowu mam zle przeczucie :(
    Sheerah nie patrz na to co pisza w necie. Jesli sie kochacie regularnie to czemu nie mielibyscie sie wstrzelic? Nie mysl za duzo o tym, ze seks powinien byc dzis rano czy wieczorem czy w poludnie bo to oszalec mozna. Jak ciaza ma byc to bedzie i z wieczornego seksu :-)

Annie1981, Wojcinka, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka - powodzenia na wizycie i daj znać :*
    Zuza - :( trzymam kciuki, żeby po tym clo się udało :*

Zuza33, Ink@ lubią tę wiadomość

• Viriki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) jestem z powrotem w IE
    te 10 dni wakacji tylko mi śmignelo przed oczami, buuu
    ale bylo cudnie, sloneczko grzalo

nie nadrobie was, nie ma szans
    czy moge prosic o mały skrócik, nowe ciąże? ktos urodził??
    dawajcie!

Natka2 lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Viriki! Ale wypoczęłaś na wakacjach? :D ja bym się znowu wybrała gdzieś w słoneczne miejsce :D

• Viriki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypoczęłam w sumie, chociaż bylo intensywnie. Polecielismy w 14 osob w tym 8 dzieci :D
    wiec cieżko powiedziec, ze byczylismy sie calymi dniami.
    Duzo zwiedzalismy, tak duzo, ze nie mialalm czasu analizowac czy jestemw ciazy czy nie :D
    Jedynie co wieczorne drinki mi o tym przypominaly bo kazdy sie raczyl czyms dobrym a ja o suchym pysku...
    i rzygalam tylko 2 razy wiec w sumie klimat mi slużył

onaa123, sheerah24 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Inka powodzenia, trzymam kcouki żeby już było widać serduszko.

Ink@ lubi tę wiadomość

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ trzymam kciuki za wizytę i serduszko :*
    Virki fajnie, że jesteś, bo coś forum ostatnio przysypia. Chyba nikt nie zaciążył od 10 dni :-)
    Dziewczynki mam takie pytanie, czy jak chodzicie do ginekologa będąc w ciąży lub po prostu na badanie USG, to czy lekarz zawsze daje Wam zdjęcie z obrazu USG? Bo jak chodziłam do 2 poprzednich to dostawałam, a teraz nie i nie wiem, od czego to zależy.

Ink@ lubi tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie panie
    Poniedziałkowa wizyta przebiegła szybko i pomyślnie.
    Niestety jeszcze nie możemy się cieszyć bo wynikły małe komplikacje zdrowotne.
    Żonka ma bardzo dużo bakterii w moczu i podniósł się poziom tsh
    Dostaliśmy kolejne leki i za miesiąc musi zrobić ponownie badanie moczu i posiew.
    Pani doktor podejrzewa że u żonki może występować ciąża biochemiczna,więc pod koniec cyklu musi zrobić betę żeby sprawdzić czy tak faktycznie jest. Jeśli w ciągu kolejnych miesięcy nie uda nam się niczego zdziałać prawdopodobnie później będzie badanie pod kontem inmunologicznym

Effy lubi tę wiadomość

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki. Ciesze sie, ze wypoczelas i juz jestes z nami :)

Muszeczka. Ja bylam tylko ma 1 usg i to bylo prywatne. Dostalam kilka zdjec, w tym zdjecia malenstwa, jajnikow, cialka zoltego i macicy. Poprosilam przed badaniem, ale dla gin bylo to oczywiste.

myszeczka89 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas - ciąża biochemiczna? że może występować? oby nie :( będę trzymała kciuki za Was

• Effy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    szygas - ciąża biochemiczna? że może występować? oby nie :( będę trzymała kciuki za Was
    Tak szczerze to lepsza biochemiczna niż żadna wydaje mi sie ze łatwiej postawić diagnozę bo "cos" sie wie i większe szanse na dobry finał.

Bianka87, Annie1981, sheerah24, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka89 wrote:
    Ink@ trzymam kciuki za wizytę i serduszko :*
    Virki fajnie, że jesteś, bo coś forum ostatnio przysypia. Chyba nikt nie zaciążył od 10 dni :-)
    Dziewczynki mam takie pytanie, czy jak chodzicie do ginekologa będąc w ciąży lub po prostu na badanie USG, to czy lekarz zawsze daje Wam zdjęcie z obrazu USG? Bo jak chodziłam do 2 poprzednich to dostawałam, a teraz nie i nie wiem, od czego to zależy.

Mnie tylko w ciąży dawali, i raz jak wykryli przegrodę zrobił zdjęcia 3/4 D i do dziś tymi fotami operuje, tak to nawet te kilka razy przed poronieniem mi nie dawał a ja nie prosiłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    Witam wszystkie panie
    Dostaliśmy kolejne leki i za miesiąc musi zrobić ponownie badanie moczu i posiew.
    Pani doktor podejrzewa że u żonki może występować ciąża biochemiczna,więc pod koniec cyklu musi zrobić betę żeby sprawdzić czy tak faktycznie jest. Jeśli w ciągu kolejnych miesięcy nie uda nam się niczego zdziałać prawdopodobnie później będzie badanie pod kontem inmunologicznym
    Miałam biochemiczna pamietam dwa miesiące przed pierwsza ciąża. Zrobiłam betę w dzień spodziewanej, było 28, na drugi dzień juz @ dostałam.

• Tasza Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    Witam wszystkie panie

Szygas - ja jak sprawdzałam pod koniec cyklu to miałam praktycznie wyzerowaną betę w biochemicznych. Pierwszą betę robiłam przykładowo 12 dni po owu, potem po 48h sprawdzałam i wtedy albo spadała albo źle rosła. Natomiast robiąc ją pod koniec cyklu - wynik wykazywał praktycznie wynik wyzerowany jeżeli chodzi o biochemię we krwi. Także może jeśli faktycznie chcielibyście wykazać biochemię to z własnego doświadczenia ja osobiście doradzałabym trochę szybszy termin niż koniec cyklu. To są niskie bety z reguły przy biochemicznych i równie szybko zanikają jak i przestają prawidłowo przyrastać.

Wojcinka, olciaa lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
‹‹ 2004 2005 2006 2007 2008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ