Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
meggi90 wrote:Dzieki za cenne rady. Oczywiscie będę od tego cyklu obserwowala siebie. A jeszcze przed wakacjami mam iść do lekarza.Mam kwas foliowy folik. Jedną tabletkę się bierze? Pora ma znaczenia?
Kuchcinka w jakim wieku jesteś ? Widzę, że bardzo długo się staracie. Ale czytałam, że teraz dostalas prace marzen. Gratuluję i życzę powodzenia
Kwas foliowy możesz brać o każdej porze dnia 1 tabletkę. Maja endokrynolog też cały czas o Foliku mi mówi Przeważnie folik biorę.
z tsh powyżej 3 można zajść w ciąże, można ją utrzymać. Natomiast zbyt wysokie tsh czyli powyżej 2,5 MOŻE powodować niedorozwój mózgu dziecka.Wojcinka lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:37
-
.
-
Kuchcinka wrote:Oj tak to się czuje No wyobraź to sobie ile gigantów tam masz kiedy masz kolejny monitoring?
Po tych moich bolących doznaniach śmiem twierdzić ze to moja 1 owulacja w życiu.
Kazał mi przyjść w czwartek lub w piątek na wizytę do syna ( bo akurat tak dzieła sie gabinetem) bądź do niego do szpitala rano w piątek. Do syna nie było juz miejsca, w ogóle to ponoć syn jakas ma gorączka wiec od razu mi powiedziała (żona) by iść do szpitala rano w piątek, bo syn zapewne odwoła wizyty. Cała rodzina w tym gabinecie pracuje zona tez zreszta jest lekarzem. Troche mi to nie pasuje ze będę musiała go szukać po szpitalu, tym bardziej ze nigdy nie byłam w tym szpitalu i nawet nie wiem gdzie jest ginekologia...ale będę musiała mam byc przed 8.
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
sheerah24 wrote:Byliśmy w kinie na ,,Był sobie pies". Totalny wyciskacz łez...
My oglądaliśmy z mężem w niedziele " swiatlo miedzy oceanarium" ( jest na cda hd). Ryczałem. O dziwo mojemu mężowi sie bardzo podobał nawet na drugi dzień mi mówił ze sie nie spodziewał ze taki dobry film znajdęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 21:23
sheerah24 lubi tę wiadomość
-
.
olciaa, Ink@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KateA92 wrote:Olcia a nie chodziło Ci o "światło między oceanami" ?
co do bólu okoloowulacyjnego to się wcale nie dziwię, że Cię boli - w końcu masz 4 pokaźne pęcherzyki!
megi witaj do wakacji akurat ogarniesz swoje cykle, skontrolujesz to i owo i na pewno szybko się Wam uda będę trzymać kciuki !
-
.
-
Nie straszcie mnie tymi 4czkami ważne by z tych 4 pęcherzyków chociaż 1 dziecko było. Jak będzie czwórka to jakoś będę musiała sobie poradzić. Nie wiem jak, ale jakoś będzie trzeba w ogóle to tak podejrzewam, ze lekarz nie dał mi od razu zastrzyku bo się boi aż tak mnogiej ciąży. Ale tylko to są moje podejrzenia.
-
Kuchcinka wrote:Hahaha Kate dobra jesteś
Ale dobra będę tu głosem rozsądku żebyśmy nie zwariowały mimo ze zdaje sobie sprawę ze Kate pisze to pół żartem pół serio to jednak nie nakręcajmy aż tak naszej kochanej Olci super ze udało się wychodować pecherzyki i ze stymulacja zadziałała ale to jeszcze nie daje gwarancji ze 1) wszystkie pecherzyki pękną 2) ze dojdzie do zapłodnienia wiem ze większość z nas tutaj o tym wie ale i tak chce to napisać przypominam - każda zdrowa para w każdym cyklu ma 25-30% szans na ciąże także jak wiemy sam fakt występowania owulacji nie daje gwarancji zapolodneinia
Nie mniej jednak uważam ze to i tak zajebsty sukces ze Olciaa ma wreszcie owulacje i z całego serca trzymam kciuki aby jej starania dobiegły końca już w tym cyklu, boje się jednak ze tak Olcie nakręcimy ze ewentualne niepowodzenie zaboli z czterokrotną siłą ;*
Także moja prośba - trzymajmy kciuki, wspierajmy ale nie nakręcajmy bo później na prawdę płacze się bardziej niż to konieczne. Sama to przechodziłam tutaj już kilka razy :*
-
.
-
.
Ink@, olciaa, kania901 lubią tę wiadomość