Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Caroline nie dziwię się, ze nie możesz uwierzyć ale to prawdA będziesz mama
fajnie będzie dobrze zobacz jak czas szybko leci za chwilkę zobaczysz maluszka
Martka pamiętaj nadzieja umiera ostatnia i walcz dzielnie ja też się staram
Martka10, Natka2 lubią tę wiadomość
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI- -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:26
-
Hej dziewczyny :)jestem tu pierwszy raz tak się martwię bo tak marzę o dziecku. Moja historia jest taka że zawsze miałam nieregularne miesiączki przez protestantów prolaktynke ale prolaktynke mam ok progesteron też i zaczęliśmy starać się z mężem o dziecko pierwszy cykl ginekologiem zadała ze pęcherzyki jest ale się nie udało teraz staralismybsie drugi miesiąc zaczęliśmy kochać się od 9do 20dnia codziennie i tu też moje pytanie czy można codziennie czy nie osłabia to plemniki bo ginekolog mówiła że osłabia ale wtedy to już w ogóle nie wiem kiedy się kochać a to usg owulacyjne kilka razy w miesiącu to jednak sporo pieniążków. Za cztery dnia w piątek powinnam dostać miesiączkę dziś nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam też wyszedł niestety negatywny buu myślicie że jest jakaś szansa że pomimo negatywnego testu cztery dni przed okresem jest szansa? Od zawsze od połowy cyklu bolą mnie piersi teraz też i to bardzo ale obawiam się że znów się nie udało jaki okres czasu powinnam próbować zanim zgłoszę się do lekarki czy do kliniki niepłodności czy dwa miesiące to długo?Kleosia
-
Kleosia wrote:Hej dziewczyny :)jestem tu pierwszy raz tak się martwię bo tak marzę o dziecku. Moja historia jest taka że zawsze miałam nieregularne miesiączki przez protestantów prolaktynke ale prolaktynke mam ok progesteron też i zaczęliśmy starać się z mężem o dziecko pierwszy cykl ginekologiem zadała ze pęcherzyki jest ale się nie udało teraz staralismybsie drugi miesiąc zaczęliśmy kochać się od 9do 20dnia codziennie i tu też moje pytanie czy można codziennie czy nie osłabia to plemniki bo ginekolog mówiła że osłabia ale wtedy to już w ogóle nie wiem kiedy się kochać a to usg owulacyjne kilka razy w miesiącu to jednak sporo pieniążków. Za cztery dnia w piątek powinnam dostać miesiączkę dziś nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam też wyszedł niestety negatywny buu myślicie że jest jakaś szansa że pomimo negatywnego testu cztery dni przed okresem jest szansa? Od zawsze od połowy cyklu bolą mnie piersi teraz też i to bardzo ale obawiam się że znów się nie udało jaki okres czasu powinnam próbować zanim zgłoszę się do lekarki czy do kliniki niepłodności czy dwa miesiące to długo?27 lat, pierwsza fasolka
Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
-
Kleosia dwa miesiące to bardzo krótko, uda Ci się tylko trochę spokojnie do tego podejdź bo czasami człowiek za bardzo się denerwuje. Mi też gin mowil żeby co dwa dni ale myślę ze najważniejsze żebyście regularnie się przytulali i napewno się uda, daj sobie jeszcze trochę czasu i zobaczysz uda się
trzymam kciuki
4 cykl z CLO
2 IUI- -
W pierwszym miesiącu starań robiłam testy owulacyjne usg owulacyjne w drugim powiedziałam sobie że spróbuję bez tego wszystkie ale dziś 24dzien i obawiam się że się nie udało owulscja u mnie występuje bardziej boję się czy jest możliwość że nie pęka mi pęcherzyk ?bo przecież kochamy się w te dni co trzeba a tu nic tak bardzo się martwię podziwiam was dziewczyny jak dajecie sobie radę gdy miesiącami czekacie ja wariuje już po tak krótkim czasie i nawet nie mam komu się wygadać mężowi nie chce bo on jest pewny że się nam uda i nie martwi tak jak ja a przyjaciółka jest na innym etapie życia jak fajnie że jest to forum że tu wszystkie tak prawdziwie się wspieranie i cieszę się że mogłam dołączyćKleosia
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:26
Natka2 lubi tę wiadomość
-
Mowisz ze mialas moniting a czy po owulacji lekarz nie sprawdzal czy peka pęcherzyk? Ja mam zawsze dwa razy usg, pierwsze np w 13 dnu i lekarz mierzy pęcherzyk i ustala kiedy bedzie owulacja i później 15dc sprawdza czy pękł27 lat, pierwsza fasolka
-
Kleosia naprawdę posłuchaj Kuchcinki dobrze mówi
nie skupiajcie się tylko na dniach plodnych. Jeżeli chcesz to zbadaj meza i jak będzie ok to skupcie sie na sobie i przyjemnosciach a zobaczysz uda sie nawet nie bedziesz wiedziala kiedy
4 cykl z CLO
2 IUI- -
Mam 25lat i domyślam się że trochę panikuje bo 2miesiace to napewno nie aż tak długo ale słysząc że innym udawało się za pierwszym razem zaczynam martwić się że coś może być nie tak a jeśli chodzi o badanie nasienia do jakiego lekarza miałabym zgłosić męża nawet prywatnie aby takie badanie zrobić bo ja nawet nie wiem czy to ginekolog zlecą czy ktoś inny ją w tym drugim cyklu to już chyba wmawialam sobie objawy ciąży nawet czułam kucie w jajniki które pewnie znaczyloncos innegoKleosia
-
My badanie nasienia robiliśmy prywatnie, poszukaj w internecie w jakiej klinice w twojej miejscowości taki badania można wykonać.
Dziewczyn pęknięcie pęcherzyka TO owulacja... jeżeli ginekolog mówi ze była owulacja to znaczy ze pęcherzyk pękł. Ginekolog jeśli mówi ze była owulacja to znaczy ze widzi ciało żółte czyli to co zostaje po pęknięciu pęcherzyka.Natka2, 19ina90 lubią tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:My badanie nasienia robiliśmy prywatnie, poszukaj w internecie w jakiej klinice w twojej miejscowości taki badania można wykonać.
Dziewczyn pęknięcie pęcherzyka TO owulacja... jeżeli ginekolog mówi ze była owulacja to znaczy ze pęcherzyk pękł. Ginekolog jeśli mówi ze była owulacja to znaczy ze widzi ciało żółte czyli to co zostaje po pęknięciu pęcherzyka.
27 lat, pierwsza fasolka
-
Kleosia Ja kiedyś w jakimś cyklu chyba wszystkie mozliwe objawy miałam i niestety @ przyszła nie ma vo się nakrecac nasz organizm potrafi splatac figla niestety. Są pary, którym uda je się w pierwszym cyklu ale to szczęściarze my musimy dłużej popracować
naprawdę to ze w pierwszym cyklu nie zaszlas nic nie znaczy. Co do badania męża to mój robił w laboratorium w każdym mieście większym jest, nie trzeba skierowania idziesz i pytasz czy musi na miejscu czy moze w domu i musi szybko dowieść materiał
oczywiście za te badanie płacisz coś ok 130 zl nie pamiętam dokładnie ale tak mniej więcej.
4 cykl z CLO
2 IUI- -
19ina90 wrote:Przeciez to samo piszemy...ze po owulacji którą zaklada ze ma miec miejsce ktoregos dnia sprawdza czy pekl czy nie
19ina90 lubi tę wiadomość