X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziewczyny ja może zadam pytanie które rozbawi Was do łez ale może choć poprawie komuś swoją głupota humor dziś :)
    Wytłumaczcie mi jak działają testy owulacyjnych, tzn o odczyty ki chodzi kiedy się je robi itd. Czy jak kreski są mocne to znaczy ze owu? Myśle czy ich nie zrobić w tym miesiącu bo jestem ciekawa czy ja faktycznie mam owu w okolicach tych dziwnych boli j czy one są przed czy po czuba trakcie...

Ewelina2605 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że jestem MISZCZEM painta to wam wstawiam zajebisty obrazek poglądowy mojego autorstwa xDDDDDDD
    Wszystkie prawa zastrzeżone xD

wlvg1t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 11:42

Ink@, Zuza33, Natka2, stella_88, Wiktoria_20 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi ucieło moje dzieło ale chyba zrozumiecie o co mni chodzi :D

Ink@ lubi tę wiadomość

• Foczka173 Znajoma

Wysłany: 1 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się 3 cykl ale tak na 100% to tylko jeden bo w pozostałe niestety ominely nas dni plodne ( z przyczyn technicznych musiałam wyjechac). A planujemy 5e dzieciątko i czy ostatnie o czas okaże. Same wiecie jakie to szczęście i każda z nich jest zupełnie inna a jednak podobna

4 przecudowne córeczki. ❤
    i 2 aniołki
    46146d448c8291e79b006e9e0c218e76.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są wyniki. Jestem załamana...

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Dziewczynki czy któraś mogłaby mi jakoś logicznie wytłumaczyć co się dzieje z moją szyjką?
    Kurcze nigdy czegoś takiego nie miałam i nie wiem czy coś mi się tam znów złego nie dzieje.
    Otóż jestem 2 dnie przed @
    Szyjka jest bardzo nisko, twarda i wypukła.
    Wejście szyjki zawsze znajdowało się u mnie na jej szczycie, czyli na najbardziej wysuniętym miejscu.
    A teraz szyjka jest wypukła a jej wejście znajduje się jakby pod nią. Aż się wystraszyłam, bo pierwszy raz ów wejścia znaleźć nie mogłam tak się schowało.
    Miała tak któraś z was?
    Ja niestety nie wiem o czym mówisz nigdy nie robiłam zadnych takich dziwnych badań :D nie pomogę

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foczka173 wrote:
    Staramy się 3 cykl ale tak na 100% to tylko jeden bo w pozostałe niestety ominely nas dni plodne ( z przyczyn technicznych musiałam wyjechac). A planujemy 5e dzieciątko i czy ostatnie o czas okaże. Same wiecie jakie to szczęście i każda z nich jest zupełnie inna a jednak podobna
    Dopytuje bo ja na jednym chce na razie zakończyć :D jestem pełna podziwu ;P

ckai3e3kx36ebscz.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wrócę to wam wstawie zdjęcia, ale 47% ponad plemnikow jest nieruchomych, a 93.33% maja wadę budowy :(

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Są wyniki. Jestem załamana...
    Co sie stalo:-/?

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka, tak wiem kolejne badanie plemników bez sensu, ale mąż powiedzial, ze pojdzie, chyba mu sie spodobalo hehe. te badania sa u urologa, wiec powiedzial, ze sprawdzi jeszcze jaderka, bo ponoc na usg wyszly jakies zylaki. a jak wyjdzie, ze ma zle nasienie, bo bedziemy przykladem, ze mozna zaciazyc ze zlymi wynikami ;) a co do powtorki wynikow to chodzi mi bardziej o to, zeby nie zalamywac sie jak wyniki beda zle, tylko lepiej je powtorzyc i uniknąć niepotrzebngo stresu, bo jak widac wyniki mogą byc bardzo rozbieżne, nawet w tak krótkim okresie jakim sa 2 tyg

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Kuchcinka, tak wiem kolejne badanie plemników bez sensu, ale mąż powiedzial, ze pojdzie, chyba mu sie spodobalo hehe. te badania sa u urologa, wiec powiedzial, ze sprawdzi jeszcze jaderka, bo ponoc na usg wyszly jakies zylaki. a jak wyjdzie, ze ma zle nasienie, bo bedziemy przykladem, ze mozna zaciazyc ze zlymi wynikami ;) a co do powtorki wynikow to chodzi mi bardziej o to, zeby nie zalamywac sie jak wyniki beda zle, tylko lepiej je powtorzyc i uniknąć niepotrzebngo stresu, bo jak widac wyniki mogą byc bardzo rozbieżne, nawet w tak krótkim okresie jakim sa 2 tyg
    Hah I tak nie rozumiem tych powtorzen badan :D

ckai3e3kx36ebscz.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili91 wrote:
    2ivbr5v.jpg

To dołączam sie z moim storczykiem, kwiatków starczy dla wszystkich :P
    Lili czy to jest prawdziwy storyczk? Piękny :*
    Mye minęłaś się z powołaniem powinnaś zostać artystką :), ale ja się nie znam, więc niestety Ci nie pomogę.

MyE lubi tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika wszystkie prawa do mojego dzieła zastrzeżone, co by w podręcznikach do biologi się nie pojawiło :D haha

myszeczka89, Ink@ lubią tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Jak wrócę to wam wstawie zdjęcia, ale 47% ponad plemnikow jest nieruchomych, a 93.33% maja wadę budowy :(
    A to sa na pewno złe wyniki ?

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:27

MyE, Ink@ lubią tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheerah! Każdy wynik nasienia można poprawić! To nie jest tragedia! Teraz będziesz musiała go faszerować wszelkimi witaminkami (szkolenie u Kuchcinki), jak przyjdą Ci ziółka to zmuś go też do ich picia. Koniecznie pilnuj, żeby nie nosił telefonu kom w spodniach i żeby nie trzymał laptopa bezpośrednio na kolanach. Nie wiem, jakie ma nawyki żywieniowe, ale może warto pomyśleć o wzbogaceniu posiłków.
    Nie ma beznadziejnych sytuacji! Popatrz na Inę! Ona jest najlepszym przykładem :*
    My tu wszyscy będziemy 3mać kciuki za Was :*

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa ja się tu rozpisałam jak głupia a wyniki są dobre tak? haha :D wybaczam Ci :*

Bluebell1984, sheerah24 lubią tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka89 wrote:
    Sheerah! Każdy wynik nasienia można poprawić! To nie jest tragedia! Teraz będziesz musiała go faszerować wszelkimi witaminkami (szkolenie u Kuchcinki), jak przyjdą Ci ziółka to zmuś go też do ich picia. Koniecznie pilnuj, żeby nie nosił telefonu kom w spodniach i żeby nie trzymał laptopa bezpośrednio na kolanach. Nie wiem, jakie ma nawyki żywieniowe, ale może warto pomyśleć o wzbogaceniu posiłków.
    Nie ma beznadziejnych sytuacji! Popatrz na Inę! Ona jest najlepszym przykładem :*
    My tu wszyscy będziemy 3mać kciuki za Was :*
    Ale te wyniki sa bardzo w normie :D

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:27

myszeczka89, sheerah24, Lili91, Zuza33 lubią tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, jeszcze jak ilość, objętość czy co tam jeszcze jest sie mieści w normie to jest git!

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
‹‹ 2071 2072 2073 2074 2075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ