Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:30
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Natka2 wrote:Effy hahahaha raczej mlody nie zakumal o co chodzi :d a jak tak to zapomni haha
A słuchajcie może ktos jest dobry w serialach. Był i pewnie jest na Polsacie taki serial gdzie był czarnowłosy chłopak mieszkał na wsi na pewno miał młodsza siostrę i chyba wychowywał go sam ojciec kojarzy ktos postać albo serial chociaż ?
-
Ok viriki z góry przepraszam za ton mojej poprzedniej wypowiedzi, za ostro napisałam ale zdenerwował mnie ten tekst o badaniach ginekologicznych przez internet.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 12:42
-
Effy wrote:Słuchajcie ale wtopa wchodzę do tej stodoły co dziś ma być wesele zbiega ze schodów dziewczynka z bratem Taka 12 letnia w długich włosach i pyta czy wiem gdzie jest toaleta. A ja mowię czy jesteś siostrą Zosi po czym ten brat do tej dziewczynki cho Antek tam jest. Czy zniszczyłam chłopakowi życie ? Nie przyjrzałam sie...
Effy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zuza33 wrote:Biorę przez 10 dni od 16 dc
Tylko z luteinę jest tak, ze lepiej jej nie przerywać jeśli dojdzie do ciazy tak nagle z dnia na dzień. Bo to może się odbić na zarodku. Lepiej w dniu w którym masz odstawić zrobić betę. Jak negatyw to odstawiasz i okres powinien przyjść po 2-10 dni od odstawienia. Ja w prawdzie nie brałam dawno tej dopochwowej bo kilka lat, ostatnio tylko ta podjęzykowa i co cykl okres przychodził inaczej 4, 6,8 dnia.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:31
olciaa, Zuza33, Annie1981 lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Bluebell1984 wrote:Podpisuję się pod tym co napisała Martynka. Sheerah - jesli kochacie się cały cykl, to tym bardziej odpuść sobie takie szczegółowe analizowanie - zobacz jak to Ciebie stresuje i jak negatywnie na Ciebie wpływa Skarbie. A zestresowana w ciąże tak łatwo nie zajdziesz Uparłaś się, żeby pokazać ginekolog 3 ostatnie wykresy, a czy nie lepiej zajść w ciążę, zamiast skupić się na prowadzeniu wykresów, mierzeniu temperatur i obserwacji?
To tylko moja rada, pisana po moich doświadczeniach, ale oczywiście rób jak uważasz
Martynka, wieczorem będę w domu, to Ci wyślę Właśnie jestem w kinie na Lego Batman z moim 7-letnim kuzynem (na randce )
Moj lekarz który zajmuje się między innymi niepłodnością ( z bardzo dobrymi wynikami, teraz jakaś nawet nagroda z tej dziedziny stoi w korytarzu za 2016r) nawet nie chciał spojrzeć na moje wykresy ( a tak się przygotowałam). Powiedział mi ze ocenia stan na dzień dzisiejszy, to co na usg widzi ( a ma bardzo dobry sprzęt). Stwierdził ze wykres może kłamać, czyli mogę mieć śluz rozciągliwy, skok temperatury i wysoki progesteron w 7dpo w owulacji nie było, ponieważ przysadka mózgowa może oszukać organizm i wykresy w ogóle go dla tego nieinteresująca. Oczywiście to nie dotyczy 100% kobiet, ale pewnie jakiegoś odsetku przypadków. Dlatego jestem teraz za tym ze przynajmniej raz kobieta która od kilku cykli nie może zajść w ciąże powinna na monitoring się udać, z jednoczesnym sprawdzeniem nasienia.
Bluebell1984, Zuza33 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje wam za opinie i porady.
Tak męża walne w łeb może sie troche ogarnie.
A co do pokazywania serduszek po owulacji,może pomimo że niby wiadomo kiedy jest owu to na 100% tak naprawde niewiadomo kiedy jest i może na wszelki wypadek zaznaczają serduszka bo może a nóż później wyjdzie że owu tak naprawde była po domniemanej owulce.
Tak okresu nie można miec w ciąży,napisałam ogólnie bo wiadomo jak krew to na myslprzychodzi slowo okres,a wszystkie wiemy ze okres w ciazy nie wystepuje i ma nazwe swoją. -
Dombrusia wrote:Trochę zbladla bo była wyrazniejsza ale wskazuje ewidentnie ze w przeciągu kilku dni będzie owulka może jutro
Zuza33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka2 wrote:Ja pierdziele juz mi sie nie chce udzielac w tym temacie. Na 1 stronie jest pozytywny test owu, ktory wskazuje, ze od 36-48 powinna wystapic owu (plus minis, zalezy od producenta testu). Dla mnie wyzej ukazany test jest negatywny i nic nie znaczy...
-
nick nieaktualny