Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula24 wrote:Dombrusia ty zajdziesz w kwietniu a ja w maju
Myszeczka jak już pośpi z Zuza to ja następna w kolejce, takie fajne adidaski widziałam
Ja już wstalam pije kawkę i pomału będę się pakować żeby tylko się pogoda poprawiła to super by było
Śniło mi się dziś ze urodziłam córkę w domu taka śliczną i malutka potem nawet ja karmilam taki realistyczny sen że jak wstalam to załamana byłam...
Miłego dnia i pięknej pogody wam życzę -
Paula wiesz ja też miałam sen że urodziłam córeczkę mega realistyczne to było:) rano jak wstałam powiedziałam sobie że przynajmniej we śnie mogłam być matka, no ale sęk w tym że po tym śnie @ już nie przyszła zaszlam w ciąże także kto wie może u ciebie też tak będzie czego Ci życzę
Paula24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 12:56
Bluebell1984 lubi tę wiadomość
-
Dombrusia. To moze byc u Ciebie uzaleznienie, bo ono wlasnie w glowie siedzi. Ja palilam 10 lat, bylam uzalezniona, a gdy nie
moglam zapalic wcale rece mi sie nie trzesly. Jak bylam chora czy na kacu tez potrafilam nie palic, ale to o niczym nie swiadczy, a dla palacza jest dowodem na brak uzaleznienia
Polecam ponownie ta ksiazke Alana Carr, ktory swietnie rozbraja i tlumaczy mechanizmy uzaleznienia, ktorym ulegamy.
Np ja najbardziej lubilam zapalic po jedzeniu, bo uwazalam, ze wtedy fajka najlepiej smakuje. Z ksiazki dowiedzialam sie, ze fajki wcale nie smakuja a sa ohydne. I dopiero po jedzeniu nie czujemy ich prawdziwego smaku dlatego niby nam 'smakuja'.
Kazda osoba, ktora nie pali, wie ze fajki nie sa smaczne. Natomiast osoba uzalezniona, przeinacza prawde i tlumaczy sobie ja na swoja korzysc, twierdzac ze papierosy moga byc dobre w smaku.
To tylko jeden przyklad mechanizmu, tego rytualu. Z pewnoscia w ksiazce znajdziesz i swoje. Bardzo ja polecam, szczegolnie jak starasz sie o dziecko, bo wiadomo, ze fajki uposledzaja plodnosc.
Nawet jak uda sie zajsc to rzucenie z dnia na dzien nie ma dobrego wplywu na dziecko, bo to za duzy szok dla organizmu i wielu lekarzy nie poleca tego robic. Z drugiej strony rozwijanie sie malenstwa w popielniczce tez nie jest zdrowe. Dlatego ja wybralam rozwiazanie rzucenia juz 4 lata temu, zanim zaczelam sie starac. A przyznam sie, ze to byla dla mnie jedna z motywacji.Bluebell1984, Ink@, Bajkaaa lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
Moj wqrw sięgnął zenitu! Umówiłam wizytę i co zbadał mnie normalnie, a usg nie zrobił bo nie ma czasu. Według niego powinnam mieć umówione 2 wizyty pod rząd. Mówię mu ze mamy jeszcze 10 minut mojego czasu, a on ze na usg to za mało i jak chce to może mnie po 10:30 przyją jak wystawi mi skierowanie na usg. Myślałam ze oszaleje! Dostałam skierowanie na Lh i fsh. Niestety moja przychodnia amh w ogóle nie wykonuje takiego badania, nie ma go żaden pakiet. Oczywiście rozmawiałam już na recepcji o tej sytuacji i mam złożyć reklamacje ale to już w pracy. Wiec nadal nie wiem co z moim endometrium i z pęcherzykiem. Skoku nie było wiec pewnie owu dziś.
-
Ps. Witam się w 8tc
Ta 7 z przodu brzmi już dla mnie tak poważnie... heheAnnie1981, olciaa lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 12:56
sheerah24, olciaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Dombrusia. To moze byc u Ciebie uzaleznienie, bo ono wlasnie w glowie siedzi. Ja palilam 10 lat, bylam uzalezniona, a gdy nie
moglam zapalic wcale rece mi sie nie trzesly. Jak bylam chora czy na kacu tez potrafilam nie palic, ale to o niczym nie swiadczy, a dla palacza jest dowodem na brak uzaleznienia
Polecam ponownie ta ksiazke Alana Carr, ktory swietnie rozbraja i tlumaczy mechanizmy uzaleznienia, ktorym ulegamy.
Np ja najbardziej lubilam zapalic po jedzeniu, bo uwazalam, ze wtedy fajka najlepiej smakuje. Z ksiazki dowiedzialam sie, ze fajki wcale nie smakuja a sa ohydne. I dopiero po jedzeniu nie czujemy ich prawdziwego smaku dlatego niby nam 'smakuja'.
Kazda osoba, ktora nie pali, wie ze fajki nie sa smaczne. Natomiast osoba uzalezniona, przeinacza prawde i tlumaczy sobie ja na swoja korzysc, twierdzac ze papierosy moga byc dobre w smaku.
To tylko jeden przyklad mechanizmu, tego rytualu. Z pewnoscia w ksiazce znajdziesz i swoje. Bardzo ja polecam, szczegolnie jak starasz sie o dziecko, bo wiadomo, ze fajki uposledzaja plodnosc.
Nawet jak uda sie zajsc to rzucenie z dnia na dzien nie ma dobrego wplywu na dziecko, bo to za duzy szok dla organizmu i wielu lekarzy nie poleca tego robic. Z drugiej strony rozwijanie sie malenstwa w popielniczce tez nie jest zdrowe. Dlatego ja wybralam rozwiazanie rzucenia juz 4 lata temu, zanim zaczelam sie starac. A przyznam sie, ze to byla dla mnie jedna z motywacji.
Kuchcinka cykl jeszcze nie rozpoczęty bo nie ma @ nadal czekam -
nick nieaktualnyBianka87 wrote:Dombrusia póki @ nie ma wszystko jest możliwe. Ja w ciąży z synem miałam tak ze dzień po spodziewanej test był negatywny biel vizira jak nic a trzeci dzień po spodziewanej lekka kredka cień cienia i potem się okazało ze owu była po prostu późno. Nawet syn cała ciąże był o tydzień do tylu z rozwojem w stosunku do obliczeń z OM
-
nick nieaktualnyolciaa wrote:Moj wqrw sięgnął zenitu! Umówiłam wizytę i co zbadał mnie normalnie, a usg nie zrobił bo nie ma czasu. Według niego powinnam mieć umówione 2 wizyty pod rząd. Mówię mu ze mamy jeszcze 10 minut mojego czasu, a on ze na usg to za mało i jak chce to może mnie po 10:30 przyją jak wystawi mi skierowanie na usg. Myślałam ze oszaleje! Dostałam skierowanie na Lh i fsh. Niestety moja przychodnia amh w ogóle nie wykonuje takiego badania, nie ma go żaden pakiet. Oczywiście rozmawiałam już na recepcji o tej sytuacji i mam złożyć reklamacje ale to już w pracy. Wiec nadal nie wiem co z moim endometrium i z pęcherzykiem. Skoku nie było wiec pewnie owu dziś.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:13
Marlena24 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec.