X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula24 wrote:
    Dombrusia :( ty zajdziesz w kwietniu a ja w maju :)
    Myszeczka jak już pośpi z Zuza to ja następna w kolejce, takie fajne adidaski widziałam :)
    Ja już wstalam pije kawkę i pomału będę się pakować :) żeby tylko się pogoda poprawiła to super by było :)
    Śniło mi się dziś ze urodziłam córkę w domu :) taka śliczną i malutka potem nawet ja karmilam :) taki realistyczny sen że jak wstalam to załamana byłam...

Miłego dnia i pięknej pogody wam życzę :)
    Trzymam Cię za słowo :-*

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wiesz ja też miałam sen że urodziłam córeczkę mega realistyczne to było:) rano jak wstałam powiedziałam sobie że przynajmniej we śnie mogłam być matka, no ale sęk w tym że po tym śnie @ już nie przyszła :) zaszlam w ciąże także kto wie może u ciebie też tak będzie czego Ci życzę :)

Paula24 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Już czuję bóle jak na @ :/
    Chyba dostanę wcześniej :)
    Dombrusia jeszcze nic straconego, trzymam kciuki ;)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mo Dombrusia :( na szczęście za miesiąc kolejna szansa! U Myszeczki juz @ przyszla? Bajkaa o ktorej masz dzisiaj wizytę?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline89 trudno się mówi ciekawe kiedy @ teraz będzie bo czuję że będzie opóźnienie :-/
    Charlutek u myszeczki się rozwija sytuacja :-(

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś na 15 wizytę i juz mam stresa, zaraz muszę się ogarnąć i iść na kawę do mamy to minie kilka godz, potem obiad szykowanie do lekarza i oby zlecialo

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ja mam dziś na 15 wizytę i juz mam stresa, zaraz muszę się ogarnąć i iść na kawę do mamy to minie kilka godz, potem obiad szykowanie do lekarza i oby zlecialo
    Zleci :-*

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 12:56

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia. To moze byc u Ciebie uzaleznienie, bo ono wlasnie w glowie siedzi. Ja palilam 10 lat, bylam uzalezniona, a gdy nie
    moglam zapalic wcale rece mi sie nie trzesly. Jak bylam chora czy na kacu tez potrafilam nie palic, ale to o niczym nie swiadczy, a dla palacza jest dowodem na brak uzaleznienia ;)
    Polecam ponownie ta ksiazke Alana Carr, ktory swietnie rozbraja i tlumaczy mechanizmy uzaleznienia, ktorym ulegamy.
    Np ja najbardziej lubilam zapalic po jedzeniu, bo uwazalam, ze wtedy fajka najlepiej smakuje. Z ksiazki dowiedzialam sie, ze fajki wcale nie smakuja a sa ohydne. I dopiero po jedzeniu nie czujemy ich prawdziwego smaku dlatego niby nam 'smakuja'.
    Kazda osoba, ktora nie pali, wie ze fajki nie sa smaczne. Natomiast osoba uzalezniona, przeinacza prawde i tlumaczy sobie ja na swoja korzysc, twierdzac ze papierosy moga byc dobre w smaku.
    To tylko jeden przyklad mechanizmu, tego rytualu. Z pewnoscia w ksiazce znajdziesz i swoje. Bardzo ja polecam, szczegolnie jak starasz sie o dziecko, bo wiadomo, ze fajki uposledzaja plodnosc.
    Nawet jak uda sie zajsc to rzucenie z dnia na dzien nie ma dobrego wplywu na dziecko, bo to za duzy szok dla organizmu i wielu lekarzy nie poleca tego robic. Z drugiej strony rozwijanie sie malenstwa w popielniczce tez nie jest zdrowe. Dlatego ja wybralam rozwiazanie rzucenia juz 4 lata temu, zanim zaczelam sie starac. A przyznam sie, ze to byla dla mnie jedna z motywacji.

Bluebell1984, Ink@, Bajkaaa lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Natka? Czemu już mało pisze? Coś mnie ominęło?

• olciaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wqrw sięgnął zenitu! Umówiłam wizytę i co zbadał mnie normalnie, a usg nie zrobił bo nie ma czasu. Według niego powinnam mieć umówione 2 wizyty pod rząd. Mówię mu ze mamy jeszcze 10 minut mojego czasu, a on ze na usg to za mało i jak chce to może mnie po 10:30 przyją jak wystawi mi skierowanie na usg. Myślałam ze oszaleje! Dostałam skierowanie na Lh i fsh. Niestety moja przychodnia amh w ogóle nie wykonuje takiego badania, nie ma go żaden pakiet. Oczywiście rozmawiałam już na recepcji o tej sytuacji i mam złożyć reklamacje ale to już w pracy. Wiec nadal nie wiem co z moim endometrium i z pęcherzykiem. Skoku nie było wiec pewnie owu dziś.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Witam się w 8tc :D
    Ta 7 z przodu brzmi już dla mnie tak poważnie... :P hehe

Annie1981, olciaa lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 12:56

sheerah24, olciaa lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

wszystko bedzie dobrze :-) :*

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na bank Idzie @, czekam na okresowy spadek za gora 5 dni i zaczynam nowy cykl :)
    Jak zaczyna się u mnie wodnisty śluz i jest "mokro" to idzie @. Także... Znowu się nie udało.

klz9df9hm3p6vj95.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Dombrusia. To moze byc u Ciebie uzaleznienie, bo ono wlasnie w glowie siedzi. Ja palilam 10 lat, bylam uzalezniona, a gdy nie
    moglam zapalic wcale rece mi sie nie trzesly. Jak bylam chora czy na kacu tez potrafilam nie palic, ale to o niczym nie swiadczy, a dla palacza jest dowodem na brak uzaleznienia ;)
    Polecam ponownie ta ksiazke Alana Carr, ktory swietnie rozbraja i tlumaczy mechanizmy uzaleznienia, ktorym ulegamy.
    Np ja najbardziej lubilam zapalic po jedzeniu, bo uwazalam, ze wtedy fajka najlepiej smakuje. Z ksiazki dowiedzialam sie, ze fajki wcale nie smakuja a sa ohydne. I dopiero po jedzeniu nie czujemy ich prawdziwego smaku dlatego niby nam 'smakuja'.
    Kazda osoba, ktora nie pali, wie ze fajki nie sa smaczne. Natomiast osoba uzalezniona, przeinacza prawde i tlumaczy sobie ja na swoja korzysc, twierdzac ze papierosy moga byc dobre w smaku.
    To tylko jeden przyklad mechanizmu, tego rytualu. Z pewnoscia w ksiazce znajdziesz i swoje. Bardzo ja polecam, szczegolnie jak starasz sie o dziecko, bo wiadomo, ze fajki uposledzaja plodnosc.
    Nawet jak uda sie zajsc to rzucenie z dnia na dzien nie ma dobrego wplywu na dziecko, bo to za duzy szok dla organizmu i wielu lekarzy nie poleca tego robic. Z drugiej strony rozwijanie sie malenstwa w popielniczce tez nie jest zdrowe. Dlatego ja wybralam rozwiazanie rzucenia juz 4 lata temu, zanim zaczelam sie starac. A przyznam sie, ze to byla dla mnie jedna z motywacji.
    Czytałam już tą książkę ale nigdy do końca. Ja nie czuję smaku papierosa bo palac muszę mieć tic taca albo gumę miętową :-) taki nawyk:-)

Kuchcinka cykl jeszcze nie rozpoczęty bo nie ma @ nadal czekam

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka87 wrote:
    Dombrusia póki @ nie ma wszystko jest możliwe. Ja w ciąży z synem miałam tak ze dzień po spodziewanej test był negatywny biel vizira jak nic a trzeci dzień po spodziewanej lekka kredka cień cienia i potem się okazało ze owu była po prostu późno. Nawet syn cała ciąże był o tydzień do tylu z rozwojem w stosunku do obliczeń z OM
    No to czekamy nadal póki nie ma @ jest nadzieja :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Moj wqrw sięgnął zenitu! Umówiłam wizytę i co zbadał mnie normalnie, a usg nie zrobił bo nie ma czasu. Według niego powinnam mieć umówione 2 wizyty pod rząd. Mówię mu ze mamy jeszcze 10 minut mojego czasu, a on ze na usg to za mało i jak chce to może mnie po 10:30 przyją jak wystawi mi skierowanie na usg. Myślałam ze oszaleje! Dostałam skierowanie na Lh i fsh. Niestety moja przychodnia amh w ogóle nie wykonuje takiego badania, nie ma go żaden pakiet. Oczywiście rozmawiałam już na recepcji o tej sytuacji i mam złożyć reklamacje ale to już w pracy. Wiec nadal nie wiem co z moim endometrium i z pęcherzykiem. Skoku nie było wiec pewnie owu dziś.
    Ale ciul!!!!

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:13

Marlena24 lubi tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia zgadzam się z Kuchcinka. Napisz skargę na tego pacana :)

klz9df9hm3p6vj95.png
‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ