Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluebell1984 wrote:Mniam! Ja bym jeszcze dodała kaszy jaglanej do tego
Oooo tak! Kasze jaglana TRZEBA wcinać jest mega zdrowa No i bardzo wskazana przy staraniach bo odkwasza organizm, a kwaśne środowisko niewskazane do zapłodnienia takze wcinać dziewuszki.sheerah24, Bluebell1984, olciaa lubią tę wiadomość
Aniołek 29.12.16
-
sheerah24 wrote:Dziewczyny, macie jakiś pomysł co można zrobić fajnego do jedzenia NA SZYBKO, na spotkanie do KOGOŚ? Coś poza tortillami z czymś, szukam czegoś fajnego, co też dosć łatwo mi będzie przewieźć.
Ja czasem robie takie sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i feta, moi znajomi uwielbiają i dość szybko sie robi.
A jak ktoś lubi kasze jaglana to polecam moje ulubione śniadanie: kasze gotuje na mleku kokosowym (moze byc zwykle), dodaje troszke wanilii, ksylitolu (moze byc zwykły cukier) i cynamon. I na patelni podsmażam jabłko i gruszkę pokrojone w kostce i dodaje troszke masła orzechowego. Zdrowiutkie i pyszneAniołek 29.12.16
-
Lili91 wrote:Ja czasem robie takie sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i feta, moi znajomi uwielbiają i dość szybko sie robi.
A jak ktoś lubi kasze jaglana to polecam moje ulubione śniadanie: kasze gotuje na mleku kokosowym (moze byc zwykle), dodaje troszke wanilii, ksylitolu (moze byc zwykły cukier) i cynamon. I na patelni podsmażam jabłko i gruszkę pokrojone w kostce i dodaje troszke masła orzechowego. Zdrowiutkie i pyszne
zapisałam sobie
a masz jakiś konkretny przepis na te sakiewki? -
Hmm ja tak troche na oko robie. Podsmażam cebule z czosnkiem, do tego wrzucam szpinak mrożony, dusze to wszystko razem (doprawiam solą, pieprzem, gałka muszkatołowa) i po jakichś 15 minutach dodaje fetę pokrojona w kostkę. Farsz do przestygniecia, a w tym czasie ciasto francuskie wycinam w kwadraty i potem na środek każdego kwadracika dajesz farsz, zlepiasz wszystkie brzegi razem i smarujesz z wierzchu jajkiem roztrzepanym (mozna dodać troszke soli i suszonych ziół do jajka). Pieke 20-25 min w 200 stopniach.
Tak wygladaja:
olciaa, sheerah24 lubią tę wiadomość
Aniołek 29.12.16
-
No to widzisz Kate ja całe życie od przedszkola aż po studia zawsze byłam jedyną Kasią w klasie/grupie w gimnazjum przez chwile miałam druga Kasię w klasie, ale ona doszła w połowie 2 klasy i zmieniła szkole znowu po kilku miesiącach
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki ja zaraz wychodzę na spacerek do pracy 4KM niby mało ale jednak trochę jest to nic w połowie drogi widzę się z koleżanką i razem idziemy więc spoko.
Bluebell trzymam kciuki za podwyżkę oby się udało daj znać jak przebiegła rozmowa
Dzisiaj mama wolną chatę jak coś zapraszam bo mąż na cały dzień pojechał właśnie na ryby
BuZiaczki kochaneBluebell1984, Ink@, olciaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA co do imion to mi coś odwaliło (mam nadzieję, że to tylko hormony) i nagle zaczęły mi sie podobać imiona, które wcześniej mi sie w ogóle nie podobały
Np Teodor, bo ładnie sie skraca i byłby mały Teo. Tak samo Tobiasz, który byłby małym Tobi, no i Jasiu Aż sama nie wierze.
A na dziewczynki nie mam w ogóle pomysłu. Może Kornelia a może Jagódka W domu od małego na mnie wołają Jadzia (tragedia ) - Jagódka by przejęła po mnie tą smutną tradycjeInk@, Bluebell1984 lubią tę wiadomość