Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marlena24 wrote:Posiew bakteriologiczne inaczej cZystosc pochwy
Bluebell ja dalej trzymam kciuki za to by szybko minęło i byś już była po wszystkim
No i Olcia owocnego wyjazdu życzęBluebell1984, olciaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa na ureaplasme musiałam jechać do innego miasta bo wbrew mojej małej dziurze tego nie robia. Czytałam na forach ze niekiedy bakterie nie wyjdą a w ciąży powtarzają to badanie i się chlamydia pojawia lub urealplasma ja miałam plusik przy ureaplasmie że względu na kandydoze pochwy bralam leki przez miesiąc nie wolno wspolzyc przy nich mąż też był leczony później miałam chwilowe nawroty a od 4 miesięcy mam spokój jak ręka odjal
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Aha czyli to co pisałam wybacz nie zorientowałam się, a ciekawe ile to kosztuje
Bluebell ja dalej trzymam kciuki za to by szybko minęło i byś już była po wszystkim
No i Olcia owocnego wyjazdu życzę -
nick nieaktualnyJa już dziewczynko gotowa do pracy już mi się znudziły te pierwsze zmiany w przyszłym tygodniu prawdopodobnie to samo....ehhh....już bym chciała drugą zmianę wstać koło 9 i na spokojnie wszystko. No ale wczoraj było 20 ST na plus więc umyłam drugie okno zostało mi w kuchni i przetrzeć to w drugim pokoju jeszcze raz ale sama szybę. Ale raczej nie dziś bo jest pochmurno.
Życzę udanego dnia wszystkim staraczkom i ciezarowkom słoneczka na niebie i uśmiechu na dziubkach ja dzisiaj rozpoczynam kolejny cykl starań @ poszła w siną dalWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 05:53
Bluebell1984, Ink@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej ja tylko na chwille. Nie mam tel jest na gwancji wiec pare dni mnoe nie bedzie. Trzymajcie sie
28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
prog. 28.39ng
👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
👶7dpt 80.08 mlU
👶8dpt 128.67mlU
👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
Mamy ❤️
👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
👶16+4 158g szczęścia
👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
👶29+0 prenatalne 1280g
👶33+4 2076g
👶37+4 3000g
👶38+4 3230g
CC 39+1 3760g 57cm ❤️
❄️4BB
Syn 11.09.2012 ❤️
Syn 10.03.2023 ❤️ -
nick nieaktualnyLili a właśnie ze nie!
W ciąży z synem kompletnie mnie piersi nie bolały, w tej co poroniłam bolaly od 10 dpo okropnie, a teraz znowunic a nic, nawet wrażliwe nie są
Także nie sugeruj się niczym!
Tak samo w Tej co poroniłam miałam zgagę przepaskudna a teraz naprawdę gdyby nie test nie wiedziałabym ze to ciąża, kompletnie nie mam ani pół objawu. Nawet sikać nie chodzę za częstoBluebell1984, Ink@, Lili91 lubią tę wiadomość
-
Jezeli chodzi o ta palaca kobiete to oczywiscie najbardziej szkoda dziecka. Mysle, ze ona sie z tym nie kryla, bo nie widziala w tym nic zlego. I to jest tragedia tak na prawde, bo babka musi byc malo swiadoma i malo odpowiedzialna. Moze to zle zabrzmi, ale uwazam, ze tacy ludzie nie powinni miec dzieci, albo powinni byc solidnie uswiadamiani.
Nie zgadzam sie z opinia, ze z niechcianych ciaz rodza sie zdrowe dzieci. Moze sa takie na pierwszy rzut oka, chociaz przewaznie dzieci matek palaczek maja nizsza wage urodzeniowa, wiec chociazby po tym mozna poznac. Poza tym uszkodzenia mozgu moga wyjsc dopiero za kilka lat, np objawiajac sie mniejszym przyswajaniem wiedzy w szkole. Tylko, ze wtedy juz nikt nie bedzie sie zastanawial jak przebiegala ciaza i to dziecko zostanie obwinione za gorsze stopnie.
Wiecie, ze mi polozna powiedziala, ze od drugiego trymestru mozna pic 1-2 jednostki alkoholu tygodniowo? To sie w glowie nie miesci. Moze dlatego dzieci brytyjskie w porownaniu z innymi krajami europejskimi we wszystkich badaniach (np. umiejetnosci w szkole) wypadaja najgorzej.
Bluebell. Ja oczywiscie tez trzymam kciuki za jutrzejsze HSG. Bedzie dobrzeBluebell1984 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dzien dobry misiaczki
Mye dziekuje kochana, ja tez juz odliczam i mam nadzieje ze bedzie pozytywny a jak ty sie czujesz? Pewnie nie mozesz sie doczekać wizyty zeby zobaczyć ile tam tych fasolek
Bianka troche mnie to napawa nadzieja co napisałaś, nie powiem bo raczej myślałam ze jedna osobę moge cycki nie bolec, a druga bolec i ze to raczej od osoby zalezy, a nie od ciąży. Ale moze rzeczywiscie.
W sumie ten cykl mieliśmy bogaty w serduszka to moze cos tam sie z tego wykluje hehe
Ja tez uwazam ze te skutki palenia/picia w ciąży moga wyjsć nawet duuuuzo pozniej ale mysle ze takie osoby o tym zupełnie nie myślą niestety...
Jak tam u was dziewczynki? Ja juz sie z wiosny pocieszałam to dzisiaj 0 stopni dostałam jak wychodziłam do pracy...Bianka87 lubi tę wiadomość
Aniołek 29.12.16
-
Moja sąsiadka paliła w ciazy, kilka razy ja widziałam z fajka. Jej dziecko urodziło się z wada serca i po kilku tygodniach zmarło. Nie chce mi się wierzyć, ze to jej palenie nie przyczyniło się do choroby a później śmierci dziecka.
Bianka87 lubi tę wiadomość
-
dla mnie kobieta w ciazy z fajka to najgorsze dno. naprawde, nie ma chyba niczego co bardziej mnie wkurza. uwazam, ze taka kobieta powinna byc pozbawiona praw rodzicielskich, bo to istne znęcanie sie nad dzieckiem. brrr nienawidze, az się we mnie krew gotuje na sama mysl!7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Słuchajcie prawda jest taka ze prawdy do końca nie poznamy ALE wiadomo ze PALENIE I ALKOHOL szkodzą , nie tylko ciężarnym , ogólnie są to niezdrowe nawyki. Skoro szkodzą zdrowemu dorosłemu to MUSZĄ mieć negatywny wpływ na dziecko. Jasne zawsze można się powoływać ze zna się kogoś kto palił w ciąży i dziecko urodziło się "zdrowe", ale umówmy się się nigdy tej gwarancji nie mamy i ja bym takiego ryzyka w życiu nie podjęła tylko dla własnej "przyjemności"
MyE, Ink@, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:11
Lili91 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualnyLili91 wrote:
Mye dziekuje kochana, ja tez juz odliczam i mam nadzieje ze bedzie pozytywny a jak ty sie czujesz? Pewnie nie mozesz sie doczekać wizyty zeby zobaczyć ile tam tych fasolek
Narazie to się nie mogę doczekać aż skończy się ten koszmarny dzień, bo planowo dziś powinna przyjść @. Nigdy w życiu nie miałam takiego stresa. Latam i sprawdzam czy nie przeciekam. To już do porodu szłam spokojniej.
A cyckami się nie przejmuj. Mnie w pierwszej ciąży nic nie bolało. Ani cycki, ani brzuch. Totalna cisza. Byłam pewna, że nic z tego.
Teraz za to cycki bolą i już zrobiły się jak u dojnej krowy. Brzuch boli jak na okres już od owu.
Także to raczej zależy od ciąży a nie od kobiety