Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBluebell1984 wrote:Ja jeszcze usuwam, bo wczoraj nie wszystko dałam radę ale jestem na bierząco z Wami
Bluebell co jeść na śniadanie żeby mieć choć trochę energii czy wystarczy dwa tosty z dzemem i kawa zbożowa? -
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Aha no ale zrobię sobie badanie kortyzolu i aldosteronu
P.s. Ciekawe co moja gin na to powie -
Dombrusia wrote:Ja też JE zrobię wiesz dla mojego endo ciekawe co on na to bo jako tako ani kortyzolu ani aldosteronu robionego nie miałam. Tylko pisze że kortyzolu najlepiej chyba w ciągu jednego dnia ze trzy zrobić jak się ten poziom zmienia ale wiadome że nie ma szans na to że względu choćby nawet na to,że laboratoria czynne są najdłużej do 17 a próbki pobierają wcześniej no ale nie wiem przynajmniej tak jest u mnie w mieście
U mnie w sumie niby od 7.30 do 19 ale jak to w praktyce wychodzi to nie wiem, ja muszę mieć 3 skierowania żeby zrobić w ciągu dnia tyle razy ale pewnie gin każe przestać rozkładać na czynniki pierwsze wszystko i spokojnie czekać aż będę mogła dalej się starać, no ale to okaże się we wtorek -
nick nieaktualny
-
Dombrusia wrote:Ale co cię skłoniło do usuwania bo nie rozumiem...bezpieczeństwo dobra swoją drogą ale jakoś mi to pachnie jeszcze czymś poza tym bezpieczeństwem
Bluebell co jeść na śniadanie żeby mieć choć trochę energii czy wystarczy dwa tosty z dzemem i kawa zbożowa?
Bezpieczeństwo Kochana - tylko i wyłącznie
Nieee, słabe takie śniadanko. Tosty z dżemem to tylko węglowodany, najesz się na chwilę, poziom cukru wzrośnie szybko, a później gwałtownie spadnie - i będziesz się czuła bez energii i znowu głodna.
Jeśli chcesz, żeby dłużej Cię trzymało, to musisz połączyć węglowodany z białkiem. Możesz zjeść np.
- serek wiejski z płatkami owsianymi (ja jeszcze dodaję orzechy, suszoną żurawinę i miód)
- tosty z serem żółtym i jajkiem
- jajecznicę (ze szczypiorkiem i pomidorkiem) + pieczywko z masłem
- kanapkę z twarogiem (np. ze szczypiorkiem i rzodkiewką)
- kanapkę z pastą jajeczną (taką własnej roboty)
- sałata lodowa, pomidor, avokado i do tego sos z jogurtu naturalnego i sezamu
Do tego maślanka plus kefir, ewentualnie na drugie śniadanie: banan i kefir.
Najlepiej oczywiście ciemne lub razowe pieczywko jeść, ale ja za bardzo lubię zwykłe pszenne bułki
Nie wiem dlaczego pijesz kawę zbożową, jeśli lubisz to ok. Ale jeśli chcesz, to możesz pić normalną kawę (tylko mieloną, nie rozpuszczalną), bo ona podkręca metabolizm -
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:U mnie w sumie niby od 7.30 do 19 ale jak to w praktyce wychodzi to nie wiem, ja muszę mieć 3 skierowania żeby zrobić w ciągu dnia tyle razy ale pewnie gin każe przestać rozkładać na czynniki pierwsze wszystko i spokojnie czekać aż będę mogła dalej się starać, no ale to okaże się we wtorek
-
Dombrusia wrote:U mnie natomiast stres wynika z pracy atmosfera jest fatalna dlatego też jak słyszę od gin czy lekarza pierwszego kontaktu mniej się stresować to mi się śmiać chce pracy póki co nie zmienię bo jest dobra kasą a bez wyższego wykształcenia mogę pomarzyć o spokojnej biurowej pracy . Może faktycznie hormon stresu nie pozwala mi na zajęcie w ciążę bo nie dopuszcza mojego organizmu do tego by odpocząć i zacząć czerpać radość może kortyzol tak zdominował mój organizm że tylko stres wyzwala emocje ? No nie wiem muszę więcej poczytać o tych nadnerczach doedukowac się
Jeśli robiłaś prolaktynę z obciążeniem i wynik był ok - to znaczy, że organizm dobrze sobie radzi ze stresem -
Bluebell1984 wrote:Kiedy idziesz do gina?
Bluebell1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBluebell1984 wrote:Bezpieczeństwo Kochana - tylko i wyłącznie
Nieee, słabe takie śniadanko. Tosty z dżemem to tylko węglowodany, najesz się na chwilę, poziom cukru wzrośnie szybko, a później gwałtownie spadnie - i będziesz się czuła bez energii i znowu głodna.
Jeśli chcesz, żeby dłużej Cię trzymało, to musisz połączyć węglowodany z białkiem. Możesz zjeść np.
- serek wiejski z płatkami owsianymi (ja jeszcze dodaję orzechy, suszoną żurawinę i miód)
- tosty z serem żółtym i jajkiem
- jajecznicę (ze szczypiorkiem i pomidorkiem) + pieczywko z masłem
- kanapkę z twarogiem (np. ze szczypiorkiem i rzodkiewką)
- kanapkę z pastą jajeczną (taką własnej roboty)
- sałata lodowa, pomidor, avokado i do tego sos z jogurtu naturalnego i sezamu
Do tego maślanka plus kefir, ewentualnie na drugie śniadanie: banan i kefir.
Najlepiej oczywiście ciemne lub razowe pieczywko jeść, ale ja za bardzo lubię zwykłe pszenne bułki
Nie wiem dlaczego pijesz kawę zbożową, jeśli lubisz to ok. Ale jeśli chcesz, to możesz pić normalną kawę (tylko mieloną, nie rozpuszczalną), bo ona podkręca metabolizmWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 09:55
-
nick nieaktualnyZ opcji które podałaś podejdzie tylko albo jajecznica bez pomidorów i szczypiorku...nie mam jakoś przekonania lub kanapką z jajem i serkiem lub twarożkiem sałaty i surowej kapusty nienawidzę i nigdy nie jem bo mi po prostu nie smakuje
A co do pracy żeby się najeść i jakoś przetrwać te 3 godziny między jedną a drugą przerwa? -
nick nieaktualnyBluebell1984 wrote:Jeśli robiłaś prolaktynę z obciążeniem i wynik był ok - to znaczy, że organizm dobrze sobie radzi ze stresem
-
nick nieaktualny
-
szygas wrote:nie mam innego wyjścia, moja kochana zona nie jest wiatropylna
kuchci....
natka..
usunęły mnie
-
Lili GRATULACJE!!!!! Trzymam kciuki z całego serca kochana żeby wszystko szło dobrze i spokojnie żeby ciąża była zdrowa i żebyś Ty się czuła piękna i zdrowa przez kolejne 8miesiecy dźwigania pod sercem swojego maleństwa ♥️♥️♥️
Lili91 lubi tę wiadomość