Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Dziewczyny, zmotywowałyście mnie i w przyszłym tyg. lecę na badania hormonów, a potem do lekarza z wynikami!
A co do tego, że jeszcze nikt mnie na te badania nie skierował to też się w sumie dziwię, ale ja słyszałam tylko od lekarzy że "póki co to jeszcze za krótko się staracie żeby podejrzewać jakieś nieprawidłowości"... Jeden z lekarzy (zresztą znajomy rodziny) stwierdził, że teraz to są takie czasy, że dopiero po 2-3 latań starań zachodzi się w ciążę, nawet jak człowiek jest zdrowy, bo stres, niezdrowe jedzenie itd... więc żeby się na razie nie martwić. Takie pitu-pitu, wiadomo. No i tak dlatego odwlekałam te badania.
Ale macie racje, że chyba nie ma co już dłużej czekać i im szybciej się zacznie coś działać w tym kierunku tym jest większa szansa że wreszcie coś "zaskoczy". -
Bluebella też Ci życzę byś rodziła niż świadków była hihi ja też w przyszłym tyg spodziewam się @ właśnie zobaczyłam moje wyniki amh z rezerwy jajnikowej jest 3,58 nie wiem czy to dobrze tam niby są normy i mieszcze się S nich spokojnie ale pewnie dopóki lekarz nie zobaczy to można gdybac. Jeszcze meza muszę na badania wysłać i pewnie drożność mnie czeka ooooojjjj. Jakie to życie jest zaskakujące ale nic trzeba walczyc
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI- -
Dziewczyny, słuchajcie, a jak to jest z tymi badaniami hormonów, bo teraz jak zaczęłam szukać w necie informacji o tych badaniach, to piszą że trzeba to robić w odpowiednich dniach cyklu, czy to prawda? Bo jeśli tak to jak sobie pójdę tak "z marszu" to chyba będzie bez sensu? Dodam, ze dzisiaj mam 11 dc.
-
calineczka88 wrote:Dziewczyny, słuchajcie, a jak to jest z tymi badaniami hormonów, bo teraz jak zaczęłam szukać w necie informacji o tych badaniach, to piszą że trzeba to robić w odpowiednich dniach cyklu, czy to prawda? Bo jeśli tak to jak sobie pójdę tak "z marszu" to chyba będzie bez sensu? Dodam, ze dzisiaj mam 11 dc.
- Prolaktynę (warto pamiętać ze na wzrost prolaktyny ma znaczenie stres i sex, więc należy być wypoczętym, niezestresowanym:) i kilka dni unikać zbliżeń przed badaniem),
- Testosteron,
7 dni przed @ warto zrobić progesteron (on pokazuje czy wystąpiła owulacja)
Tsh możesz zrobić każdego dnia cyklu.
jest też kilka badań hormonów które informują o pco (Zespół wielotorbielowatych jajników) ale one są drogie, wszystko zależny czy jajniki masz pęcherzykowate/torbielowate. Jeśli będziesz zainteresowana to napisze Ci jakie to badania.
Myślę , że warto też zrobić zwykłą morfologię, za jednym wkłuciem .
Rozumiem, że partner badał nasienie?
x
Caroline29: Aktualnie czekam na @. Objawy u mnie to na razie tkliwość piersi (jak zwykle przed małpą). Jedyna różnica to to, że od 3dpo ciągle chce mi się jeść, 6 dpo ból w dole brzucha jak na @. Dzis jest 8 dzień i nic nie czuje by coś się działo tam na dole. Więc czekam, bardziej się nastawiam, na okres niż na dziecko. Chyba pomału się godzę z tym, że nie będziemy mieć dzieci.
Po raz pierwszy od tygodnia wypiłam kawę...Pyszna jak zawsze. Więc nastawiam się na najgorsze .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 14:38
-
Bluebell1984 wrote:Ania, dzięki Kochana :*
Tak, jeśli nie przyjdzie @ to będę testować w sobotę, chociaż naprawdę nie czuję, że mogło się udać.
Ale temperatura Ci idzie ładnie Nie ma co się na zapas zniechęcić ani nic Na razie nie pozostaje nic innego niz... Czekać a nóż przeczucie się pomyli Trzymam kciuki :*