Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciaa, dzięki za info. Mąż miał robione badania nasienia, ostatnie sprzed niecałych 2-tyg. więc całkiem aktualne - wszystkie wyniki ma w normie. Ja miałam również robioną niedawno morfologię ogólną i wszystko mam ok - powiedziałabym, że aż dziwne, bo wyniki mam tak idealnie pośrodku zalecanych norm, że powinnam być zdrowa jak ryba... no cóż.
Pozostają więc chyba tylko te hormony no i drożność, o której też mówiłyście.
Przy ostatnim badaniu usg rzeczywiście wyszło mi, że mam sporo pęcherzyków na jajnikach, ale lekarz stwierdził, że skoro brak jest u mnie innych objawów pcos (dość regularne miesiączki, brak trądziku czy nadmiernego owłosienia w dziwnych miejscach, problemów z nadwagą również nie mam) to nie ma się czym martwić. -
calineczka88 wrote:Olciaa, dzięki za info. Mąż miał robione badania nasienia, ostatnie sprzed niecałych 2-tyg. więc całkiem aktualne - wszystkie wyniki ma w normie. Ja miałam również robioną niedawno morfologię ogólną i wszystko mam ok - powiedziałabym, że aż dziwne, bo wyniki mam tak idealnie pośrodku zalecanych norm, że powinnam być zdrowa jak ryba... no cóż.
Pozostają więc chyba tylko te hormony no i drożność, o której też mówiłyście.
Przy ostatnim badaniu usg rzeczywiście wyszło mi, że mam sporo pęcherzyków na jajnikach, ale lekarz stwierdził, że skoro brak jest u mnie innych objawów pcos (dość regularne miesiączki, brak trądziku czy nadmiernego owłosienia w dziwnych miejscach, problemów z nadwagą również nie mam) to nie ma się czym martwić.
hym...to może warto wykluczyć pco? mi wyszły pęcherzykowate jajniki na 2 badaniach w odstępie 2 lat (okazały się po nich akurat ze te cykle były bezowulacyjne) i zrobiłam hormony pod kątem pco...tak dla świętego spokoju (Oczywiście wszystko w normie, pco wykluczone).
Chyba bym wolała, by mi coś znaleźli bym zaczęła się leczyć i może wtedy by nadzieja wróciła. Ja mam problem z tarczycą, ale wszyscy lekarze mówią, że ona w moim przypadku nie wpływa na brak ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 14:59
-
Olciaa dziękuję Ci bardzo.
Pójdę teraz w takim razie na te hormony, które można badać w każdym czasie, a jeśli te badania nie wykażą żadnych problemów to w przyszłym cyklu czekają mnie te hormony pod kątem pcos, zobaczymy jeszcze co powie lekarz po tych ogólnych wynikach hormonalnych. -
nick nieaktualny