Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluebell1984 wrote:Rozumiem. W takim wypadku to uzasadnione. A powiedz, na testach ciążowych tez wynik był pozytywny podczas tych biochemicznych ciąż? Testy z krwi zalecił Ci lekarz, czy sama doszlas do wniosku, ze przyczyna moze leżeć nie w zapłodnieniu a w utrzymaniu?
Testy lekarz zalecił. Testów ciążowych nie robiłam. Zawsze po 10 dniach przyjmowania tego co mam przepisane na II fazę - betę z krwi robię.według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
nick nieaktualnyTasza wrote:Endometrioze mam po cc.
To tak jak u mnie po cc, miałam już usuwane guzy operacyjnie, ale już zdążyły się odbudować. Również poroniłam. Lekarz mówił, że przez endometriozę zajście i donoszenie ciąży może być dużo trudniejsze, ale nie niemożliwe. Daliśmy sobie jeszcze rok, jeśli nie zajdę w drugą ciążę, to rezygnujemy ze starań. Mam prawie 36 lat. -
Beta jest wiarogodna a testy ciążowe nie zawsze. Beta potrafi wyjść nawet po 8 d.p.o. (co prawda rzadko ale wychodzi). Najlepiej poczekać 10 - 12 d.p.o. Polegam na testach z krwi. Moje laboratorium daje wynik po 2,5h. Odczytuje na kompie.
Wojcinka lubi tę wiadomość
według OM
Martka10 wrote:To tak jak u mnie po cc, miałam już usuwane guzy operacyjnie, ale już zdążyły się odbudować. Również poroniłam. Lekarz mówił, że przez endometriozę zajście i donoszenie ciąży może być dużo trudniejsze, ale nie niemożliwe. Daliśmy sobie jeszcze rok, jeśli nie zajdę w drugą ciążę, to rezygnujemy ze starań. Mam prawie 36 lat.
Wiekowo jesteśmy w takim razie równolatkamiteż mam guza w bliźnie. Chcą go usunąć przy drugim cięciu - jak już w końcu donoszę ciążę.
według OM
nick nieaktualnyTasza wrote:Wiekowo jesteśmy w takim razie równolatkami
też mam guza w bliźnie. Chcą go usunąć przy drugim cięciu - jak już w końcu donoszę ciążę.
Liczę na to, ale już bez spinania się. Obecnie przyjmuję tylko witaminy, które zmniejszają objawy PMS
-
Martka10 wrote:To tak jak u mnie po cc, miałam już usuwane guzy operacyjnie, ale już zdążyły się odbudować. Również poroniłam. Lekarz mówił, że przez endometriozę zajście i donoszenie ciąży może być dużo trudniejsze, ale nie niemożliwe. Daliśmy sobie jeszcze rok, jeśli nie zajdę w drugą ciążę, to rezygnujemy ze starań. Mam prawie 36 lat.
Martka10 - bierzesz prg (chociaż doustnie) może w II fazie? to łagodzi objawy. Powoduje, że guzy nie powiększają się w takim tempie, a okres jest nieporównywalnie lżejszy. Przyjmujesz coś?według OM
nick nieaktualny
-
Martka10 wrote:Mi musieli usunąć wcześniej. Miałam 3 guzy - 3 cm. Niestety mniejszych ognisk nie dało się usunąć. Mam rozsiane na większym obszarze macicy. Może kiedyś się uda
Liczę na to, ale już bez spinania się. Obecnie przyjmuję tylko witaminy, które zmniejszają objawy PMS
Przemyśl prg w II fazie. Dobrze robi na endometriozę. Nie zaszkodzisz sobie napewno. Wiem po sobie. Ja mam guz ok.4 cm. Bez utrogestanu bolało naprawdę porządnie. Teraz jest lepiej.Martka10 lubi tę wiadomość
według OM
Martka10 wrote:Nie mieszkam w Polsce, a tutaj lekarze zalecają tylko paracetamol
i witaminy.
Szkoda. To faktycznie jest utrudnienie. Sprawdź sobie tez może tsh. Po pierwszej ciąży często jest problem z tarczycą. Ma być najlepiej poniżej 1,5.Mnie to poszło w parze z endometriozą choć są to dwie zupełnie różne sprawy to obie uruchomił pierwszy poród.Gdzie mieszkasz?według OM
nick nieaktualnyTasza wrote:Szkoda. To faktycznie jest utrudnienie. Sprawdź sobie tez może tsh. Po pierwszej ciąży często jest problem z tarczycą. Ma być najlepiej poniżej 1,5.Mnie to poszło w parze z endometriozą choć są to dwie zupełnie różne sprawy to obie uruchomił pierwszy poród.Gdzie mieszkasz?
Mam strasznie rozhulane hormony właśnie po pierwszej ciąży. -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:26
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualnyNatka2 wrote:Skad ja to znam
na wszystko paracetamol haha
Kuchcinka, Viola, Tusia i reszta a wy gdzie?
Ten paracetamol to jak przekleństwoNa wszystkie choroby go przepisują, dobrze, że mamy jeszcze polskie sklepy i leki tam są też dostępne. Każdy kraj ma swoje plusy i minusy. Jednak nie chciałabym wracać do Polski, tutaj jest mi dobrze, pomimo podejścia lekarzy
Natka2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:03
Natka2, Zuza33, anq05 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:03
-
Natka2 wrote:A jeszcze ciekawe, ze wg ostatniej @ mam 6t3d a ona dopochwowo okreslila na 6t4d
a termin na 28.06.17, ale powiedziala, ze i tak w lipcu urodze ;d a ja chce w czerwcu
najlepiej 26 jak moja bratanica
28.06 urodziny mojej córciWojcinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka2 wrote:A jeszcze ciekawe, ze wg ostatniej @ mam 6t3d a ona dopochwowo okreslila na 6t4d
a termin na 28.06.17, ale powiedziala, ze i tak w lipcu urodze ;d a ja chce w czerwcu
najlepiej 26 jak moja bratanica
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:03
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:To nadrabialiśmy w tym samym czasie i tyle samo czasu hehe
Martka no ja to w ikei byłam nie wiem jak reszta
A hot dogi Wam przywiozłam ale stygły wiec je za Was zjadłam mniam mniam
W ogóle to nieśmiało informuje ze jak byłam w ikei to czułam ze jest mi ... mokrojak wróciłam to miałam kremowy sluz na bieliźnie, nie jakoś strasznie duzo, ale zdecydowanie był. Przez ost tydzień było zupełnie sucho
Trzymam kciuki